Digidexo.com

mesenteric lymfadenitt

Diagnostisering av mesenteriske Lymfadenitt

Mesenteriske lymfadenitt er en tilstand der lymfeknuter i mesenteriske membran som forbinder tarmen til bukveggen bli betent. Tilstanden er ofte forvekslet med en blindtarmbetennelse nødsituasjon på grunn av smerte involvert og feber som oppstår. Tilstanden forekommer oftere hos barn og ungdom enn hos voksne. Mesenteriske lymfadenitt er diagnostisert oftere hos gutter enn hos jenter.

Symptomer

Personer som lider av mesenteriske lymphadenitis erfaring smerter i nedre del av magen, vanligvis på høyre side. Den enkelte kan kjøre en mild til høy feber og føler deg dårlig generelt. Kvalme, oppkast og diaré kan også oppleves. Mesenteriske lymfadenitt tidvis skjer uten symptomer er til stede og oppdagelse oppstår mens testing for andre sykdommer.

Årsaker

Mesenteriets Lymfadenitt resultater fra en episode av gastroenteritt oftere enn fra noen annen kilde til smitte. Mat og drikkevarer har også vært knyttet til å forårsake helsetilstand. Kokt svinekjøtt produkter kan føre til mesenteriske lymfadenitt, og når dette skjer, men symptomene er vanligvis mer alvorlig. Drikker upasteurisert fersk melk eller forurenset vann fører også til mesenteriske lymfadenitt. Hvis det er forårsaket av en alvorlig bakteriell infeksjon, sepsis kan resultere fra infeksjonen sprer seg til blodet.

Diagnose

Blodprøver er det vanligste verktøyet for å diagnostisere mesenteric lymfadenitt. I noen tilfeller vil computertomografi (CT) eller en ultralyd test utføres for å bekrefte at mesenteriske lymfadenitt og ikke en blindtarmbetennelse angrepet er årsaken til feber og abdominale smerter. Henvendelser blir gjort i forhold til eventuelle senere sykdommer og kostvaner.

Time Frame

Mesenteriske lymfadenitt vanligvis tømmer ut av kroppen i løpet av dager eller uker, avhengig av alvorlighetsgrad og årsaken til tilstanden. Hvis tilstanden er et resultat av en bakteriell infeksjon, vil det ta minst et par uker, og muligens en tilbakevendende besøk til legen, for å tømme kroppen av det mesenteriske lymfadenitt.

Behandling

Moderate til alvorlige bakterielle infeksjoner som resulterer i mesenteriske lymfadenitt er behandlet med en antibiotikakur. Imidlertid er de fleste tilfeller behandles med over-the-counter medisiner for smerter, kvalme, oppkast og diaré. Den enkelte krever mye hvile, væske og milde matvarer for å unngå ytterligere opprørt til mage-systemet. Som med mange sykdommer, løper den enkelte en risiko for å bli dehydrert på grunn av den manglende evne til å holde på væske. Fuktig varme brukes til mageregionen også bringer lindring.

Hvordan behandle mesenteriske adenitis

Mesenteriske adenitis er en betennelse i mesenteriets lymfeknuter i magen, og kan også bli kalt mesenteric lymfadenitt. De typiske symptomene er magesmerter, feber, diaré og oppkast. Det forekommer vanligvis hos barn og er ofte forveksles med blindtarmbetennelse når symptomene oppstår i nedre kvadrant av magen. Mesenteriske adenitis kan også være helt symptomfri og oppdaget bare fra en avbildning scan.

Hvordan behandle mesenteriske adenitis

Tillat mesenteriske lymphadenitis å går i de fleste tilfeller. Denne sykdommen er sjelden alvorlig og vanligvis forsvinner av seg selv innen et par uker.

Vit når du skal ringe en lege. Mens barn ofte har magesmerter, bør du ringe en lege når barnet har alvorlige magesmerter, blodig diaré eller oppkast. Disse symtoms av mesenteriske lymphadenitis kan kreve over natten observasjon i et sykehus. Du bør også ringe en lege selv for milde symptomer hvis de ikke løser i løpet av fem dager.

lindrer milde symptomer på mesenteriske adenitis med medisinering. Over-the-counter medisiner som paracetamol kan lindre smerte, og paracetamol kan være effektivt for å lindre feber. Pass på at den syke holder seg hydrert. Alvorlig oppkast kan føre til dehydrering, som kan være dødelig.

Vær forberedt på mer omfattende behandling. Legen din kan forskrive antibiotika for moderate bakterielle infeksjoner og alvorlige tilfeller kan kreve kirurgisk fjerning av sykelig tarmen og muligens tillegget.

bruker hjemme rettsmidler for å gi støttebehandling for mesenteriske adenitis. Tiltakene omfatter å få nok hvile, drikke ekstra væske og bruke en varm fuktig vaskeklut til magen for å lindre smerte.

Lymfadenitt Treatment

Lymfadenitt, også kjent som en lymfeknute infeksjon, lymfekjertel infeksjon og lokalisert lymfadenopati, er en infeksjon i lymfeknuter. Ofte forekommer på grunn av en bakteriell infeksjon, for eksempel stafylokokker og streptokokker bakterie, oppstår lymfadenitt på grunn av betennelse i kjertler og finnes vanligvis rundt plasseringen av en underliggende tumor, infeksjon eller inflammasjon. Selv om bakterier er en primær årsak, kan infeksjonen blir forårsaket av virale, sopp-og protozo-infeksjoner, så vel. Behandlingen er avhengig av årsaken til lymfadenitt, og prognosen er vanligvis utmerket for de som begynner behandling tidlig.

