Digidexo.com

oljecyste etter stråling

Hva er behandlingen for fuktig avskalling Etter Stråling?

Hva er behandlingen for fuktig avskalling Etter Stråling?


Mange endringer kan skje med kroppen din under og etter stråling, inkludert hudforandringer som fuktig avskalling, eller peeling off av huden i skalaer. Kjemoterapi og strålebehandling sammen forårsaker en økning i mengden av fuktig avskalling blant pasienter. Visse forholdsregler mot og behandlinger for fuktig avskalling rådes til personer som får strålebehandling.

Unngå soling

Direkte sollys kan føre til større skade på allerede irritert hud, så prøv å unngå det under strålebehandling. Videre medisinske eksperter anbefaler vanligvis å unngå direkte sollys i minst ett år etter strålebehandling. Hindre ytterligere hudirritasjon ved kun å bruke kremer, inkludert solkremer, foreskrevet av legen din.

Forsiktige Dressing

Unngå å forårsake irritasjon i huden fra klær ved å bruke dressing som klistrer seg ikke til huden, som myke tekstiler. Gjennom forskning studerer fuktig avskalling tilfeller, National Center for Biotechnology Information fant at hydrokolloid okklusjonsbandasje kan hjelpe folk som lider av fuktig avskalling på grunn av stråling. Kort sagt, denne type bandasje minsker sjansen for en infeksjon på såret, er det lett å bruke, og det forhindrer skade på huden ved fjerning.

Foreskrevet behandling

I noen tilfeller kan folk med fuktig avskalling på grunn av stråling krever spesifikk hud behandling. Under og etter strålebehandling, leger og sykepleiere se etter og holde styr på hudforandringer. En lege kan forskrive visse kremer for å lindre kløe eller, avhengig av sår, mot antibiotika forebygge infeksjoner.

Andre behandlinger

Unngå å bruke parfyme eller deodoranter på hudområder berørt av fuktig avskalling, da de kan føre til ytterligere irritasjon. Beskytte huden din riktig fra varme og støv kan også forhindre ytterligere irritasjon til huden påvirkes av fuktig avskalling. Barbering sammen med barberskum eller andre hår-fjerning metoder er motet under healing fra fuktig avskalling. I tillegg kan det ved hjelp av bandasjer eller andre klebrige bånd ytterligere irritere huden. Noen pasienter med hudlidelser etter stråling rådes til å utsette irriterte området til friluft. Ta kontakt med din medisinske leverandøren for flere retningslinjer for dine spesifikke fuktig avskalling tilstand.

Remedy for Breast Pain Etter Stråling

Kirurgiske prosedyrer for brystkreftpasienter inkluderer lumpectomies, delvis mastectomies, segmenterte mastectomies og quadrantectomies. Strålebehandling etter disse prosedyrene ødelegge kreftceller igjen i brystvevet. Breastcancer.org sier brystsmerter etter stråling oppstår på grunn av nerve irritasjon, hevelse rundt arrvev, sår hud, gni mot klær eller hud, og infeksjon. Noen enkle løsninger for brystsmerter kan bidra til å gjøre at du føler deg mer komfortabel. Smerten avtar vanligvis etter et år eller to.

Massasje Lotion

Masser en fuktighetskrem eller krem ​​et par minutter om dagen for å omfordele bryst væsker. Dette reduserer hevelse og ømhet i brystene. Stråling onkologer og sykepleiere anbefaler kremer som er godkjent for bruk etter strålebehandlinger. Imaginis-The Breast Cancer Resource nettsted sier at kremer og pulver som ikke er godkjent for å lindre smerter i brystene etter at stråling ikke er anbefalt og oljer kan forårsake alvorlige stråleskader. Parfymer, kosmetikk, etterbarberingsvann og deodoranter irritere huden. The Radiological Society of North America anbefaler å bruke maismel i stedet for deodorant.

Unngå Vanntemperaturs Extremes

Bruk lunkent vann når bading etter strålebehandling. Holde huden renser reduserer sjansen for å utvikle en infeksjon forårsaket av stråling behandlinger. Bruk milde såper uten tilsetningsstoffer og parfymer. Plasser kalde kompresser på brystet for å redusere smerte i stedet for kjøleelementer. Isposer, som varmt vann, forårsake hudskader.

Unngå Sun

Hold ut av solen så mye som mulig for å unngå brystsmerter. Stråling behandlinger gjør huden følsom, så solskader forårsaker ytterligere smerte. Bruk SPF 30 solkrem hvis du må gå utenfor, reapplying etter behov før du går tilbake innendørs. Bruk klær laget av sol-beskyttelse materialer.

Løstsittende klær

Bruk klær laget av løs bomull eller annet pustende materiale for å unngå brystkreft irritasjon. Ikke ha BH som er for stramt, fordi dette fører til bryst hevelse og ømhet. Drs. Anbefaler Lydia Komarnicky og Marisa Weiss av Breastcancer.org øke BH-størrelse hvis brystsmerter oppstår og tar bras av hvis brystene føles tung eller anbud. Legene sier at en bh er for stramt hvis du ser hud fordypninger hvor behandlingen fant sted etter å fjerne den. Gå braless så ofte som mulig.

Sove på ryggen

Sove på ryggen for å hjelpe væske redistribueringen i brystet. Sover på siden eller magen fører væske buildup mens du sover på ryggen hjelper væsken renne bort fra brystvev. Du vil føle deg mindre smerter i brystene i morgen. Tyngdekraften bevirker fluidoppbygning ved slutten av dagen. Slapp av på ryggen når det er mulig å redusere strålerelaterte brystsmerter.

Slik gjenoppretter energi etter stråling behandlinger

Stråling behandlinger er noen ganger nødvendig å drepe kreftceller og stoppe sykdommen fra å spre seg. Dessverre, behandlinger drepe gode celler også. Dette fører til en lang liste av bivirkninger, inkludert hårtap, kvalme og oppkast, hals endringer og tretthet. Utmatting er en av de mest vedvarende og mest vanlige bivirkninger av strålebehandling. Det kan vedvare fra seks uker til et år etter behandling. Med litt kunnskap, kan du administrere din trøtthet og gjenvinne energi å gjenvinne livet ditt.

Bruksanvisning

•  Bestem årsaken til tretthet. En mangel på energi har alltid en underliggende årsak, slik som anemi, mangel på fysisk aktivitet, angst, depresjon og infeksjon. Det er vanskelig å vite hva som er den underliggende årsaken for din tilstand, men å undersøke din livsstil kan gi deg et hint.

sove minst åtte timer hver natt og ta naps i løpet av dagen. Kroppen din er oppbrukt fra behandlingene, og trenger tid til å komme seg. Hold naps under en time, og de vil gi deg et løft av energi.

trening hver dag. Fysisk aktivitet kan hjelpe deg å sove om natten hvis du ikke klarer. Ikke overdriv det. Ta halvtime turer eller gjør yoga og energinivået vil bli styrket for dagen. Øvelsen kan også hjelpe med depresjon og angst.

