Digidexo.com

Matvarer som hjelper barn lærer

Matvarer som hjelper barn lærer


De fleste foreldre sikrer barna sine har penner og bøker de trenger for å gjøre det bra på skolen, men barns hjerner og kropper trenger også riktig drivstoff for å lære skikkelig. En sammenheng mellom matvarer barna spise og hvordan de lærer, slik at foreldre som ønsker å hjelpe barn å lære kan være lurt å gi unge hjerner et løft ved å mate dem de riktige måltider og snacks.

Brainy Frokost

Folk sier ofte at frokost er det viktigste måltidet på dagen, men forskning bekrefter også det: Ifølge en Tuft University studie, en sunn frokost forbedrer barnas skoleprestasjoner. Studien viste at barn som spiste en frokost bestående av komplekse karbohydrater og protein hadde bedre hukommelse og problemløsning ferdigheter og var mer våken. Denne type frokost er fordøyd sakte, holde barnas energinivået stabilt hele morgenen.

Utmerket egg

The University of North Carolina viser at en diett rik på kolin (finnes i egg) kan hjelpe barna produsere nye minneceller gjennom hele barndommen. Så mate egg til barna som lærer vanskelige gangetabellen eller studerer for staving tester.

Good-for-deg Fats

Olivenolje, nøtter, avokado, laks og tunfisk alle inneholder omega-3 fettsyrer, sunt fett. Fernando Gómez-Pinilla, en University of California, Los Angeles, professor i nevrokirurgi og fysiologisk vitenskap som studerer effekten av mat på hjernen, sa barna som spiste mer omega-3 fettsyrer gjorde det bedre på skolen, i lesing og i staving, og hadde færre atferdsproblemer.

Blåbær: For sunn hjerne

Mange mennesker kan ikke tro at noe så søt og velsmakende kan øke barnas læreevne, men en 2001 Tufts University studie fant at folks hukommelse og læreevne forbedret når de spiste blåbær hver dag. Bærene er rike på antioksidanter, en nøkkel hjernen mat.