Symptomer

Symptomer på lymfadenitt inkluderer hovne, ømme og harde lymfeknuter. Dette er ofte ledsaget av rødt og sart hud i det området av lymfeknute. Hvis en abscess (samling av puss) har dannet i det berørte området, kan lymfeknutene føle gummiaktig.

Andre symptomer inkluderer de som er forbundet med det som måtte ha forårsaket lymfadenitt. Gitt at en viktig årsak til lymfadenitt er en streptokokkinfeksjon, kan andre "body altomfattende" symptomer inkluderer feber, frysninger, hodepine og en generell følelse av uvelhet.

Behandling

Gitt lymfadenitt tendens til å spre seg utrolig raskt (noen ganger i løpet av timer), anbefales det at behandling gjennom en lege ved første synet av symptomene er søkt ut umiddelbart.

Dersom lymfadenitt være et resultat av en bakteriell infeksjon, er den primære metode for behandling antibiotika. Disse vil behandle de underliggende infeksjon så vel som infeksjon av lymfeknuter. Antibiotika som brukes til å behandle lymphadenitis inkluderer penicilliner, nafcillin, cefalosporiner (sopp-basert alternativ til penicillin) og erytromycin.

Anbefales En rekke ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler som ibuprofen, kombinert med kalde omslag til det berørte området for å bidra til å redusere smerte og hevelse. Analgetika (smertestillende som for eksempel Tylenol) kan brukes til å lindre tilhørende smerter.

Selv om sjeldne, kan kirurgi være nødvendig å drenere eventuelle abscesser som kan ha blitt dannet. Dette er ofte brukt i kombinasjon med antibiotika.

Komplikasjoner

I tillegg til dannelsen av abscesser, mulige komplikasjoner og sekundære tilstander omfatter dannelsen av cellulitt, sepsis (en infeksjon i blodstrømmen), koldbrann, tromboflebitt (blodpropper) og fistler. Dannelsen av fistler oppstår vanligvis når infeksjonen er på grunn av komplikasjoner med tuberkulose.

Selv lymfadenitt vanligvis klarner opp med liten eller ingen komplikasjoner, kan pasienten lider av rest eller vedvarende hovne lymfeknuter.

Sykdommer Funnet Med Lymfadenitt

Sykdommer Funnet Med Lymfadenitt


Lymfadenitt er den medisinske betegnelsen som brukes for å beskrive en betent lymfeknute. Siden noen av de 600 lymfeknuter i menneskekroppen kan bli forstørret på grunn av sykdom, innebærer diagnose å skille mellom lokalisert lymfadenitt forårsaket av en stedsspesifikk infeksjon og generalisert lymfadenitt utløst av en infeksjon påvirker hele kroppen. Dette er fordi det er mange smittsomme, autoimmune og ondartede sykdommer funnet med lymfadenitt.

Infeksjoner

Flere bakterielle og virale infeksjoner produsere hovne lymfekjertler på stedet av infeksjon. En av de mest vanlige årsaker til forstørrede cervikale lymfeknuter i halsen er Strep hals forårsaket av en invasjon av Streptokokker bakterier. Mononukleose, også kjent som "kyssesyken", påvirker også lymfekjertler på halsen. Sårinfeksjoner kan også føre til lokaliserte lymfadenitt, slik som Bartonella, mer kjent som katt scratch feber. En tann infeksjon eller abscess, resulterer ofte i hovne lymfekjertler i nærheten av stedet for infeksjon.

Toksoplasmose

Dette er en parasittisk sykdom som produserer generalisert lymfadenitt skyldes eksponering for Toxoplasma gondii. Mens denne parasitten smitter mange dyr, inkludert mennesker, det først og fremst er rettet mot kattedyr. Dette er grunnen til at denne sykdommen er ofte forbundet med å komme i kontakt med avføringen til en infisert huskatt ved rengjøring søppel boksene. Imidlertid, spise infisert kjøtt er mer vanlig modus for overføring av sykdommen.

Kreft

Ulike lymfomer opprinnelse i lymfesystemet og sprer seg til mange lymfeknuter, inkludert Hodgkins sykdom og hårcelleleukemi. Det er imidlertid også mulig for andre cancertyper til å metastasere, og spredd seg til lymfeknuter hvor som helst i legemet.

Autoimmune sykdommer

Mange sykdommer som kompromittere immunfunksjon er kjent for å forårsake lymfadenitt, inkludert reumatoid artritt, lupus, sarkoidose, humant immunsviktvirus (HIV) og ervervet immunsvikt syndrom (AIDS).

Tuberkulose

Tuberkulose er en smittsom sykdom forårsaket av Mycobacterium tuberculosis. Selv om denne sykdommen i første omgang rettet mot lungene, det ofte sprer seg til å invadere andre områder av kroppen, inkludert lymfeknutene i nakken og brystet. Dette skjer når de invaderende bakterier haik på spesialiserte immunceller i lungene kalles dendrittiske celler, som reiser til andre deler av kroppen til å samhandle med andre immunceller. Resultatet er dannelse av knuter som kalles granulomer.

Organiske Støv Sykdommer

Også kjent som yrkes lungesykdommer, disse lidelsene er eksempler på sykdommer som finnes med lymfadenitt som først påvirke lungene og deretter spredd seg til lymfeknuter i brystet. Som tuberkulose, er organisk støv sykdom karakterisert ved dannelse av granulomer i lungevev. Imidlertid er utviklingen av granulomer forårsaket av langvarig eller kronisk innånding av organisk støv i stedet for en infeksjonssykdom. Eksempler på organiske støv sykdommer inkluderer silikose og berylliosis.

