Digidexo.com

Hvor mange kalorier bør et barn spise per dag for å gå ned i vekt?

Hvor mange kalorier bør et barn spise per dag for å gå ned i vekt?


Akkurat som voksne, kan barn være overvektig eller fete. Men i motsetning til voksne, barn er fortsatt voksende, og de trenger nok kalorier til å fø sine voksende organer. Strategier for overvektige barn å nå en mer sunn vekt inkluderer mosjon og sunnere matvaner, men de bør ikke omfatte alvorlig kalori begrensning; I stedet bør barna bo i nærheten av det anbefalte daglige kalorier for deres aldersgruppe og samtidig opprettholde en sunn livsstil.

Småbarn

Den typiske 2 til 3 år gamle barn bør være forbruker ca 1000 kalorier per dag, ifølge amerikanske stats anbefalinger. Slanking er spesielt usikre for barn i denne alderen, som de trenger kalorier og fett for å mate deres voksende hjerner. Hvis barnet ditt er overvektig i denne alderen, fokus på å kutte ut tomme kalorier som godteri og sukkerholdig drikke, mens du lar barnet ubegrenset tilgang til helsekost.

Young Children

Den typiske 4 til 8 år gammel gutt skal spise ca 1400 kalorier om dagen, mens jenter i denne aldersgruppen bør få ca 1200 kalorier om dagen. For eksempel, en gutt denne alderen bør spise to kopper melk, 4 oz. av magert kjøtt (tilsvarende en liten kyllingbryst), 1 1/2 kopper frukt, 1 1/2 kopper av grønnsaker og 5 oz. av korn. Mens, igjen, trenger du ikke ønsker å sterkt begrense kalorier av voksende barn, kan du oppleve at det anbefalte daglige kalorier er mindre enn barnet normalt bruker, spesielt hvis han spiser mye godteri og junk food.

Tweens

Tweens, eller barn i alderen 9 og 13, er vanligvis nær eller allerede inn i puberteten, og det er spesielt viktig for dem å spise et sunt kosthold som kroppen utvikler seg. Det anbefalte inntaket for jenter i denne alderen er 1600 kalorier, mens gutter skal få 1800 kalorier. Dette er en alder hvor kroppen bilde problemer begynner å overflaten, spesielt hos jenter, og foreldre bør sørge for at barn som ønsker å diett i denne alderen er å opprettholde en sunn kaloriinntaket.

Teens

Eldre tenåringer er nå biologisk voksen alder, så anbefalingene fra den amerikanske regjeringen for tenåringer i alderen 14 og 18 er de samme som anbefalingene for voksne: 1800 kalorier for jenter og 2200 kalorier for gutter. Tenåringer som er alvorlig overvektig kan være i stand til kosthold på en sunn måte ved å begrense kalorier; en reduksjon på 500 kalorier per dag bør resultere i et vekttap på ett pund per uke. Det er imidlertid sannsynlig at tenåringer som er veldig overvektig allerede spiser langt flere kalorier enn anbefalt. For eksempel kan en tenåringsjente kunne redusere vekten jevnt ved å opprettholde de anbefalte 1800 kalorier om dagen.

Advarsler

Rådfør deg med barnets barnelege eller ernæringsfysiolog før du tar en diett plan for et barn som er overvektige eller som har spesielle medisinske tilstander som påvirker hans diett eller vekt. Husk også at standard kalori anbefalingene er ikke alltid passer for alle barn; tenårings utøvere kan konsumere mange flere kalorier og likevel opprettholde en sunn vekt. Vær forsiktig i å håndheve en streng kaloriinntak for alle barn, da dette kan føre til psykiske problemer med spising som kan forårsake mer skade på lang sikt enn de hjelper på kort sikt.