Digidexo.com

Hva er behandlingen for Tarmparasitter hos mennesker?

Innvollsparasitter er mer utbredt i den tredje verden, hvor de i betydelig grad bidrar til dødelighet. Det er imidlertid parasittinfeksjoner endemiske til USA, hvorav noen er svært vanlig.

Felles Tarmparasitter

I USA, de vanligste parasitter inkluderer pinworms (Enterobius vermicularis); Giardia (Giardia lamblia); to typer hakeorm (Ancylostoma Duodenale og Necator americanus); og amebas (Entamoeba histolytica). Hakeorm infeksjoner var ganske utbredt i den sørlige delen av USA til tidlig på 1900-tallet, da moderne VVS begynte å bli normen. Men pinworms og Giardia er fortsatt svært vanlig i dag.

Pinworms

Pinworms, som er den minst skadelige av innvollsparasitter, spres av oral-avføring kontakt og er den vanligste parasitten i USA Uten behandling varer infeksjon 4 til 6 uker. Fordi pinworms ofte ikke møter opp i en avføringsprøve, kan en smittet person bare vise tegn til kløe i perianal regionen. Medisiner som brukes til å behandle pinworms inkluderer Mebendazole, pyrantel pamoate, og Albendazole. Av notatet er at bare mennesker kan fungere som en vert for pinworms.

Giardia

Giardia er den nest vanligste tarmparasitten og er også spres ved oral-avføring kontakt og forurensning. Fordi det er en vannbåren protozo som overlever i kalde bekker, Giardia vanligvis infiserer bobiler, turgåere, jegere og andre frilufts aficionados. Symptomer på giardiasis vanligvis dukker opp etter en eller to uker, og inkluderer kvalme, oppkast, gass, magekramper og diaré. Giardiasis kan bli kroniske hvis den ikke behandles. Medisiner som brukes til å behandle giardiasis kan inkludere metronidazol, Paramomycin (for gravide), eller Albendazole.

Hakeorm

Ancylostoma Duodenale og Necator americanus (hakeorm) er også funnet bare i menneskelige verter. Hakeorm inn gjennom hårfollikler og porene i huden, hvor de går fra sirkulasjonssystemet til veggen av tynntarmen. Der begynner de å reprodusere. Intestinal nød kan vare en kort stund. Imidlertid, i tillegg til anemi, ødem, og pica, er den mest alvorlig risiko for infeksjon hakeorm blodtap. Hakeorm kan "drikke" 0,25 ml blod pr dag. Hakeorm infeksjoner behandles med Albendazole, Mebendazole, eller pyrantel pamoate.

Amebiasis

Ambiasis er også spres når avføring er inadvertantly inge, vanligvis når feil hygiene brukes under tilberedning av mat, selv om det kan også spres gjennom oral-anal sex. E. histolytica har to stadier: cyster, som er inntatt; og trophozoites, som klekkes i tynntarmen og fortsetter langs fordøyelseskanalen. Amebiasis er noen ganger feildiagnostisert som inflammatorisk tarmsykdom fordi symptomene etterligne hverandre: magesmerter, blodig diahrrea, vekttap og feber. Ambiasis kan behandles med en rekke medisiner, inkludert Iodoquinol, Paromomycin, Diloxanide furoate, metronidazol eller Chloroquine.

Hvordan unngå Tarmparasitter

Den beste måten å unngå tarmparasitter er å eschew steder hvor det er dårlig kloakkrenseanlegget, og mangel på vannbehandling. Campers skal enten drikke flaskevann eller koke vann i minst ett minutt. Andre forebyggende tiltak er å vaske hendene ofte, holde sengetøy og kontaktflater i hjemmet rent, og ikke spise skrellet, uvaskede frukt og grønnsaker.