Hva er Lymfadenitt hos mennesker?

Lymfeknuter er små organer som produserer stoffer som immunsystemet bruker til å bekjempe infeksjoner. Lymfadenitt oppstår når en eller flere av dine lymfeknuter blir infisert.

Årsaker

Lymfadenitt utvikler seg etter dine immunforsvar bli betent fra en bakteriell, viral eller soppinfeksjon. Disse infeksjonene kan være en sykdom som påvirker kroppen din fra innsiden og ut som tuberkulose eller mononukleose eller kan oppstå som et resultat av en hudinfeksjon forårsaket av noe som staph eller strep bakterier, forklarer Merck Medical Manual.

Symptomer

Hvis du har lymfadenitt, kan huden over dine infiserte lymfeknuter føles ømme og har en rød farge, melder MedlinePlus. Når du trykker på området, dine lymfeknuter er sannsynlig å føle hovne, ømme, harde eller gummiaktig, og det er vanlig å utvikle en feber.

Time Frame

Lympadenitis kan utvikle seg til en mer alvorlig og til og med livstruende infeksjon som sepsis eller cellulitt, advarer MedlinePlus. Dette progresjon skjer noen ganger i løpet av flere timer med lymfeknute infeksjon.

Behandling

For å behandle lymfadenitt som er sopp i originalen, leger avhengige anti-fungal medisiner, mens bakterielle lymfeknute infeksjoner krever behandling med enten orale eller intravenøse antibiotika, i henhold til Merck Medical Manual. Ved hjelp av en kjølig kompress kan også bidra til å avlaste hevelse.

Prognose

Med behandling, de fleste komme seg helt fra lymfadenitt i løpet av noen uker eller måneder, forklarer MedlinePlus.

Mesenteric Artery syndrom

Mesenteriske arterie syndrom (SMAS) er en sjelden tilstand som påvirker fordøyelsessystemet og har potensial til å forårsake en rekke ubehagelige symptomer. Til tross for sin sjeldenhet, reagerer mesenteriske arterie syndrom godt til behandling, slik at prognosen av personer som utvikler tilstanden meget god, i henhold til Gastrolab Medical Dictionary.

Identifikasjon

Mesenteriske arterie syndromet oppstår når den arterie som leverer blod til den nedre fordøyelsessystemet presset mot den nedre delen av duodenum, en struktur i tynntarmen.

Effekter

Som det mesenteriske arterie presser mot duodenum, fører det til tarmene for å begrense, noe som fører til delvis eller fullstendig blokkering av tynntarmen.

Time Frame

Mesenteriske arterie syndrom har potensial til å utvikle seg sakte eller skje på en gang, sto for kroniske og akutte sett av symptomer. Alternativt hindringen skyldes mesenteriske arterie syndrom er noen ganger uregelmessig, noe som betyr at symptomene kommer og går.

Typer symptomer

Symptomer på mesenteriske arterie syndrom inkluderer oppblåsthet, oppkast og magesmerter, ifølge Wellness Consumer Health Information. I noen tilfeller, mesenteriets arterie syndrom fører redusert appetitt og vekttap.

Behandlinger

Ofte er kirurgi nødvendig som en langtidsbehandling mesenteric arterie syndrom, ifølge en case-studie publisert av University of Western Ontario. I 2008 utviklet London Health Sciences Centre en type robotassistert intestinal bypass kirurgi som er effektiv ved behandling mesenteriske arterie syndrom.

Caseous Lymfadenitt i Humans

Caseous Lymfadenitt i Humans


Caseous Lymfadenitt (CL) er en sykdom som vanligvis finnes i geiter og sauer, forårsaker abscessing på lymfeknuter og indre organer. Siden det er en zoonotic sykdom, kan den overføres til mennesker, selv om slike tilfeller er sjeldne.

Forekomster

US National Library of Medicine rapporterer at i Australia, har arbeiderne jevnlig utsatt for sau kontrakt CL. De Merck Veterinary Manual videre at sykdommen er utbredt blant sauebestander i Nord-Amerika, så mennesker med lignende yrkesmessig eksponering for sau ansikt risikoen for å pådra CL i enhver nasjon.

Effekter

I de tilfeller som er nevnt i den amerikanske Library of Medicine beretning ble abscesser kirurgisk fjernet fra pasientene, som ble ytterligere behandlet med antibiotika.

Fremtid

Vaksiner eksisterer som minske forekomsten av CL i dyr, så menneskelige tilfeller bør redusere og holde seg lav også. Spise kjøtt fra en infisert dyr vil ikke sende CL for mennesker, siden smittsomme eksterne abscesser forbli på den fjernede dyrehud, og abscesser på indre organer blir forkastet.

Pediatric Lymfadenitt

Pediatric Lymfadenitt


Lymfadenitt, en infeksjon i lymfeknuter, er en vanlig diagnose hos barn i alle aldre. Vanligvis skyldes enten en viral eller bakteriell infeksjon, lymphadenitis er betennelse i lymfeknuter. En entall node eller flere noder kan bli påvirket på en gang. De mest berørte lymfeknuter er lokalisert i nakken, armhulene og i lysken.

Hvorfor Pediatric Lymfadenitt Forekommer

Lymfeknuter er en del av lymfesystemet. Lymfesystemet produserer lymfe væske, som brukes av kroppen til å bekjempe infeksjoner. Det er jobben til lymfeknutene for å gjøre hvite blodceller som bekjemper infeksjoner samt å filtrere lymfe væske. Når en infeksjon eller angrep materiale, slik som kreftceller, vises i lymfevæsken, vil lymfeknutene produsere mer hvite blodlegemer, noe som forårsaker svelling nodulær sett i pediatrisk lymfadenitt.

