Digidexo.com

Geodon & effekten av Serotonin

Geodon & effekten av Serotonin


Geodon er den proprietære navn for en generisk legemiddel som kalles ziprasidon at FDA har godkjent som behandling for schizofreni og bipolar lidelse. Geodon påvirker både dopamin og serotonin i hjernen.

Slik fungerer det

Pfizer, selskapet som produserer Geodon, erkjenner at stoffet eksakte virkningsmekanismen hos personer med både bipolar lidelse og schizofreni er ukjent.

Teori

Preparatomtalen utgitt av Pfizer foreslår at Geodon fungerer som en antagonist for bestemte typer av serotonin i hjernen.

Effekter

Personer med schizofreni og bipolar lidelse ofte har høye nivåer av serotonin. Som en serotonin-antagonist, Geodon blokkerer serotonin frigjøring og også reduserer dens effekt på hjernen.

Betydning

Serotonin bidrar til å regulere humør, søvn og læring. Som Geodon reduserer virkningen av overflødig serotonin på hjernen, det reduserer vanligvis agitasjon, bedrer søvnmønster, og fremmer tenkning ferdigheter hos mennesker med psykiske lidelser.

Betraktninger

Mens Geodon ikke kan kurere den underliggende psykisk lidelse, kan dens innvirkning på serotonin hjelpe personer med schizofreni og bipolar lidelse leve et mer normalt liv.