Digidexo.com

Hva å spise før å gi blod?

Når du donere blod kan redde liv. Men mange velger å ikke gi blod fordi de ikke vet hvordan de skal forberede seg på det. Å vite hva du kan forvente og hva du skal spise før donere blod kan bidra til at du vil ha en vellykket opplevelse.

Betydning

Ifølge det amerikanske Røde Kors, noen i USA trenger blod hver to sekunder. Denne høye etterspørselen kan bare bli møtt av personer som er villige til å ofre litt tid og ubehag for å hjelpe mennesker i nød.

Ting å spise

Forberede kroppen din for å donere blod ved å spise en sunn frokost som er rik på jern. Gode ​​kilder til jern inkluderer kjøtt, bønner, grønne grønnsaker og jern-forsterkede frokostblandinger.

Hva å drikke

Ikke glem å holde deg hydrert før donere blod. Drikke mye vann vil hjelpe kroppen din erstatte væske som du donere.

Hva skal unngås

Før du donere blod, unngå matvarer som inneholder mye fett. Høy fett matvarer kan faktisk forstyrre noen blodprøver og gjøre blodet ditt ubrukelig.

Etter Donerer

Du vil bli utstyrt med en lett snacks og drikke når du donere blod. Ta deg tid til å spise og drikke, og pass på at du ikke er ør.

Betraktninger

Å gi blod er en trygg og effektiv måte å hjelpe andre. Fortsett å drikke mye vann og spise mat som er høy i jern for én til to dager etter at du gir blod.