Digidexo.com

Spinal stenose rettsmidler

Spinal stenose er en lidelse som påvirker de øvre og nedre regioner av ryggraden. Ryggraden smalner i disse områdene, legger press på ryggmargen og omkringliggende nerver. Spinal stenose er vanligvis forårsaket av slitasjegikt og kan forårsake smerte eller tap av følelse i ekstremiteter.

Ikke-kirurgisk behandling

Komprimert nerver fra spinal stenose årsaken beinet kramper og smerter i rygg, hofter, nakke og skuldre. Alvorlige tilfeller kan føre til tap av blære eller tarm funksjon og tap av balanse. Behandlingen avhenger av alvoret av spinal stenose. Arbeid med en fysioterapeut for å utvikle et treningsprogram som styrker ryggmuskulaturen. Sterke muskler støtter ryggmargen og bringe stabilitet. Ta over-the-counter medisiner som Advil eller Motrin å redusere betennelse og smerte. Reduser aerobic aktivitet og gradvis legge øvelsen tilbake inn i rutinen. Turgåing er en god kardiovaskulær trening for folk som lider av spinal stenose, fordi det er lav effekt og ikke så hardt på ryggraden. Bære en ryggvarmer for ekstra støtte for ryggraden. Kortikosteroid injeksjoner i det berørte området av ryggraden redusere betennelse og smerte raskt. Steroid injeksjoner er begrenset på grunn av deres alvorlige bivirkninger.

Kirurgisk behandling

Alvorlig spinal stenose trenger kirurgisk behandling for å gi lindring av symptomer. En laminotomy innebærer å fjerne deler av lamina, som er den bakre delen av benet på ryggsøylen. Fjerning skaper rom for komprimerte nervene og gjør at kirurgen å fjerne bein spurs eller ødelagte plater. En decom laminectomy fjerner hele lamina fra ryggmargen.
Fusion kirurgi er utført separat eller med en laminotomy. To eller flere ryggvirvler er smeltet sammen med stenger, plater og skruer. Fusion skaper stabilitet i ryggraden.
Recovery kan ta uker eller måneder etter ryggoperasjon. Følg legens instruksjoner om hvor tidlig å starte fysioterapi. Tilbake kirurgi ikke kurere spinal stenose, og symptomene kan komme tilbake.

Hjem Behandlinger

Trene regelmessig for å holde tilbake og magemusklene sterk. Bruk en pute eller et sammenrullet håndkle til å støtte korsryggen delen av ryggen når du sitter. Sove på en fast madrass å støtte ryggen. Opprettholde en sunn vekt, fordi det å være overvektig setter ekstra belastning på ledd og ryggraden.