Digidexo.com

Hvordan Screen for ADD

Hvordan Screen for ADD


Hvis barnet ditt har problemer med å betale oppmerksomhet eller oppfører seg på skolen eller hjemme, er det mulig at han har ADD eller Attention Deficit Disorder. I disse dager, ADD og ADHD, som står for Attention Deficit / Hyperactivity Disorder, blir brukt om hverandre. Mens det er ingen spesifikk test for ADD, etter å ha barnet undersøkt av en lege kan bidra til å avgjøre om han viser symptomer og oppfyller kriteriene for ADD som stavet ut av Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders IV (DSM-IV). For en nøyaktig diagnose, må barnet vise seks eller flere tegn fra både "uoppmerksomhet" og "hyperaktivitet" kategorier av symptomer.

Bruksanvisning

Overvåk ditt barns oppførsel hvis du mistenker at han har ADD. Barnet ditt må vises symptomer i minst seks måneder, og atferden i spørsmålet må vurderes ikke normalt for hans alder. For eksempel, hvis mange av dine barns venner er i stand til å oppføre seg eller betale oppmerksomhet i en bestemt setting, men han er ikke, så kan han ha ADD.

Merknad om symptomene i spørsmålet var til stede før fylte syv. Skiltene kan ha vært til stede i ung alder, men var mer akseptabelt ved å tenke at barnet var ung og ville vokse ut av det. Hvis de samme symptomene fortsetter, så kan det være et tegn på å ha ham testet.

Merknad om ditt barns oppførsel er utbredt i mer enn én innstilling, for eksempel både hjemme og på skolen. Hvis han oppfører seg bare på ett sted, slik som skole, så problemet kan være et skolerelatert problem. Men hvis hans oppførsel er konsekvent i en rekke innstillinger, så diagnosen kan være ADD.

Se etter symptomer på uoppmerksomhet i barnet ditt, for eksempel om han ser bort fra detaljer, ikke fullfører oppgaver, har vansker med å organisere oppgaver og aktiviteter og unngår ting som krever fokus.

Varsel om barnet har tegn på hyperaktivitet, som ofte uro og sprellende, ikke sitter på plassen sin i lange perioder av gangen, stadig kjører rundt, har problemer med rolige aktiviteter, foredrag overdrevet og har problemer venter hennes tur.

Ta barnet til en lege for en grundig screening hvis du tror at han kan ha ADD. En lege kan finne ut om problemet er ADD eller noe annet, for eksempel en lærer lidelse, depresjon eller angst.