Årsaker

Pediatric lymfadenitt er oftest forårsaket av virusinfeksjoner, men det kan også være forårsaket av bakterier og parasitter. Heldigvis, disse årsakene er lett å behandle hvis fanget tidlig. Noen av disse vanlige infeksjoner inkluderer strep hals, kyssesyke, ørebetennelse, toksoplasmose (en parasittinfeksjon forårsaket av kontakt med katten avføring eller kokt kjøtt), tannproblemer og forkjølelse. Dessverre er det også mer alvorlige årsaker til lymfadenitt der hevelse i lymfeknuter er bare ett av mange symptomer. Disse underliggende årsaker inkluderer cancere, slik som lymfom og leukemi, så vel som humant immunsviktvirus (HIV), og lupus. Hevelse i lymfeknuter er også en indikasjon på infeksjoner, som tuberkulose og syfilis (som kan smitte fra mor til barn i utero eller ved fødselen).

Symptomer

Mens hevelse er den mest åpenbare symptom på lymfadenitt, kan andre tegn er ømhet og smerter på stedet av hevelse, rødhet, feber, sår hals og rennende nese. Av og til kan bli så noder hoven at en blokkering vil oppstå, som fører til svelling av en hel lem. Et barn med lymfadenitt kan også presentere som irritabel, ute av stand til å sove, uvillig til å spise eller ute av stand til å svelge. I tillegg kan symptomene er vanlige i den underliggende årsaken til lymfe hevelse bemerkes, for eksempel klager over øresmerter eller slite i ørene hos barn med ørebetennelse, eller muntlig abscesser og hulrom i de der tannproblemer er den skyldige.

Diagnose

Legen din vil være i stand til å stille en diagnose av lymfadenitt basert på din childâ € ™ s symptomer, en fysisk vurdering og en rekke tester. En fysisk vurdering vil bli gjort for å sjekke størrelsen på hovne noder samt ømhet eller varme på stedet. Legen vil også spørre om noen andre symptomer barnet opplever i tillegg til nodulær hevelse. En komplett blodprosent (CBC), brukes til å oppdage infeksjon, kreft eller andre årsaker til lymfadenitt, kan bestilles av legen din. En CT-skanning, kan ultralyd eller røntgen også hjelpe i diagnosen av lymfadenitt.

Behandling

Behandlingen foreskrevet for pediatrisk lymfadenitt vil avhenge av den underliggende årsak. Hvis årsaken til nodulær svelling er bakteriell i naturen, vil behandling med antibiotika som regel være nødvendig. Vanlige antibiotika brukt i behandling av lymfadenitt inkluderer penicillin, nafcillin, cefalosporin og erytromycin. Hvis en viral infeksjon er årsaken til knute hevelse, bør barnet forbedre når virusinfeksjon har gått sin gang, så det er ingen medisinsk kur for virusinfeksjoner. Hvis svellingen er et symptom på en mer betydelig problem, slik som kreft, behandling vil være basert på behandlingen av primærdiagnose. I tillegg varm komprimerer og over-the-counter smertestillende midler, for eksempel ibuprofen og paracetamol, kan hjelpe med smerte og hevelse. Det er også viktig å sørge for at barn med lymphadenitis få nok hvile og er godt hydrert.

Cat Scratch Lymfadenitt

Cat Scratch Lymfadenitt


Cat scratch lymphadentitis, vanligvis kjent som Cat Scratch sykdom eller katt scratch feber, er en selvbegrensende smittsomme sykdommer spres via katte riper.

Identifikasjon

Bartonella henselae er bakterier som forårsaker katten scratch lymphadentitis. Cat scratch sykdom vanligvis manifesterer seg som en hevelse i lymfeknuter, lavgradig feber og kvalme.

Betydning

Ca 22.000 tilfeller av cat scratch sykdom er diagnostisert årlig, ifølge en studie fra 1993 utført av USAs Centers for Disease Control and Prevention og publisert i American Journal of Public Health. I 80 prosent av tilfellene, de som blir smittet er under 21 år. Hanner er smittet en 1/2 ganger mer enn kvinner.

Time Frame

Tegn og symptomer innen en til to uker med infeksjon og vanligvis løse innen to til tre uker hvis den forblir ubehandlet. Komplikasjoner og forsinket tilheling oppstå på personer som er gravide, ammende, svært unge, svært gamle eller i dårlig helse.

Misforståelse

Cat scratch lymphadentitis er, i sjeldne tilfeller, innleid fra kontakt med andre dyr. Hunder, kaniner og aper er også i stand til å forårsake denne sykdommen.

Forebygging / løsning

Unngå røff lek eller ta kontakt med stray eller ukjente katter og kattunger. Vask noen sår med såpe og vann umiddelbart etter at de oppstår, uansett hvor lite. Hvis du opplever symptomer knyttet til cat scratch sykdom, søke riktig medisinsk hjelp. Noen tilfeller av katt scratch lymphadentitis krever bruk av antibiotika.

Evaluering og behandling for mesenteriske adenitis

Evaluering og behandling for mesenteriske adenitis


Mesenteriske adenitis er kortform av mesenteriske lymfadenitt, en mild medisinsk tilstand som fører til midlertidig ubehag i magen. Det rammer barn først og fremst, og noen ganger gir ingen symptomer foruten betente lymfeknuter.

