Digidexo.com

Modafinil bivirkninger

Modafinil er et generisk legemiddel foreskrevet til personer som opplever overdreven søvnighet på dagtid, for eksempel de med narkolepsi, søvnapné og skiftarbeid søvnforstyrrelse. Beskrevet under merkenavn som Provigil og Alertec, er modafinil mindre sannsynlig enn amfetamin for å forårsake nervøs følelser eller angst.

Vanligste Effect

I kliniske studier var den vanligste bivirkningen forbundet med modafinil var hodepine, som forekommer hos opptil 34 prosent av deltakerne.

Andre vanlige bivirkninger

Andre bivirkninger som kan fore mellom 5 og 11 prosent av personer inkludert ryggsmerter, diaré, svimmelhet, fordøyelsesbesvær eller halsbrann, søvnløshet, kvalme, nervøsitet, og rennende eller tett nese.

Mindre vanlige bivirkninger

Mange andre mindre vanlige bivirkninger er mulig. Disse inkluderer forstoppelse, døsighet, munntørrhet, rødme eller hetetokter, økt svette, tap av matlyst, nakkestivhet, neseblod, skjelving eller tremor, og sår hals.

Alvorlige bivirkninger

Sjeldne, men alvorlige bivirkninger bør tas opp av en lege. Disse inkluderer blod i urinen, hallusinasjoner, brystsmerter, hjertebank, høyt blodtrykk og uvanlige muskelspasmer.

Advarsel

Modafinil kan forårsake en sjelden og svært alvorlig bivirkning som kalles Stevens-Johnson syndrom (SJS). Denne lidelsen begynner som et smertefullt utslett og kan utvikle seg til tap av huden, som kan bli livstruende.