Spis små måltider med jevne mellomrom. En bivirkning av stråling behandlinger er at du mister appetitten og noen ganger blir blodfattig. Du kan ikke være sulten, men du må spise for å få tilbake energien. Sett fem ganger om dagen som du ønsker å spise og spise et lite måltid på hver sittende. Holde måltidene sunn med mye frukt, grønnsaker, protein og jern.

Hva er behandlingen for Munntørrhet Etter Stråling?

Tørr munn eller xerostemia, kan skyldes stråling behandlinger. Denne tilstand indikerer utilstrekkelig spyttproduksjon og kan være permanent i noen tilfeller. Du kan gjøre flere ting for å behandle tørr munn.

Oppmuntrende Spytt Flow

Suge på sukkerfri godteri eller tygge sukkerfri tyggegummi. Sugar-free er viktig siden denne tilstanden øker risikoen for tannproblemer som hulrom og tannråte.

Reseptbelagte Behandlinger

Reseptbelagte medisiner som pilokarpin og cervimeline kan stimulere spyttkjertlene til å produsere spytt. Vanligvis må du ta flere doser per dag for å opprettholde fordel konsekvent.

Kunstig Spytt

Spytt substitutter, lett tilgjengelig over-the-counter, kan lette tørr munn ved å imitere ekte spytt. Disse behandlingene ikke stimulerer produksjonen på noen måte. Se etter produkter som inneholder carboxymethlcellulose eller hydroxyethylcellulose.

Alternative behandlinger

The Mayo Clinic antyder akupunktur kan være nyttig basert på kliniske studier.

Unngå forverrede symptomer

Visse ting kan forverre tørr munn; begrense eller unngå koffein, puste gjennom nesen, ikke munnen, og unngå munnskyllevann som inneholder alkohol. Drikk vann gjennom hele dagen.

Bruk av en dilator Etter Stråling

Hvis du er under bekken stråling behandlinger for livmorhals eller livmorkreft, kan legen anbefale bruk av en vaginal dilator å bidra til å øke og gjenopprette elastisitet til vevet i skjeden din. Fordi strålebehandling kan føre til en opphoping av arrvev og en uttørking av huden i skjedeveggen, kan bekken eksamener være vanskelig, og sex kan være ubehagelig eller til og med smertefull. Den vaginale dilator kan bidra til å avhjelpe disse problemene.

Ved å bruke

Begynne å bruke dilator noen få uker etter at den siste strålebehandling behandling. Innen den tid bør irritasjon til vaginal vev er redusert. Bruk dilator, som ligner en tykk plast tampong, hver dag for den første måneden, og deretter avta bruken til fem dager i uken i løpet av andre gjennom den sjette måneden etter strålebehandling er avsluttet. Du må kanskje fortsette å bruke dilator opp til tre ganger i uken for livet for å holde vaginal vev myk og elastisk.

Vask

Før første gangs bruk, vaske vaginal dilator i varmt såpevann for å fjerne eventuelle bakterier som kan føre til en infeksjon i skjeden din.

Smør

Smøre et smøremiddel over tuppen av dilator og på vagina til rette for enkel oppføring. Sørg for å bruke et glidemiddel som er vannløselige, som oljebaserte smøremidler kan skade plasten av dilator over tid og kan tiltrekke seg bakterier.

Stilling

Ligg på ryggen i en husokkupasjon posisjon - med bøyde knær skiltes og bekken musklene så avslappet som mulig. Du må kanskje ta noen dype åndedrag for å bidra til å slappe bekken musklene.

Sett

Bruk to fingre for å åpne skjedeåpningen, og forsiktig, men bestemt, setter den avrundede tuppen av dilator inn i skjeden din. Bruk et jevnt trykk til å skyve dilator så langt du kan, rotere det sakte hvis du føler at dine vaginale muskler tensing å utvise den.

Hold

Forbli i en utsatt posisjon og hold dilator inni skjeden i 20 til 30 minutter, puste dypt for å slappe av. Klem forsiktig veggene i skjeden rundt dilator i flere sekunder om gangen, og deretter slappe av i flere sekunder. Veksle milde press og avslapping før det er på tide å fjerne dilator. Dette vil bidra til å gjenopprette elastisitet i din vaginal vegger og vil også oppfordre helbredende blodtilførselen til området. Gjenta øvelsen 3-4 ganger om dagen.

Betraktninger

Du bør begynne å føle en forbedring av vaginal tetthet og tørrhet innen åtte til tolv uker etter dine dilator øvelser. Ring legen din dersom du merker tegn på infeksjon, inkludert kløe, smerter, feber eller utflod, eller hvis du har uvanlig blødning etter begynner dilator terapi.

Hva kan man forvente etter prostata Stråling?

Ifølge Prostate Cancer Foundation, en av seks menn i USA har prostatakreft eller annen gang i sitt liv. Strålebehandling dreper kreftceller, men også skader på urinrør, blære, tarm og endetarm.

Effekter

Alle former for prostata-stråling kan føre til midlertidige bivirkninger, og av og til langsiktige problemer. Imidlertid, noen former påvirker livskvaliteten mer enn andre. For eksempel fører ekstern strålebehandling (EBRT) den mest avbrudd i seksuell funksjon.

Tidsrammer

Strålebehandling kan påvirke livskvalitet under og umiddelbart etter behandlingssykluser. Det kan også bidra til problemer som ikke møter opp før senere. For eksempel kan urin eller tarmproblemer oppstå så lenge som tre år etter stråling. Erektil dysfunksjon kan bli verre ett til to år etter behandling.

Betydning

En mann som mister tarmen kontroll kan isolere seg fra sosial kontakt, og erektil dysfunksjon kan påvirke intime relasjoner.

Løsninger

Medisiner, øvelser, og endringer i livsstil kan bedre symptomene. For eksempel erektil dysfunksjon responderer ofte godt til reseptbelagte medisiner og andre intervensjoner.

Betraktninger

Ifølge National Cancer Institute, menn med prostatakreft trenger et nøyaktig bilde av forventet livskvalitet og potensielle bivirkninger, slik at de kan delta i informerte beslutninger om behandlingsalternativer.

Hva er de dårlige effekter av stråling?

Strålebehandling brukes til å stoppe veksten av kreftceller. Høy energistråler er rettet mot det sted hvor kreften er funnet, og det tjener til å forstyrre DNA i cellene, noe som stopper dem fra å reprodusere. I motsetning til normale celler i kroppen, har kreftceller ikke har kapasitet til å helbrede seg selv. Dessverre er mange friske celler blir utstrålt av behandlingene, og dette kan føre til problemer.