Evaluering

Leger diagnostisere mesenteriske adenitis ved å ta en medisinsk historie; spør hvordan og når symptomene inntraff; studere blodprøveresultater for tegn på infeksjon; og gjennomgå bilder av pasientens mage (for eksempel computertomografi skanner) for å utelukke lignende tilstander, som for eksempel blindtarmbetennelse. Ingen enkelt test kan oppdage mesenteric adenitis.

Behandling

Mesenteriske adenitis er sjelden alvorlige og forsvinner vanligvis uten inngrep i flere dager eller uker. Standard behandlinger inkluderer reseptbelagte antibiotika og reseptfrie feber og smertestillende midler.

Hjem Rettsmidler

Pasienter kan hjelpe behandle mesenteriets adenitis symptomer hjemme ved å få tilstrekkelig hvile, plassere en fuktig og varm vaskeklut på mage og drikker mye væske for å unngå dehydrering.

Betraktninger

Ifølge Pasient Storbritannia, invasive prosedyrer (for eksempel en laparoskopi) er noen ganger nødvendig for å oppdage mesenteriske adenitis hvis testene ikke klarer å utelukke andre mulige forhold, for eksempel blindtarmbetennelse.

Advarsel

Selv mesenteriske adenitis ofte krever minimal eller ingen behandling, er potensielt dødelig sepsis en risiko dersom bakteriene som forårsaket tilstand og den når blodstrømmen på grunn av manglende behandling.

Lymph Node Infeksjon

Lymfeknute-infeksjon (lymfadenitt) oppstår når nodene bli betent og forstørret, vanligvis i respons til en bakteriell, virus eller soppinfeksjon i kroppen. Spesifikke noder kan hovne opp hvis ligger i nærheten av en infeksjon, som noder i halsen svarer på en halsbetennelse.

Lymfesystemet

Kroppens lymfesystemet produserer og beveger lymfe væske fra vev til blodet. Lymfeknutene, eller kjertler, filtrere denne væsken, som inneholder hvite blodceller som bekjemper infeksjoner.

Tilknyttede betingelser

Lymfadenitt er ofte sett i sammenheng med streptokokkbakterieinfeksjoner, genital herpes utbrudd, mononukleose, hudinfeksjoner, øyeinfeksjoner, tuberkulose og syfilis.

Symptomer

Lymfeknute infeksjon har symptomer på hovne, ømme, smertefulle eller harde noder. Huden over nodene kan bli rød og betent, og selv utvikle abscesser.

Behandling

Behandling omfatter medisiner for å eliminere den underliggende infeksjon. Dette kan omfatte antibiotika eller anti-sopp narkotika. Anti-inflammatoriske medisiner kan være foreskrevet, og kule komprimerer kan brukes til å redusere hevelse og smerte.

Alvorlige tilfeller

Alvorlige tilfeller av lymfeknute infeksjon kan kreve en mindre operasjon for å drenere hud abscesser, og hevelse kan ta måneder å forsvinne helt.

Abdonimal Lymph Node Infeksjon

Mesenteriske lymfadenitt er en abdominal lymfeknute infeksjon som fører til hevelse i lymfeknuter og kan etterligne tegn på blindtarmbetennelse. Denne sykdommen kan også utvikle med ingen symptomer og det vanligvis klarner opp i løpet av få uker.

Symptomer

Ifølge MayoClinic.com, kan mesenteriets Lymfadenitt pasienter opplever smerter på nedre høyre side av magen, feber og sykdomsfølelse. Kvalme, oppkast og diaré kan forekomme med denne sykdommen.

Årsaker

Mesenteriske lymfadenitt er ofte forårsaket av virus eller bakterielle infeksjoner som sveller lymfeknuter.

Testing

Leger bruker blodprøver for å identifisere mesenteriets Lymfadenitt og imaging studier som computertomografi skanner eller ultralyd tester for å skille mellom denne sykdommen og blindtarmbetennelse.

Komplikasjoner

Mesenteriske lymfadenitt som er forårsaket av en bakteriell infeksjon kan spre seg til blodet og forårsake en alvorlig livstruende sepsis infeksjon.

Behandlinger

Bakteriell mesenteriske lymfadenitt kan behandles med antibiotika. Viral tilfeller av denne sykdommen vanligvis gå bort uten behandling.

Bivirkninger for en Pneumovax Shot

The Centers for Disease Control and Prevention rapporterer at hvert år, mer enn 55.000 mennesker dør på grunn av komplikasjoner fra lungebetennelse. The Mayo Clinic anbefaler at voksne over 50 år får minst én Pneumovax eller lungebetennelse vaksine for å redusere sannsynligheten for å utvikle sykdommen. Til tross for dens effektivitet, er Pneumovax ikke for alle, som det presenterer flere risiko for bivirkninger og komplikasjoner hos noen pasienter.

Vanlige bivirkninger

De mest vanlige bivirkningene av Pneumovax er normalt ikke alvorlig art og utgjør lite ubehag. Mange pasienter som får lungebetennelse vaksinasjoner få reaksjoner på stedet der skuddet ble gitt. Disse reaksjonene omfatter rødhet, varme, smerte og hevelse. Det er også vanlig å utvikle en erytem eller hard klump på stedet der du fikk vaksinen. Også mange pasienter utvikler feber av 102 grader Fahrenheit eller mindre etter en Pneumovax skudd.

Andre bivirkninger

Pneumovax Bilder har også potensial til å forårsake en rekke andre plagsomme eller irriterende, men ikke farlig, bivirkninger. Noen pasienter opplever gastrointestinale bivirkninger fra injeksjon, for eksempel kvalme og oppkast. Nevrologiske bivirkninger av vaksinen er hodepine og prikking i ekstremiteter. I tillegg har noen pasienter rapporterer stølhet eller leddsmerter og betennelser. Det er også mulig å oppleve en generell følelse av svakhet eller tretthet, smerter i kroppen og frysninger.

