Digidexo.com

Hvilke funksjoner av enkle karbohydrater?

Hvilke funksjoner av enkle karbohydrater?


Kroppen vår trenger karbohydrater. Det er to typer av karbohydrater: enkel og kompleks. Enkle karbohydrater har en (single) eller to (dobbel) sukker. Kroppen bryter karbohydrater ned til enkle sukkerarter.

Funksjon

Karbohydrater drivstoff kroppen og gir energi. Kroppene våre trenger energi for å fungere skikkelig. En lav-karbohydrat diett kan føre til tretthet, mangel på utholdenhet og utholdenhet og dårlig mental konsentrasjon. Karbohydrater er også viktig for riktig funksjon av vår hjerne og nervesystem.

Enkle karbohydrater

Enkle karbohydrater finnes i raffinert sukker, frukt og melk. Det er sunnere å spise mat som frukt og melk fordi de inneholder vitaminer, fiber og andre viktige næringsstoffer. Raffinert sukker er blottet av næringsstoffer og kalles "tomme kalorier".

Konvertering

Et enzym som kalles amylase bryter karbohydrater ned til glukose (blodsukker), som omdannes til energi. Overskudd av glukose blir lagret i leveren og musklene som glykogen. Bare en liten mengde glukose kan omdannes til glykogen og lagres for senere bruk. Overskuddet blir omdannet til fett.