Digidexo.com

Hvordan identifisere symptomer på trikinose

Trikinose er en infeksjon i tarmen forårsaket av angrep av svinekjøtt med parasittlarver. Svelging av infisert kjøtt fører til infeksjon hos mennesker som kan vises i mage-tarmkanalen, lymfesystemet eller til og med musklene i kroppen. Forårsaket av den trichiinella spir parasitten, er smitten overføres fra dyr til menneske gjennom utilstrekkelig tilberedning av mat. Risiko for å pådra trikinose øker med inntak av kokt svinekjøtt. Enhver person er utsatt for denne infeksjonen, og det er derfor det er så viktig å identifisere symptomer på trikinose. Rask behandling vil bidra til å initiere innsamling og hindre komplikasjoner slik som nyreskader, syn eller hørsel lidelser og problemer med det sentrale nervesystemet.

Hvordan identifisere symptomer på trikinose

•  Vær oppmerksom på hva du spiser. Hvis du har vært utsatt for kokt kjøtt, kan tidlige symptomer på trikinose vises innen 7 til 10 dager. Symptomer på dette stadiet kan inkludere tap av matlyst, kvalme, oppkast og magekramper og diaré.

Se etter tegn på mer alvorlige symptomer som muskelsmerter eller hodepine.

Se på ansiktet ditt. Er dine øyne eller ansikt puffy eller hovne ute? Noen ganger er disse symptomene ledsaget av kløe eller en følelse av brenning hud.

Se etter tegn på feber. Noen personer som lider av trikinose har feber som spenner 102-104 grader Fahrenheit.

søke behandling for noen av de ovennevnte tegn. Hvis venstre ubehandlet, vil symptomene forsvinne, men komplikasjoner kan somle, for eksempel svekket muskler, hjerte helsespørsmål og en påvirket nervesystemet.

Hint

  • Cook kjøtt riktig, spesielt svinekjøtt.
  • Ring legen din er deg eller en du er glad opplever tegn til trikinose for riktig behandling med anti-orm narkotika.