Overfølsomhetsreaksjoner

Noen pasienter utvikler bivirkninger til overfølsomhet eller allergi mot Pneumovax. Anafylaksi eller en reaksjon fra immunforsvaret er mulige allergiske reaksjoner på lungebetennelse vaksine. Disse reaksjonene har potensial til å forårsake mindre bivirkninger som utseendet på elveblest til mer farlige symptomer, inkludert pustevansker og sjokk. Noen pasienter opplever serumsyke eller en blodbanen respons som forårsaker leddsmerter og hevelse av lymfeknutene etter mottatt Pneumovax skudd. Andre rapporterer angioødem eller alvorlig hevelse i øyne, hender, føtter, ansikt eller hals.

Risiko

I tillegg til mindre bivirkninger og risiko for interaksjoner, har Pneumovax skutt potensiale til å forårsake alvorlige medisinske komplikasjoner. Noen pasienter utvikler en infeksjon i lymfeknuter eller lymfadenitt etter å ha fått vaksinen. Cellulitt, en alvorlig infeksjon i huden, er en annen mulig bivirkning av Pneumovax skudd. I sjeldne tilfeller fører vaksinen til radiculoneuropathy, en sykdom som påvirker nerver langs ryggmargen. En annen sjelden komplikasjon av Pneumovax vaksine er Guillain-Barré syndrom, en sykdom der immunforsvaret angriper nervene i armer og ben.

Betraktninger

Fordi det er ennå ikke tilstrekkelig bevis for at lungebetennelse vaksine har ingen uønskede effekter på fosteret, leger vanligvis ikke anbefaler Pneumovax skudd for gravide. I tillegg er Pneumovax ikke brukes hos barn under 2 år. Hvis du har en historie med lunge-eller hjertesykdom, kan det ikke være trygt å få en lungebetennelse vaksine på grunn av dens mulige bivirkninger. Pasienter med blodsykdommer har potensial til å utvikle mangel i røde eller hvite blodceller etter lungebetennelse vaksine.

Hvorfor Det Er Night Svette i en pasient med tuberkulose

Ifølge Verdens helseorganisasjon, tuberkulose (TB) står for 3 millioner dødsfall på verdensbasis hvert år, og rundt 2 milliarder mennesker har latent tuberkulose. Ubehandlet kan tuberkulose være dødelig i løpet av fem år i 50 prosent til 60 prosent av tilfellene.

Årsaker og sykdomsprosess

Tuberkulose (TB) er et resultat av infeksjon med "Mycobacterium tuberculosis" bakterier. TB er overført gjennom luften ved nys eller hoste av smittede personer. Ved innånding, bakterier har flere mulige skjebner: de kan bli drept av immunsystemet; de kan formere seg og forårsake en primær TB infeksjon; eller de kan bli sovende og ikke forårsake noen symptom. Etter dvalen eller primær TB, kan bakteriene bli reaktivert og forårsake full blåst TB sykdom.

Typer

Selv TB vanligvis påvirker lungene (lunge TB), kan andre organer være involvert i opp til en tredjedel av tilfellene. Andre typer TB inkluderer: tuberkuløs hjernehinnebetennelse; skjelett TB (for det meste i ryggraden); genitourinary TB; gastrointestinal TB; tuberkuløs lymfadenitt (vanligvis påvirker halsen); og kutan TB.

Tegn og symptomer

Night svette ofte oppstår tidlig i løpet av TB, sammen med sykdomsfølelse, vekttap og feber. Andre vanlige tegn og symptomer på tuberkulose inkluderer kortpustethet, tretthet, tap av appetitt, brystsmerter og en vedvarende hoste (ofte med blodig oppspytt).

Mulige årsaker til Night svette

Svette vanligvis resulterer fra endringer i kroppens thermoregulatory sentrum. Night svette i tuberkulosepasienter kan også være et resultat av cytokin produksjon av bestemte celler i immunsystemet som kalles "makrofager." Makrofager er de primære celler infisert av M. tuberculosis og cytokiner er proteiner som er utgitt for å bidra til å regulere kroppens immunrespons på infeksjon.

Symptom Development

Sammen med feber, nattesvette ofte signalisere en infeksjon. Feber er en fordel fordi det øker mobiliteten av immunceller som bekjemper infeksjoner som tuberkulose. Hvis huden temperaturen stiger for mye, svarer kroppen med svette, for å kjøle seg ned. Om natten, men siden det er ingen luftsirkulasjon mellom arkene, luften er fanget og begynner å bli varmt. Som et resultat, vil mengden av svette gradvis øker, forårsaker at pasienten våkner svett og våt.

Plassering av lymfeknuter i kroppen

En person har mellom 500 og 600 lymfeknuter i kroppen hans, og de befinner seg i nakken, lyske, armhuler, mage og bryst. Lymfeknuter fungere som et filter for virus og bakterier i den del av legemet der de er plassert.

Cervical lymfeknuter

Cervical lymfeknuter er lokalisert i hodet og nakken. Et individ har seks forskjellige lymfeknuter ligger i dette området.

Axillaris lymfeknuter

Det er to typer av lymfeknuter som ligger i armhulen, eller underarm, område: flatlige og dype lymfeknuter. De første noder starter i hendene og er plassert hele veien opp til armhulene.

