Digidexo.com

Hyperkalemi Tilstand Symptomer

Hyperkalemi er et forhøyet nivå av kalium i blodet. Kalium er nødvendig for riktig funksjon av nerver og muskler, inkludert hjertemuskelen. Mild hyperkalemi er vanlig og forekommer i om lag 8 prosent av innlagte pasienter. Alvorlig hyperkalemi er et medisinsk nødstilfelle, og kan være dødelig, fører til farlige arytmier og hjertestans.

Definisjon

Kaliumnivået i blodet er normalt 3,5 til 5,0 milliekvivalenter per liter (mekv / l). Hyperkalemi er derfor definert som et kaliumnivå høyere enn 5,0 mmol / L.

Mild Hyperkalemi

Mild hyperkalemi er et kaliumnivå mellom 5,1 og 6,0 mmol / L. Dette nivået av hyperkalemi ikke produserer vanligvis spesifikke symptomer.

Moderat Hyperkalemi

Moderat hyperkalemi er en kaliumnivå i området fra 6,1 og 7,0 mEq / L. Typiske symptomer er tretthet, kvalme, muskelsvakhet og prikkende følelse.

Alvorlig Hyperkalemi

Et kaliumnivå større enn 7,0 mEq / L er ansett for å være alvorlige hyperkalemi. Kaliumnivået i dette område vil forårsake at hjerteslag å bremse og pulsen til å bli svak. En raskt stigende kaliumnivå fører generelt mer alvorlige symptomer enn en langsomt stigende kaliumnivå.

Underliggende betingelser

Forhold som forårsaker hyperkalemi kan produsere flere symptomer. Vanlige årsaker til hyperkalemi inkluderer nyresykdom og medisiner som forstyrrer vannlating.