Skin

Siden stråleknipper må trenge gjennom de øverste lagene av huden, området behandles ofte presenterer som en dårlig solbrenthet. Det kan forårsake kløe, flassing og svie i patcher der behandlingen var rettet. Siden strålebehandling er oftest brukt til å behandle brystkreft etter kirurgi for å sørge for at det blir alle kreftceller, kan huden rundt brystet bli enda mer irritert av undertøy og armbevegelse.

Smerte

Siden nervene er bare begynnelsen for å få sin følelsen tilbake etter operasjonen, er de spesielt sensitive, og kan reagere på stråling ved å forårsake smerter i brystet. Vev ofte blir strukket når implantater har blitt satt på plass etter en mastektomi og hovne, skadde nerver kan reagere negativt på stråling.

Fatigue

Trøtthet, eller mangel på energi for lengre perioder av gangen, er den vanligste bivirkning av strålebehandling. Utmattelsen er ikke avhjelpes ved hvile, men i stedet kan somle i månedsvis etter at strålebehandlingen er ferdig. De som rammes av utmattelse vil ønske å sove mer, og er vanligvis ikke interessert i normale aktiviteter. De kan ha problemer med å konsentrere og å sette sammen fullstendige setninger. Langvarig symptomer på utmattelse må behandles fordi de kan føre til andre komplikasjoner som depresjon og vektøkning.

Hjerte

Stråling kan føre til hjerteproblemer som dukker opp som raske og uregelmessige hjerteslag. Andre symptomer på hjerteproblemer følgende stråling inkluderer problemer med å puste, alvorlige brystsmerter, hoste angrep og foten hevelse. Andre fysiske attributter som bidrar til hjerteproblemer etter stråling er fedme, røyking og stress.

Blood Count

Strålebehandling kan senke antall hvite blodlegemer, noe som gjør pasientene mer utsatt for infeksjoner. Infeksjoner kan oppstå på stedet der strålingen var målrettet, forårsaker allerede hovne flekker å bli rød og varm. Høy feber, frysninger, diaré og pustebesvær kan også bety at en infeksjon er til stede.

Lunger

Stråling kan skade lungene og påvirke puste. Lungeproblemer kan oppdages ved en tørr hoste eller kortpustethet. Blodpropp noen ganger dannes i lungene i løpet av behandlingen. Smerter i bena er det vanligste symptomet i forbindelse med blodpropp, og bør behandles umiddelbart for å hindre blodpropp fra å kutte løs og kommer til hjernen eller hjertet.

Hvordan løse Neck stråling og tykt slim

Hvordan løse Neck stråling og tykt slim


Neck strålebehandling kan skade spytt celler, noe som kan føre til at du opplever overdreven, tykt slim eller begrenset spytt. Hvis du er plaget av ekstra slim etter stråling, å vurderer å få fluor behandlinger og gjør kosthold endringer bidra til å redusere slim.

Bruksanvisning

•  Drikk minst seks til åtte kopper væske daglig for å hjelpe tynt slim. Pass på at du drikker alkoholisk og noncaffeinated væsker. Før og etter å ha spist, skyll munnen med en salt og natron løsning. Hvis du finner denne aversive, bare bruke rent vann for å skylle. Den Abramson Cancer Center ved University of Pennsylvania antyder gurgle med ginger ale. Mellom måltider, tygge tyggegummi for å stimulere spytt.

Spis hele, ferske matvarer for å hjelpe dempe slimproduksjon. James F. Balch og Mark Stengler, forfatterne av "Resept for Natural Cures", foreslå å spise et bredt utvalg av rå grønnsaker og frukt, magert fjærkre, fersk fisk, hele korn og frø. Noen matvarer, sier de, kan faktisk gjøre slim verre. Se hvordan kroppen din reagerer på melkeprodukter og stekt eller raffinerte matvarer. Kjemiske tilsetningsstoffer i mat kan også gjøre slim verre. Den Abramson Cancer Center ved University of Pennsylvania foreslår å spise myke, fuktige matvarer. Hvis du etter strålebehandling, du mottar næringsstoffer fra et rør, snakke med legen din om en passende løpet av handling for din situasjon.

Fokus på din tannhelse med vanlige fluor behandlinger. Fordi spytt kjertler påvirkes under halsen stråling, kan tennene ikke får fersk spytt for å holde dem rene. Visse kreftformer som krever stråling også svekke munnens evne til å gjøre spytt. Snakk med tannlegen din om fluor skuffer for øvre og nedre tenner. Gjør at-home vanlige fluor behandlinger to ganger om dagen under strålebehandling og selv for et par år etter.

Treat sår i munnen forårsaket av overflødig slim. The National Cancer Institute sier at mukositt-en betennelse i munnens mucus membran-er normalt under strålebehandling og kjemoterapi. For munnsår, prøv en saltvanns munn skyll eller lage en skylle blanding av halvparten hydrogen peroxide og halvparten vann.

Tips og advarsler

  • For alternativ behandling, foreslår Abramson Cancer Center ved University of Pennsylvania akupunktur kan bidra til å lindre symptomene dine.

Forholdsregler for Prostate stråling behandlinger

Prostatakreft oppstår når cellene vokser og deler seg unormalt i prostatakjertelen. Hvis legen din har valgt strålebehandling for å behandle prostatakreft, er det viktig å forstå hvordan strålebehandling kan påvirke deg. Det finnes forskjellige typer av stråling behandling og doser som er tilgjengelige, betinget av størrelsen og fasen av tumoren, så vel som andre faktorer. I noen tilfeller må forholdsregler iverksettes for å beskytte deg selv og andre, avhengig av type strålebehandling brukes.

Prostata stråling behandlinger

De to hovedtyper av stråling som brukes til behandling av prostatakreft er ekstern strålebehandling (EBRT) og brachyterapi, (intern stråling) også referert til som radioaktive frø implantater. Ekstern strålebehandling bruker en enhet utenfor kroppen for å dirigere strålings bjelker til prostatakjertelen, som ligner på et røntgenbilde. Brachyterapi leverer stråling internt ved å sette inn små pellets eller frø som inneholder radioaktivt materiale rett inn i prostata. Ifølge American Cancer Society, er brachyterapi kun brukes hos menn med tidlig stadium kreft som skjer gradvis i vekst.

