Digidexo.com

Hva er kirurgi for Cauda Equina syndrom?

Cauda Equina syndrom

Cauda equina syndrom er en alvorlig nevrologisk lidelse hvor bunt av nerver i bunnen av ryggmargen, kalt cauda equina, enten blir komprimert eller betent, forårsaker en viss grad av smerte og ubehag, nummenhet eller prikking, svakhet og forsinket eller unormale reflekser. Alle disse symptomer vil være til stede i begge ben. Det kan også begynne å påvirke en persons blære og tarm kontroll. Denne komprimering eller inflammasjon i denne bunt av nerver kan være forårsaket, i henhold til Mayo Clinic, av en skiveprolaps eller noen type tumor som ligger langs ryggraden. Denne prolaps eller tumor vil som oftest bli sett i lumbalregionen av ryggen.

Kirurgi

Ifølge Institutt for Nevrologisk kirurgi ved Columbia University, kirurgi på dette området i nedre del av ryggen er den mest effektive formen for behandling og pleie av cauda equina syndrom. Når legen har etablert behovet for denne formen for behandling, vil du gå gjennom en nevrologisk kirurgi på ryggen til hovedsak fjerne materialet forårsaker kompresjon eller avlaste trykket forårsaker betennelse. Hvis cauda equina syndrom har vært forårsaket av en alvorlig prolaps, kan kirurgen bruke en av tre kirurgiske prosedyrer, inkludert en diskektomi, der disken er faktisk fjernet gjennom vanlig kirurgisk prosedyre; en mikrodiskektomi, der en del eller helheten av platen er fjernet, men prosedyren er gjort med en langt mindre snitt og en mikroskopisk linse; eller laser diskektomi, der platen er i utgangspunktet oppløst av laser energi.

Diagnose

Det kan være vanskelig å komme fram til en riktig diagnose av cauda equina syndrom siden symptomene slutt ligne andre forhold som kan innebære at kompresjon av nerver. Men en ting som gjør denne spesielle syndrom skiller seg ut blant resten er dens innvirkning på en persons blære og tarmer. Hvis legen mistenker at du lider av en ganske akutt eller alvorlig prolaps som har bedt om dette symptomet, vil han mest sannsynlig trenger å bruke en MR eller CT-scan for å diagnostisere tilstanden din.