Inguinal lymfeknuter

Lyske lymfeknuter er lokalisert i lysken, og det er to typer: dypt lyske og overfladisk lyske.

Femoral lymfeknuter

De femorale lymfeknuter er plassert i den øvre indre lår. De fleste av disse er plassert rundt den femorale vene i bena.

Mesenteriets lymfeknuter

Ligger i nedre del av magen, rett under brystkasse, mesenteric lymfeknuter hjelpe filtrere ut bakterier og virus i bukhulen.

Mediastinale lymfeknuter

Disse er de noder som ligger mellom lungeblærer og bak brystbenet (eller brystbenet) i det øvre legeme.

Supraklavikulære lymfeknuter

Dette er de lymfeknutene som ligger langs kragebenet, eller kragebein.

Når skal ringe legen for Ømhet i armhulen området?

Som en av de mer sårbare deler av det menneskelige legeme, kan armhulen utsettes for ubehag forårsaket av utslett, soppinfeksjoner og smerte fra infiserte eller forstørrede lymfeknuter. Mesteparten av tiden smerter fra under armhulen vil lett gå bort av seg selv; Men i enkelte alvorlige tilfeller å vite når du skal ringe legen er viktig.

Vanlige grunner for Armpit Ømhet og smerte

Det er flere forhold som kan føre til ømhet i armhulen. De fleste som ikke er alvorlige og har en tendens til å gå bort på egenhånd, eller etter å ha blitt foreskrevet et antibiotikum. Utslett og cyster kan oppstå etter barbering eller bruk av såpe og deodorant som kroppen er allergisk. For å forhindre utslett, noen leger anbefaler å bruke spesielle barberskum, barberhøvler som ikke er sløve eller andre metoder, for eksempel hår-fjerning kremer.

Når det gjelder anbud klumper under armhulen, kan det være ulike årsaker. Cyster og abscesser noen ganger gi ømhet på grunn av barbering eller fra seg antiperspirant deodorant. For å behandle dette, anbefaler legene ikke barbering og bruke ikke-antiperspirant deodoranter, i hvert fall inntil klump helbreder. En annen grunn for en klump utseende kan være fra infiserte svettekjertler som drenerer fra armhulen eller bryst. Leger vil ofte foreskrive en antibiotika i slike tilfeller.

Grunn til bekymring

Klumper kan også dannes fra infiserte lymfeknuter. Lymfeknutene er små organer i immunsystemet som inneholder hvite blodceller som hjelper kroppen med å bekjempe infeksjoner. Noen ganger kan lymfeknutene danne en infeksjon og forstørre forårsaker betennelser som kan resulterer i smerter og ømhet i armhulen. En forsterket form av denne forekomsten kalles lymfadenitt. Lymfadenitt vil føre til ømhet under armhulen, i lysken og rundt halsen. Den danner også rødt smertefulle striper like under huden. Hvis venstre ubehandlet, kan infeksjonen til slutt finne veien til blodet, og kan føre til døden.

Lymfeknuter kan også hovne opp fra svulster som ligger i armhulen eller i brystet. Fordi lymfeknuter arbeide med immunsystemet, kan de bli utvidet på grunn av en infeksjon eller til og med brystkreft.

Hvis du føler en øm klump under armhulen er det en god idé å konsultere med en lege. Mesteparten av tiden vil det ikke være behov for alarm, og det er en enkel prosess med healing, men det er best å sette disse bekymringene til hvile etter søker en profesjonell vurdering.

Hvor er lymfeknuter som ligger?

Lymfesystemet fungerer som kroppens sjef beskyttelse mot infeksjon. Det er renere av legemet bestående av fire organer: lymfeknuter, mandler, milt og thymus. Selv spredt over hele kroppen, den tyngste konsentrasjonen av lymfeknuter er i nakkesøylen, armhulen eller i armhulen området og lysken eller lyskeområdet. Det finnes også et stort antall lymfeknuter i mage- og bekkenbunnsområder, med de fleste av disse innebygd i fettvev.

Betydning

Lymfeknuter er plassert langs det lymfatiske nettverk av fartøyer i hele kroppen. Den primære hensikten med lymfenodene er å rense det lymfatiske fluidet når det passerer gjennom kroppen. Denne væsken kontinuerlig renner ut av blodkapillærene og inn i vevet. Væsken inneholder fett, fremmede celler, kjemikalier og giftstoffer. Lymfeknutene 'jobb er å varsle immunsystemet på et fremmed stoff (antigen) for at de riktige beskytter celler (hvite blodlegemer) kan produseres. Hvis antigen utfordring er for stor for lymfeknute, kan det bli hovent og smertefullt. En av grunnene til at legene trykk på magen, armhuler og lyske områder under deres eksamener er fordi de er på jakt etter tegn til hevelse i lymfeknuter. Som lymfen flyter fra en lymph node til en annen, blir den grundig renset for de fleste av sine forurensninger. Det filtrerer deretter tilbake inn i blodet.

Funksjoner

Lymfeknuter er avlange eller nyreformede, og er vanligvis mindre enn 3 cm lang. Lymfocytter er spesialiserte hvite blodceller i lymfeknuter som bidrar til å bekjempe infeksjonen. De to hovedtypene er T-celler, så kalt fordi de utvikler seg i thymus og B-celler, som over tid utvikle seg til plasmaceller som de produserer antistoffer. Når lymfocytter blir forstørret som de støter på antigener (bakterier eller bakterier), blir de kalt immunoblasts.