Bivirkninger og forsiktighetsregler

Ekstern strålebehandling (EBRT) kan føre til at noen midlertidige og langsiktige bivirkninger. Noen menn opplever tarm, blære og ereksjonsproblemer, samt følelsen trett. Noen av disse bivirkningene er følte umiddelbart etter stråling og noen kan oppstå måneder eller år senere med en langsiktig mulighet. Siden ekstern strålebehandling er lik en X-ray, finnes det ingen forholdsregler for stråling slik som de som er assosiert med andre strålingsmetoder. Legen din vil instruere deg om kosthold og væskeinntak før selve prosedyren.

Brachyterapi kan føre til at noen midlertidige og langsiktige bivirkninger. Det er færre bivirkninger forbundet med denne type behandling enn med EBRT, ettersom strålingen ikke kommer i kontakt med andre omkringliggende vev, men i stedet stråling er begrenset til prostata. De fleste menn opplever urinretensjon midlertidig, men andre bivirkninger inkluderer rektal betennelse og ereksjonsproblemer, med en langsiktig mulighet. Det er også en risiko, men sjelden, at de implanterte frø kan flytte inn i blodet, lungene eller andre områder av body.There er ingen negative effekter som følge av dette.

Det er noen forholdsregler for å være klar over når du mottar brachyterapi som er midlertidige, men kan være nødvendig for å oppveie passerer radioaktivitet til andre. Kontakt med andre, spesielt gravide og barn, bør begrenses. Pasienter bør unngå å ha sex uten kondom på grunn av muligheten for at pellets eller frø spennende. Tidsrammen der disse forholdsreglene bør vare, varierer fra noen timer til et par måneder.

Avanserte teknikker kan senke Risks

Det er avanserte EBRT og brachyterapi teknikker med lavere risiko og bivirkninger som normalt forbindes med standard behandling. En nyere metode for EBRT kalt "Tredimensjonal konformt stråleterapi (3-D-CRT),« gjør det mulig for datastyrt kartlegging og nøyaktig målretting av prostata for å levere stråling bare på kreft. Dette fant frem stråling til prostata forårsaker liten eller ingen skade på de omkringliggende områdene, og har færre bivirkninger.

En nyere metode for brachyterapi tillater en høyere dose av stråling, kalt "Midlertidig høydose rate" eller HDR brachyterapi. Et radioaktivt stoff tilsettes til rør eller kateter plassert i prostata, som slipper ut den radioaktive substans til prostata i opp til 15 minutter, er den radioaktive substansen deretter fjernet og ved slutten av alle foreskrevne behandling, blir rørene også fjernet. Dette resulterer i mer stråling skade på kreftceller med liten, om noen skade på omkringliggende områder, færre bivirkninger. Disse teknikkene er også raskere med en kortere liggetid.

Ta alltid dine spørsmål og bekymringer til legen din, er det viktig og givende når du har en klar forståelse med legen din om mulige bivirkninger, forholdsregler og forberedelser, før behandling iverksettes.

Fysiske symptomer på Hypotyreose etter stråle

Hypotyreose er en tilstand i skjoldbruskkjertelen som er plassert på den fremre delen av halsen, rett under strupehodet området. Denne kjertelen er en av kroppens endokrine kjertler og utskiller et hormon som påvirker stoffskiftet, hjertet, fordøyelse, reproduksjon og mental stabilitet. Når skjoldbruskkjertelen ikke produserer nok av dette hormonet, er tilstanden kalles hypotyreose. Stråling behandlinger gitt for andre urelaterte tilstander er kjent for å forårsake en ny hypotyreose.

Stråleterapi

Stråling behandlinger er ofte brukt for behandling av kreft og for å krympende tumorer. Strålingsterapi er også referert til som X-ray terapi, bestråling og radioterapi. Strålingsterapi forårsaker skade på den generiske materiale av kreftceller, som stopper dem fra videre vekst og deling. Den skjoldbrusk er spesielt utsatt når strålingen er gitt til halsen eller hjernen. Radioaktivt jod er også ofte brukt til å behandle en overaktiv skjoldbruskkjertel, som kalles hypertyreose.

Strålingseksponering

Eksponering for stråling kan skje i andre, ikke planlagte, måter. Når Tsjernobyl atomkraftverk ulykken skjedde i 1986, ble det radioaktive partikler slippes ut i luften over store deler av Europa. De tilfeller av skjoldbruskkjertelkreft siden har nådd minst 3000 og februar 2002 FN-rapport anslått at 8.000 til 10.000 flere personer var sannsynlighet for å utvikle skjoldbruskkjertelkreft innen 2012. Den skjoldbrusk absorberer jod naturlig og også lett absorberer radioaktivt jod, som er til stede i radioaktive partikler utgitt på denne måten.

Hypotyreose

Kreftpasienter som har hatt strålebehandling er en større risiko for å utvikle hypotyreose. De typer hypotyreose vanligvis sett etter stråling behandlinger er primære, sentrale og kompensert hypotyreose. Primær refererer til skade påført direkte til skjoldbruskkjertelen. Blodprøver avslører høy TSH (Thyroid hormon) nivåer, som ofte indikerer unormal skjoldbruskkjertelen. Sentral hypotyreose indikerer at hypofysen er skadet. Denne gland vekselvirker direkte med skjoldbruskkjertelen, stimulerende det å frembringe den riktige mengde av hormon. Kompensert hypotyreose indikerer at hypofysen jobber ekstra hardt for å holde skjoldbruskkjertelen fungerer, og er et tidlig tegn på skjoldbruskkjertelen svikt.

Symptomer

Stråling forårsaket hypotyreose kan ikke vise symptomer i mange år etter eksponering eller symptomer kan dukke opp snart etterpå. Noen av de tidligste symptomer på utvikling av hypotyroidisme er uforklarlig vektøkning, depresjon, konstipasjon og kaldt følsomhet. Huden begynner å føle seg blek eller tørt, og negler og hår kan bli tynn. Mange mennesker klager over ledd eller muskelsmerter. Økt blodstrøm under menstruasjon og generell tretthet er vanlige. Som sykdommen utvikler seg, og er ubehandlet, kan hud, hender, føtter og ansikt vise symptomer. Huden vokser tykkere og hender ansikt og føtter kan bli hovne eller puffy. Tale er vanskeligere og stemmen kan bli hes. Følsomhet for lukt eller smak er redusert og øyenbryn begynner å tynne.

Andre strålingseffekter

Strålingsterapi kan også føre til skjoldbrusk knuter til å vokse i flere år etter behandlingen. Disse knuter er smertefri og vokser sakte og gir ingen symptomer. De kan føles av en erfaren lege under thyroid undersøkelse og oppdaget under ultralyd eller biopsi til skjoldbruskkjertelen. Skjoldbruskkjertelkreft kan også oppstå etter strålebehandling. Det er ingen andre enn en klump som er langsomt voksende og smertefri symptomer. Behandling for skjoldbruskkjertelkreft omfatter kirurgi og medisinering.

