Digidexo.com

Hvordan identifisere Hepatitt C Symptomer

Hepatitt C er en potensielt dødelig virus, og det er mer vanlig enn HIV. Men mange av de anslagsvis fire millioner amerikanere som er smittet med hepatitt C er ikke engang klar over at de har viruset. Her er hvordan du kan identifisere denne sykdommen.

Hvordan identifisere Hepatitt C Symptomer

Hvordan identifisere Hepatitt C Symptomer

En vite hvem som er i faresonen. Hepatitt C kan være vanskelig å identifisere fordi infiserte mennesker ofte ikke har symptomer. Høyrisikogrupper omfatter hjemløse, innsatte i fengsler, blødere, veteraner og IV narkotikabrukere. Noen i disse gruppene som har bekymringer om å bli smittet bør bli testet av en lege.

lære å gjenkjenne symptomer, som inkluderer tretthet, leddsmerter, magesmerter, kløende hud, såre muskler, mørk urin og gulsott. Det kan ta flere år før disse symptomene til overflaten.

Vær oppmerksom på de langsiktige virkningene. Hepatitt C gradvis ødelegger leveren. Dette kan føre til skrumplever, som er en arrdannelse i leveren. En person som utvikler skrumplever kan oppleve en rødhet i håndflatene, røde edderkopp årer i ansiktet, skuldre og bryst, oppblåst mage, ben og føtter, mental forvirring og hukommelsestap.