Typer

Mandlene er første forsvarslinje i det lymfatiske immunsystemet. På grunn av sin beliggenhet ved inngangen til svelget (baksiden av halsen), vokte de mot giftstoffer som vil søke å komme inn i kroppen gjennom munnen og nesehulene. Selv på en gang en mandlene var en vanlig prosedyre hos barn når mandlene ble kronisk hoven, er det gjort sjeldnere i dag som utvikling av mer kraftige antibiotika har oppstått. Thymus, et organ i både det lymfatiske og endokrine systemer, er plassert mellom brystbenet og aortabuen. I tidlig barndom, er thymus på sitt mest aktive, utskiller hormoner og gir en lagringsplass for utvikling av lymfocytter. Som vi alder, er thymus gradvis erstattet av fettvev. Milten, den største av de lymfatiske organer, er plassert like under toppen av membranen og ved siden av magen. Hos fosteret, produserer milten blodceller, og det kan fortsette denne funksjonen hvis en voksen blir ekstremt blodfattig. Milten primære funksjon, er imidlertid overvåking av blodet for fremmede stoffer. Gamle røde blodceller samt blodfødte bakterier filtreres gjennom til milt og forbrukes og eliminert. I tilfelle av alvorlige skader i milten, kan den fjernes, men gjennom dens fjerning en person kan bli mer utsatt for infeksjon.

Effekter

Sykdommer i lymfesystemet kan vraket ødeleggelse med kroppens immunsystem. Lymfadenopati er den vanligste og som regel manifesterer seg som en hoven lymfeknute. Mange ganger en enkel massasje for å hjelpe lymfevæsken rense og flyt eller en enkel antibiotikakur er påkrevd. Mange ganger en infeksjon i nærheten lymfeknute, som for eksempel sår hals, kan føre til at lymfeknute å svelle. Lymfadenitt er en infeksjon i lymfeknute i seg selv, og krever intervensjon fra en medisinsk faglig. Vanligvis infeksjonen er ikke alvorlig, men det kan være smertefullt som lymfeknute sveller, blir mørt og er ofte rød og varm å ta på. Lymfom er kreft i lymfeknuter, oftest i armhulen regionen (armhulen) som ligger i umiddelbar nærhet til brystene.

Expert Insight

Liker, sirkulasjonssystemet, er lymfesystemet et nettverk av fartøy. I motsetning til sirkulasjonssystemet, har lymfesystemet ingen "pumpe" ligger innenfor lymfeårer og må svare på kroppslig bevegelse samt nærliggende pulser fra andre fartøy og organer i kroppen for å lette flyten av lymfe væske. Med andre ord, hvis du ikke beveger deg, lymfe beveger seg ikke bra. Svært stillesittende individer er ofte sykere enn sine tynnere kolleger for denne svært grunn. Aktive folk flytter mer, flytter sin lymfe mer og lymfeknutene er i stand til å rense kroppen for infeksjon på en mye raskere hastighet.

Den beste måten å bli kvitt Interjeksjon magesmerter

Mage interjection smerte er preget av plutselige, akutte smerter i mageregionen. I motsetning til kroniske smerter, som er kontinuerlig, kan interjection smerter kommer i bølger og svinge med mat forbruk eller når magen er berørt. Bli kvitt mage interjection smerter kan innebære en kombinasjon av over-the-counter medisiner, hvile, kosttilskudd, eller reseptbelagte medisiner.

Protokoll

Mage interjection smerte kan stamme fra en rekke kilder. Den eksakte årsaken vil avgjøre din metode for handling. For eksempel, hvis du ikke har flyttet avføring eller har hatt problemer med å flytte avføring i flere dager, kan plutselig magesmerter være et resultat av forstoppelse. Hvis dette er tilfelle, innlemme matvarer med høye mengder fiber, for eksempel tørket frukt, i kostholdet ditt. Bruk over-the-counter avføringsmidler for å hjelpe flytte avføring.

Hvis du opplever plutselige magesmerter som kommer i øvre del av magen og øker eller minsker med mat forbruk, kan det hende du har noen form for gastrointestinal opprørt, for eksempel sure oppstøt. Gastrointestinalt besvær er ofte kombinert med en følelse av brenning på baksiden av halsen. Hvis dette er tilfelle, ta over-the-counter antacids, for eksempel Prevacid, for å bidra til å demme effektene av syre i magen. Hvis over-the-counter medisiner ikke hjelper, kan det hende du trenger en sterkere syrenøytraliserende medisiner. Legen din kan ha behov for å foreskrive en sterkere syrenøytraliserende, kjent som en protonpumpehemmer eller H-2 blocker.

Plutselige magesmerter kan også være forårsaket av en viral eller bakteriell infeksjon. Dette kan føre til lymfeknuter i nærheten av bukveggen for å bli opphisset, en komplikasjon som kalles mesenteriske lymfadenitt. Snakk med legen din for å få en diagnose om den eksakte årsaken. Hvis årsaken er viral, få så mye hvile som mulig og ta over-the-counter smertestillende midler for å begrense symptomer. Hvis årsaken er bakteriell, vil legen sannsynligvis forskrive antibiotika for å bekjempe infeksjonen. Følg legens ordre og ta foreskrevet dose, selv etter at symptomene har forsvunnet.

Advarsel

Akutt magesmerter kan være en indikasjon på en alvorlig underliggende komplikasjon. Oppsøk lege umiddelbart hvis du opplever akutte magesmerter kombinert med feber, blodig diaré eller avføring, svie ved vannlating, eller hvis magen er øm å ta på. Se en lege hvis akutte smerter stråler ut fra magen til ryggraden og nedover mot lysken. Hvis du er gravid og oppleve akutte magesmerter kombinert med vaginal blødning, søker sykehus umiddelbart.