Long-Term Stråling effekter fra Lung Cancer Treatment

Lungekreft er den ledende årsaken til kreft-relaterte dødsfall i både menn og kvinner i USA, og prognosen din dersom du har tilstanden avhenger i stor grad på suksessen til behandlinger, for eksempel stråling. Dessverre, strålebehandling for lungekreft ikke utgjør en risiko for bivirkninger, inkludert noen som er langsiktig.

Årsaker

Langsiktige bivirkninger av lungekreft behandling oppstå på grunn av skade friske celler av den svært drevne bjelker av energien som brukes til å ødelegge skadelige kreftceller, forklarer American Cancer Society.

Typer av langsiktige bivirkninger

De vanligste langsiktige bivirkninger av stråling fra lungekreft behandling er permanente endringer i huden på brystet, og en fare for å utvikle stråling lungebetennelse.

Funksjoner

Etter strålebehandling, kan du merke at huden på brystet er tørketrommel og mer følsom for solen. For å unngå alvorlige solbrenthet, sørg for å bruke solkrem på det området av brystet hvor du mottok stråling, foreslår Radiation Medical Group.

Time Frame

Omtrent 3-9 måneder etter stråling, kan du utvikle betennelse i lungene eller stråling lungebetennelse som forårsaker hoste og kortpustethet. Normalt forsvinner denne tilstanden opp innen to til fire uker, ifølge Radiological Society of America.

Risiko

Omtrent fem prosent av pasientene lider arrdannelse eller skade på lungene som kan føre til livslang pusteproblemer, mens 0,1 prosent av mennesker opplever noen form for skade på ryggmargen som fører til redusert mobilitet eller nervesmerter, advarer Stråle Medical Group. Det er også en liten risiko for å utvikle andre typer kreft som lymfom senere i livet assosiert med mottar strålebehandling hvor som helst på kroppen din, advarer Mayo Clinic.

Bivirkninger av stråling i Cancer Patient

Stråling er oftest administreres ved hjelp av en maskin som sender ut røntgenstråler lignende. Denne formen for stråling kalles ekstern strålebehandling. Andre former for stråling innebærer å ta radioaktive piller eller implantere radioaktive lignende pellets, men disse er mindre vanlig. Mange av de vanlige bivirkninger av stråling forekommer med både ekstern strålebehandling og andre former for stråling; Men, hudproblemer og lokal tap av hår oppstår bare med ekstern strålebehandling.

Bivirkninger fra strålings variere avhengig av pasienten, men de uvanlig starte løpet av noen få dager etter den første behandling. I noen tilfeller kan bivirkningene vedvarer etter behandlinger er ferdig.

Fatigue

Cancer tretthet er en vanlig bivirkning forbundet med stråling. Kreft tretthet kan være forårsaket av stråling, eller ved en kombinasjon av stråling og andre kreft behandlinger kombinert med stress av å være syk. En vedvarende og kronisk tretthet kan gjøre det vanskelig for deg å utføre daglige aktiviteter. Søvn og hvile kan ikke løse følelsen av tretthet; du kan våkne opp fra en lur eller en lang natts søvn og fortsatt føler utmattet. Trøtthet kan begynne når stråling behandlinger starte og kan bli verre jo flere behandlinger du har.

Hudproblemer

Hudproblemer og lokale tap av hår kan oppstå på det stedet hvor strålingen er rettet. Du vil ikke miste alt håret, som ofte skjer med kjemoterapi, fordi strålingen bare dreper celler som den berører. I tillegg til tap av hår på det punktet der strålingen er administrert, kan huden i dette området også blitt irritert. Huden kan hovne opp, blemme, eller se solbrent. Huden kan også føles tørr eller kløende eller begynne å skrelle. Det kan ta noen uker for huden å leges etter stråling behandlinger stoppe. Du bør ikke lage riper i området eller bruk såpe eller andre produkter som kan irritere huden ytterligere, eller bør du ha på stramme klær eller bandasje huden uten å snakke med legen din.

Mage og spiseproblemer

Avhengig av hvor strålingen er administrert, kan du oppleve problemer som forstyrrer din diett. Hvis du får stråling til hodet eller halsen, du kan ha en vanskelig tid å svelge eller mister appetitten. Du kan få munnsår eller har tørr munn eller være ute av stand til å smake maten. Du kan også føle seg kvalm. I tillegg kan du være mer utsatt for å få hull i tennene; hvis du har gebiss, kanskje protesene ikke passer lenger fordi munnen kan hovne opp.

Stråling til brystet kan også gjøre svelge vanskelig og føre til problemer med å spise. Endelig kan stråling til magen eller bekkenet også forårsake fordøyelseskanal opprørt, inkludert kvalme, oppkast eller diaré.

Lav blodlegemer

I sjeldne tilfeller kan stråling føre til at hvite blodceller eller blodplatetall til å slippe. Dette kan gjøre deg mer mottakelig for smitte og forårsake problemer med immunsystemet. Det kan også gjøre det vanskelig for blodet å koagulere. Hvis dette skjer som et resultat av dine stråling behandlinger, kan legen din har å utsette behandling for en kort periode for å hjelpe blodceller gå opp igjen. Du kan også få blodmangel (f.eks, har et lavt antall røde blodlegemer) og krever en blodoverføring.

Long-Term bivirkninger

Stråling kan potensielt gjøre langsiktig skade på kroppen din. Hvis du har stråling i brystet, har du kanskje arrdannelse rundt lungene som gjør det vanskelig å puste, eller du kan ha hjerteproblemer. Hvis du har stråling til magen eller bekkenet, kan du oppleve blære eller tarm dysfunksjon.

Det er også en liten risiko for å utvikle strålingsinduserte kreftformer som følge av strålebehandling, i henhold til American Cancer Society. Ofte kan disse andre kreftformer ikke utvikle seg i 10 år eller mer etter behandlingen.

Lavt nivå Stråling helsevirkninger

Forskere har visst om stråling i mer enn 100 år. Nesten siden den ble oppdaget, har stråling forårsaket bekymring fra omtrent hver sektor av befolkningen, spesielt siden bruk av atomvåpen under andre verdenskrig. Mens de fleste vitenskapelig forskning viser at lave doser av stråling gi negative helseeffekter, noen hevder at lavt nivå stråling kan hjelpe andre mennesker.

Historie

Folk har vært teoretisere om atom-strukturen i universet siden de gamle grekerne, ifølge Environmental Protection Agency. Vitenskap ikke formelt anerkjenne stråling før sent på 1890-tallet. Wilhem Conrad roentgen beskrevet utstrålende egenskapene til røntgen i 1895. I 1896 Henri Becquerel presenterte den første akademisk argument for eksistensen av stråling til Academy of Sciences i Paris. Like etter stråling ble mye studert.

