Digidexo.com

Glutenfri Vegetarian Foods

Glutenfri Vegetarian Foods


Opprettholde en glutenfri diett, eller å være vegetarianer hver på sin egen krever innsats, forskning og kreativitet. Kombinere de to, og det kan virke at å opprettholde en glutenfri vegetarisk kosthold er umulig. Med litt forskning, det er faktisk enklere enn du kanskje tror. Du trenger bare å finne en måte å erstatte korn som har gluten med et alternativ som ikke gjør det.

Korn

Korn er den viktigste kilden for gluten, men det er mange glutenfri valg. Kjeks, frokostblandinger, brød og pasta laget av bokhvete, hamp, humle, alfalfa, ris, arrow-, mais, potetmel, rismel, riskli, soya mel, soya, soya kli, tapioca og sago bør glutenfri. Du kan også prøve quinoa pasta. Unngå pasta, kjeks, brød og frokostblanding laget av semulegryn, hel hvete, hel måltid, hvetemel, hvetekli, bygg, rug, rugmel og byggryn.

Dairy

Mange vegetarianere fremdeles inkluderer meieriprodukter i kostholdet, så hvis de trenger å gå glutenfri, dette er et annet område der de må være oppmerksomme. Vanligvis er meieriprodukter glutenfri, men noen yoghurt, puddinger og smøreoster kan inneholde gluten. Tapioca, risgrøt, egg, melk, smør og ost er glutenfri. Sago og de fleste sauser er vanligvis glutenfri også.

Proteiner

Proteiner er en viktig del av et sunt kosthold, men å finne meatless glutenfri mat kan være vanskelig. Nøtter, egg, tofu, tempeh og bønner er alle gode glutenfrie proteinkilder. Når det er sagt, må du sjekke all bearbeidet mat etiketter fordi ofte gluten er lagt til dem for bevaring. Det er glutenfri veggisburgere tilgjengelig, for eksempel Sunshine Burgers gjør to forskjellige frosne veggisburgere.

Frukt og grønnsaker

Det er også viktig å huske på at du kan ha rikelig med frukt og grønnsaker når du er på en glutenfri vegetarisk kosthold. Frukt og grønnsaker er naturlig glutenfri, så hvis du kjøper dem friske, de er en nei-oppstyr diett stift.