Digidexo.com

Hva er forskjellen mellom en Heel Spur & nevropati?

Hva er forskjellen mellom en Heel Spur & nevropati?


Kribling, brennende, stikkende, skyting: Alle disse ordene beskriver en øm eller smertefull hæl. En riktig diagnose av hælen smerte er viktig å finne den behandling som vil gi størst lindring. To vanlige, men svært forskjellige forhold som forårsaker smerter i hælen er hælspore og nevropati.

Nevropati

Nevropati, eller nerveskade, påvirker mer enn 20 millioner amerikanere, ifølge nevropati Association. Nevropati er ikke en spesifikk sykdom, men en kombinasjon av betingelser som skader på nerver bæresignaler mellom hjernen og muskler, hud og indre organer. Ifølge Podiatry dag, entrapment nevropati av tarsal tunnel, som ligger i hælen, er en smertefull tilstand som kan være utfordrende å diagnostisere. Dette er fordi det ofte oppstår i forbindelse med andre forhold, for eksempel en hæl anspore eller plantar fasciitt, ​​betennelse i hælen vev.

Nevropati Årsaker og symtoms

Dessverre, vil 30 prosent av nevropati tilfeller er av ukjent opprinnelse. En annen 30 prosent er et resultat av diabetes. The American Diabetes Association rapporterer at omtrent halvparten av personer med diabetes har noen form for nerveskader som kalles diabetisk nevropati. Nevropati kan komme og gå, langsom utvikling over mange år, eller det kan bli alvorlige og ødeleggende.

Heel Spur

En hæl anspore er en unormal benete vekst på hælbenet. Sporen i seg selv er ikke kilden til smerte, men smerte er erfaren når sporen gnir nærliggende nerver, bløtvev og bein. Ifølge University of Iowa Sykehus og klinikker, kommer smerten fra plantarfascien, en tykk, bindevev som støtter buen på fotsålen. Jo lengre plantar fasciitt varer, jo større er sjansen for at en hæl anspore vil danne.

Heel Spur Årsaker og symptomer

En hæl anspore er vanligvis forårsaket av unormal pronasjon, foten beveger seg feil. Sporen vokser sakte over tid. Med en hæl anspore, vil du legge merke til smerte når du først sette føttene på gulvet, eller smerten vil gradvis forverres når du er på føttene i løpet av dagen.

Behandlinger

Konservativ behandling for både nerve entrapment og hæl anspore inkluderer orthotics - støttende enheter, for eksempel skoen setter inn - å rette biomekaniske problemer og for å holde foten i riktig posisjon. Anti-inflammatoriske legemidler brukes til å redusere hevelse og redusere smerte. En lege kan forskrive fysioterapi eller injisere hælen med kortikosteroider og lokalanestetika. Hvis symptomene varer mer enn seks uker, kan kirurgisk inngrep være nødvendig.