Vanskeligheter

Hvor lang tid som kreves i å forske på effektene av lav-nivå stråling på genetisk mutasjon som gjør etablere noen sammenheng mellom de to vanskelige, krav "helseeffekter av eksponering for lave nivåer av ioniserende stråling." Genetisk mutasjon forekommer nesten alltid hos avkommet til de som utsettes for lave nivåer av stråling. Dermed kan det ta ganske lang tid å se resultatene i en eksperimentell setting. Mutasjoner kan også uforutsigbare og ofte for små til å bli lett merke.

Mutasjon

Selv om genetiske effekter av lav-nivå stråling fortsatt trenger mer testing, Kommisjonen for miljø- og biovitenskap mener det sannsynlig forårsaker mutasjon i menneskets gener basert på observasjoner av dyr sammenlignbare til mennesker. Disse mutasjonene er ikke nødvendigvis skadelig, men kommisjonen har observert at de fleste genetisk mutasjon ikke nytte avkom.

Kreft

Selv om lavt nivå stråling kan forårsake en rekke uforutsigbare DNA endringer, fører skadet DNA ofte til kreft, hevder Kommisjonen på miljø- og biovitenskap. En studie av Chulabhorn Research Institute i Thailand fant at lave doser av gammastråling, slik som det som finnes i røntgen, korrelerte med en høyere forekomst av DNA-skader og kromosom misdannelser. Undersøkelsen antydet lavnivå gammastråler kan også svekke kroppens evne til å reparere skadet DNA.

Kritikk

Noen forskere, som for eksempel Jerry M. Cuttler av den kanadiske Nuclear Society, mener pågripelse til lav-nivå stråling er overdrevet. Cuttler hevder i "Helseeffekter av Low Level Stråling: Når vil vi erkjenne virkeligheten?" at lave doser av stråling faktisk bidra til å bekjempe kreft ved å utløse en naturlig immunsystem respons som kan håndtere lave doser av stråling. Det er store mengder stråling som fører til en nedbrytning av kroppens reparasjonsmekanismer og forårsake kreft, hevder Cuttler.

Hva skjer etter prostata Stråling?

Slik fungerer det

En strålings onkolog vil utvikle en individualisert strålingsbehandlingsplan med sikte på å drepe kreftceller, mens normalt vev så mye som mulig. Uansett hvilken modalitet er valgt, vil strålingsterapi involverer en bølge eller strøm av partikler til å ødelegge kreftceller. Dessverre kan disse partikler også ødelegge friske vev i prostata og omkringliggende organer i tillegg.

Side Effects

Fatigue er ganske vanlig under strålebehandling, og selv den mest presise strålebehandling har noen innvirkning på de omkringliggende organer og vev. En pasient kan oppleve en rekke bivirkninger, avhengig av type, dose, varighet og hyppighet av behandlingen. Ifølge Prostate Cancer Foundation, er det ikke uvanlig å ha diaré, hyppig vannlating, og / eller urin ubehag under eller rett etter et kurs av strålebehandling. Noen menn også klager over tørr hud og håravfall i bekkenområdet.

Erektil dysfunksjon eller impotens, er kanskje den mest fryktede komplikasjonen fra strålebehandling for prostatakreft. Dersom strålebehandling forårsaker betydelig skade på endetarmen eller blære, kan en pasient utvikler urin og tarmproblemer 1-3 år etter behandling.

Pasienten vil ha tilbake besøk med din stråling onkolog to til fire uker etter siste strålebehandling. Ifølge Radiologi Info, mer enn 90 prosent av mennene rapporterer de fleste av sine symptomer har forbedret eller løst innen to uker fra slutten av sin terapi. Legen vil spørre om en pasient er fortsatt ha bivirkninger, som diaré eller urin haster, og diskutere mulige behandlingstilbud hvis de ikke har gått bort.

Effekt

Legen vil utføre en digital endetarms eksamen for å se om prostatakjertelen har endret seg i størrelse eller form, og vil bestille en prostata-spesifikt antigen (PSA) blodprøve som indirekte måler tilstedeværelse av prostata kreft celler i kroppen. Hvis PSA er fortsatt forhøyet, kan han diskutere hormonbehandlinger eller ytterligere strålebehandling å drepe de gjenværende kreftceller.

En lege vil ikke være i stand til å fortelle en pasient med en gang hvis strålebehandling drepte alle kreftcellene. Det kan ta måneder for døde kreftceller til å slutte å fungere, og for å forlate kroppen. Noen menn trenger en annen løpet av strålebehandling tre til seks måneder etter den første. Pasienten bør lytte nøye til hva legen sier, og stille spørsmål hvis han ikke forstår.

Forebyggende Stråling etter en klump i bryst

En lumpectomy er fjerning av en kreftsvulst (klump) i brystvevet sammen med noen omgivende vev, i henhold til BreastCancer.org. Denne brystbevarende kirurgi er effektivt i å fjerne visse brystkreft, men noen ganger andre forebyggende tiltak brukes til å bidra til å minske sannsynligheten for tilbakevendende svulster i brystet eller omkringliggende områder. Stråling er ofte metoden for valg for denne type forebygging.

Hva er strålebehandling?

Strålingsterapi eller radioterapi, er en type av behandling som bruker energien frigjøres i form av partikler eller bølger på bestemte områder av kroppen. I kreftbehandling, er strålebehandling brukes til å drepe kreftceller eller redusere størrelsen på svulster, ifølge National Institutes of Health.

Strålebehandling er spredt ut over tid for å beskytte normale celler fra så mye eksponering som mulig. Vanligvis folk får behandling fem dager i uken i fem til syv uker. Under behandlinger, vil de deler av kroppen som behandles ikke være skjermet fra strålingen.

Stråling Etter Lumpectomy

Stråling etter en lumpectomy er vanlig, ifølge BreastCancer.org. De fleste pasientene får femte til syvende uke av strålebehandling etter en lumpectomy. Eventuelle gjenværende kreftceller i brystvevet som kan ha blitt etterlatt under operasjonen blir ødelagt av stråling. Tilbakefall av kreft er kuttet ned betraktelig ved post-lumpectomy stråling, men det er viktig å vite at tilbakefall kan fortsatt skje. Ifølge BreastCancer.org, studier publisert i New England Journal of Medicine i 2002 avdekket en ni prosent tilbakefall ved brystkreft i en studie og en 14 prosent tilbakefall i en annen. I disse tilfellene en mastektomi ble utført og var vellykket i ridding kvinner av sykdommen.

