Digidexo.com

Arv og hjerteproblemer

Arv og hjerteproblemer


Det finnes mange typer hjertesykdom, noen forårsaket av livsstil valg, noen forårsaket av virus eller bakterieinfeksjoner og andre forårsaket av arvelige problemer. Det er viktig å forstå de ulike typer av arvelige hjertesykdommer og symptomer på disse sykdommene, slik at du kan ta forebyggende tiltak. Du kan behandle arvelige hjerteproblemer med livsstilsendringer, kirurgiske prosedyrer eller medikamenter som kan bidra til å forhindre en alvorlig koronar hendelse som et hjerteinfarkt.

Om hjertesykdom

Ifølge Mayo Clinic, er hjertesykdom den ledende dødsårsaken for både menn og kvinner over hele verden. Betegnelsen "hjertesykdom" beskriver en rekke tilstander som påvirker eller skade hjerte eller til blodårene. En arvelig hjertesykdom kan være en fysisk hjertefeil du er født med, eller en genetisk forårsaket manglende evne til å produsere viktige enzymer.

Høy Kolesterol

Kolesterol kan føre til åreforkalkning, som er en skadelig oppbygging av plakk i de store arteriene i ditt hjerte. Mens aterosklerose kan skyldes dårlig kosthold og mangel på mosjon, kan arvelige faktorer også føre til denne tilstanden. Personer med familiær hyperkolesterolemi kan lide av problemer med kolesterol på grunn av muterte gener. Personer med denne genetiske mutasjonen kan være nødvendig å ta medisiner for å senke kolesterolet, selv samtidig opprettholde et sunt kosthold og livsstil.

Uregelmessig hjerterytme

Noen arvelige hjertesykdommer føre til en uregelmessig hjerterytme, noen ganger referert til som et hjerte bilyd. Lang QT og dette syndromet er begge eksempler på denne typen arvelig lidelse. Ifølge Heartgenes nettsted, forårsaker Long QT "en elektrisk forstyrrelse til hjertets rytme", mens Brugada fører ventriklene av hjertet til å slå for fort. Begge forholdene er alvorlige og kan også føre til plutselig død.

Fysiske hjertefeil

Folk kan fødes med fysiske defekter i strukturen av hjertet. Disse arvelige forhold, også kjent som medfødt hjertesykdom, kan inneholde ting som et hull i hjertet som holder den virker som den skal. En annen type hjertesykdom som kan være tilstede ved fødselen er en kardiomyopati. Cardiomyopathies bære problemer med hjertet muskler fortykkelse eller svekkelse, noe som gjør musklene i stand til å pumpe blod riktig.

Forebygging / løsning

Det er viktig å oppdage enhver type av hjertesykdommer så tidlig som mulig. Leger kan kjøre genetiske screeningtester og tester på din hjertefunksjon for å finne ut om du har noen arvelige hjerteproblemer. Noen behandlinger som du kan bruke til å ta opp dine hjerteproblemer er kolesterol kontroll medisiner, kirurgiske prosedyrer for å reparere feil og sunne livsstilsvalg. Opprettholde en sunn vekt og en diett lav på kolesterol, kombinert med regelmessig mosjon, er viktig for å håndtere eventuelle hjerteproblem.