Side Effects

I tillegg til de livreddende fordelene ved strålebehandling, er behandlingen også fri for øyeblikkelige bivirkninger, i henhold til RadiologyInfo.org. Bivirkninger av strålebehandling oppstår vanligvis gradvis gjennom hele behandlingen og de fleste pasientene ikke trenger medisin av noe slag for å takle dem. Pasientene vil ofte bli mildt trøtt hele sin behandling eller kan oppleve korte skyting smerter eller kjedelig smerter i det behandlede området.

De vanligste reaksjonene på stråling som kan kreve ytterligere medisinsk hjelp er hudirritasjoner. Disse reaksjonene kan variere fra lett rødhet i huden til alvorlig kløe og til og med solbrent-lignende blemmer. En vanlig misforståelse er at stråling vil forårsake oppkast og håravfall på hodet. Kvalme kan utløse brekninger og er noen ganger til stede i løpet av timer etter en behandling, men er ikke en viss effekt. Håravfall bare skjer i området for behandling, så du vil ikke miste håret på hodet etter bryst stråling.

Etter Effekter av Brakyterapi Bekken Stråling

Brachyterapi er en form for intern strålingsterapi hvor en enhet er plassert inne i legemet for å behandle kreft. Gi en høyere dose av ionisert energi enn andre former for strålebehandling, er pellets, bånd eller ledninger guidet nær eller inn i kreftvev å bekjempe sykdommen. Og mens indre bekken stråling kan ha mange fordeler i behandling av kreft, er det ikke uten bivirkninger.

Typer

Brachyterapi er vanligvis brukes i behandling av både cervical og prostatakreft i bekkenområdet. Med kreft i livmorhalsen, kan intern stråling brukes på ethvert stadium av sykdommen med positive effekter. Men prostatakreft bare reagerer på denne formen for behandling i sine tidligere stadier, for eksempel I og II.

Fordeler

I begge form for kreft, er den mest åpenbare fordelen skaden stråling forårsaker til kreftceller. Det endrer egentlig deres DNA, som hindrer raske divisjon og forårsaker død av disse unormale celler. For begge kreftformer, kan det også føre til remisjon.

Betydning

I livmorhalskreft, kan brachyterapi også sette scenen for andre former for behandling ved å krympe den ondartet svulst så det kan bli enklere og mer effektivt behandles med ekstern strålebehandling (målrettet ionisert energi) og / eller kjemoterapi (anti-kreft narkotika). Intern stråling kan gjøre kreftceller i livmorhalskreft mer utsatt for chemo narkotika. I prostatakreft, kan det samme ikke sies.

Effekter av livmorhals Stråling

Med livmorhalskreft, de fleste bivirkninger av intern bekken stråling senter på fordøyelsesproblemer, urinveisproblemer og sex. Det er ikke uvanlig å lide kvalme, urolig mage, oppkast, løs avføring, vaginal tørrhet og inkontinens under behandling.

Effekter av prostata Stråling

Med prostatakreft, intern stråling forårsaker ofte saker som involverer avføring, urinering og sex. Mange menn går gjennom brachyterapi erfaring diaré, endetarms smerte, økt vannlating, inkontinens og noen ganger erektil dysfunksjon.

Mindre vanlige Effects

Selv om ikke så vanlig som andre bivirkninger kan intern bekken stråling føre til innsnevring av vagina, forkorting av vaginal hulrom, for tidlig overgangsalder og tap av beintetthet med livmorhalskreftpasienter. Intern stråling av prostata kan føre urinrørsstriktur (urinrøret lukker).

De medisinske effektene av stråling

Vi er utsatt for stråling hver dag i naturen fra solen og stjernene, jorden, maten vi spiser, og mange andre steder. Vi er også utsatt av menneskeskapte årsaker fra TV, sigaretter og kraftverk. Selv porselen tenner og kroner gir oss en stråledose. For mye stråling kan være skadelig for helsen vår.

Thyroid Cancer

Det er vel-kjent at skjoldbruskkjertelkreft er forbundet med stråling. Ifølge rapporten "Influence of Forrige stråling på Patologiske Funksjoner og klinisk utfall hos pasienter med skjoldbrusk kreft", utgitt i april 2009 utgaven av Archives of Øre --- hode og nakke kirurgi, hos personer med skjoldbruskkjertelkreft som har hatt tidligere eksponering for stråling på arbeidsplassen, gjennom miljøet, eller fra en behandling av akne eller annen tilstand, er kreft mer aggressive og de langsiktige utfall er verre. For disse pasientene, behandlingen må også være mer aggressive.

Strålebehandling bivirkninger

Ifølge Daglig Health nettsted, bivirkningene til eksponering for strålebehandling avhenge av den delen av kroppen som skal behandles. Huden kan bli irritert og kan endre farge midlertidig i området behandles, og det kan være permanent eller midlertidig hårtap. I fordøyelsesprosessen, kan bivirkningene være tap av matlyst, kvalme, oppkast, forstoppelse, diaré og kramper. I den reproduktive området, bivirkningene inkluderer infertilitet eller sterilitet, vaginal tørrhet eller innsnevring og impotens. Mange av disse negative effektene kan være midlertidig, men den verste risikoen er for utvikling av annen kreft.

Andre Stoffskiftesykdommer

Direktoratet for giftige stoffer og Disease Registry advarte om at folk som har vært utsatt for kjernekraftverk eller produksjon av atomvåpen eller nedfall fra detonasjoner av atombomber ikke bare har en høyere risiko for skjoldbruskkjertelkreft, men også andre skjoldbrusk sykdommer. Når vevet ikke er helt drept, men er fortsatt litt funksjonelle, kan det føre til hypotyreose eller thyreoiditt, eller godartede svulster eller knuter på kjertelen.

Psykologisk stress

Etter høy eksponering for stråling fra en kjernefysisk eller kjemisk utgivelse, kan det være psykologisk stress fører til depresjon, angst, posttraumatiske stresslidelser og demoralisering, ifølge Direktoratet for giftige stoffer og Disease Registry nettside. Personer utsatt, spesielt mødre, er alvorlig bekymret for helsemessige effekter til seg selv og sine barn. De er stadig bekymret for om de vil bli syk, eller hvis deres gener er ødelagt og deres fremtidige barn vil lide misdannelser.

Prenatal Exposure

The Centers for Disease Control and Prevention uttalt at dersom moren svelger eller puster radioaktivt materiale, kan det gå inn i blodet hennes og inn i navlestrengen til babyen. Dette vil utsette fosteret for stråling og kan ha alvorlige helseeffekter avhengig av stadium av utviklingen. Stråling fra utsiden av kroppen vil påvirke fosteret mindre enn det påvirker moren, fordi morens organer beskytte den.

Sikkerhetsprosedyrer for stråling

Sikkerhetsprosedyrer for stråling


Stråling, som ild, er en ressurs som kan være både nyttig og, hvis de brukes på feil måte, ekstremt farlig. Stråleterapi, en prosedyre som kreftpasienter motta målte doser av stråling, har vist seg å være et effektivt middel for behandling av en rekke forskjellige maligniteter. Denne terapi er effektiv fordi strålingen ødelegger DNA i kreftcellene, og dreper dem. Dessverre kan ikke skille mellom strålingen friske celler og maligne celler. Derfor er det avgjørende at den medisinske anlegget administrere stråling ta sikkerhetsmessige forholdsregler forsiktig med å begrense faren.

Utstyr Check

Den første sikkerhetsprosedyre før strålebehandling gis er en grundig sjekk av alle stråleavgivende utstyr. Beam utgang bør overvåkes nøye. Dette vil bidra til at pasienten ikke får for mye stråling på grunn av mekanisk feil. Det er også standard prosedyre for å dobbeltsjekke og verifisere alle doseringsinstruksjonene før behandling. Dette bidrar til å minske sjansen for at menneskelige feil vil resultere i en livstruende overdose av stråling.

Beskytte pasient

Forholdsregler bør være på plass for å sikre effektiv og sikker behandling mens strålingen blir administrert. Strålebehandling er generelt gitt fem dager i uken for alt mellom to og åtte uker. Denne planen tillater for små, daglige doser av stråling. Strålingen rettes ved vinklede bjelker mot kreft område av pasientens kropp. Begge disse fremgangsmåter, lavere pasientens eksponering for stråling, så vel som å begrense skader på friske celler.

Beskytte Medical Staff

Forholdsregler bør tas for å beskytte de som administrerer stråling. Prosedyren bør gjøres i et isolert rom. Etter justering av maskinen og for å sikre pasientkomfort, vil lege å administrere terapi deretter forlate rommet. I løpet av fremgangsmåten, er det bare pasienten er i terapirommet. Dette er en meget viktig foranstaltning fordi det bidrar til den medisinske profesjonelle å unngå eksponering for stråling. Hvis ikke, på en daglig basis over en lang tidsperiode, vil den medisinske profesjonelle være i fare for å utvikle komplikasjoner som kreft eller stråling forgiftning.

Biologiske effekter av ioniserende stråling (beir)

Stråling er overføring av energi fra et legeme til et annet. De fleste av de fenomenene vi forbinder med dette ordet, som atomkraft og røntgen, er ioniserende stråling, noe som betyr at det kan stripe elektroner fra atomer eller molekyler. Når cellene i kroppen din er utsatt for ioniserende stråling, de ofte lider strukturelle skader og kan dø som et resultat. Cellene kan reparere og erstatte seg selv i tilfeller av mindre doser av stråling, men når cellene dør raskere enn de kan bli erstattet, kan du ha en livstruende eksponering.

Effekter

Ioniserende stråling kan endre cellene uten å påvirke sine aktiviteter, eller lage mindre cellestruktur skader som blir reparert. Selv noen skader på kromosomene kan repareres. Men når cellene er tungt endret og kan ikke reparere seg selv, kan de påvirke andre celler og vev, eller kan reprodusere unormalt. Dette er en av de viktigste årsaker til kreft.

Akutt Dose

Doseringen av stråling du får, målt i "rad", påvirker hvor mye skade blir gjort til cellene. Akutte doser er doser større enn 10 rad i løpet av noen timer eller et par dager. Strålingssyke oppstår når en person utsettes for en akutt dose på 100 rad eller mer. Akutte doser av 450 rad resultere i en 50 prosent dødelighet innen 60 dager uten medisinsk hjelp.

Kronisk Dose

En kronisk stråledose er én mottatt i små mengder over lang tid, noe som vanligvis skjer med arbeidstakere som utsettes for stråling på jobb. Fordi kroppen kan reparere mindre stråleskader, kroniske doser ofte føre til mindre alvorlige skader. Men de eksakte virkningene av kroniske doser har en tilfeldig element, så det er ikke mulig å fastslå hvor farlig disse dosene er utenfor sannsynlighetsfunksjoner. Generelt, jo mer stråling, desto høyere er sannsynligheten for kreft.

Stråling Effects

Den umiddelbare effekten av stråling kalles somatiske effekter. Prompt somatiske effekter er ting som hårtap og hudskader som vanligvis oppstår etter akutte doser. Forsinkede somatiske effekter refererer til effekten av kroniske doser, som kreft og grå stær.

Genetiske defekter

Stråling kan produsere genetiske defekter, som betyr skader i kjønnsceller som påvirker neste generasjon. Planter og dyr har en tendens til å være mer følsomme for genetiske effekter enn mennesker. Genetiske defekter kan inkludere forkrøplet vekst, mental retardasjon og tidlig kreft.

Hva er bivirkningene av stråling fra Bikini Island?

Hva er bivirkningene av stråling fra Bikini Island?


Bikini Island, også kjent som Bikini Atoll, led ødeleggende stråling nedfall etter detonasjon av hydrogenbomben (1 mars 1954) og atomprøvesprengninger som ble gjennomført på Marshalløyene mellom 1946 og 1958 Før detonasjon av hydrogenbomben flere hundre innfødte folk ble tvunget til å flytte slik at atomprøvesprengninger kan bli avsluttet. Nedfall ble ødeleggende for de tidligere innbyggerne på øya som senere returnert.

Umiddelbar fysisk ødeleggelse

Når hydrogenbomben ble opprinnelig falt på øya, det ødela alt på tre øyer, brakte vanntemperaturer i området til rundt 55.000 grader Celsius, og forlot et krater litt over en kilometer bred.

Native Innbyggere

De innfødte som returnerte til øya begynte å lide av alvorlig stråling forgiftning fra nedfall. Denne eksponeringen for stråling forlot alle innbyggere med en kraftig økt risiko for kreft, samt mindre brannskader og selv tidlig død i noen tilfeller.

Evakuering

Etter 10 år på øya ble evakuert da det ble lagt merke til at høye doser av cesium-137 og strontium-90 (begge radioaktive isotoper) ble negativt påvirke innbyggerne og miljøet på øya. Øya fortsatt ubeboelig for menneskeliv.

Jord og vann

Den stråling har blitt absorbert inn i overflaten av øya og føres gjennom vannet. Dette etterlater jordsmonn forurenset, og mange av plantene forblir uspiselige fordi de inneholder høye doser av stråling. Dette gjelder også for livet i havet. Fisk og andre sjødyr er uspiselig på grunn av de høye doser av stråling.

Coral Reef

Stråling har forlatt øya med nesten ingen besøkende. Dette har gjort et dramatisk comeback for koraller dyreliv. Selv om dette er en liten prestasjon for den lille øya, likevel virker det som skyldes både den første detonasjon og ekstra stråling er det fortsatt 42 arter av koraller som mangler.