Digidexo.com

Hva Movable Joint Lar Side-til-side bevegelse?

Hva Movable Joint Lar Side-til-side bevegelse?


Leddene blir dannet når to eller flere knokler er rettet inn. Felles flater er dekket av brusk, som virker som polstring for å holde benene fra å gni mot hverandre. Leddene blir holdt sammen av ligaments som kobler bein til bein. Sener koble musklene til bein og gi bevegelse i leddet. Skjelettet består av flere forskjellige typer av skjøter. Ball-og-socket ledd ikke bare tillate side-til-side bevegelse, de tillater bevegelse i alle retninger.

Ball-og-Socket ledd

Ball-og-sokkelledd dannes når den avrundede ende av et ben formulerer med den uthulte enden av et annet ben. Skulder- og hofteledd er de eneste ball-og-socket ledd i menneskekroppen. Disse leddene tillater bevegelse i alle retninger: forover og bakover, side til side, og med og mot klokken rotasjon. Ball-og-socket ledd er den eneste typen joint som gjør side-til-side bevegelse. Denne bevegelse er referert til som bortføring, eller beveger seg bort fra legemet, og adduksjon, eller beveger seg mot kroppen. Disse bevegelser er viktige for aktiviteter som krever rekkende og stepping til siden.

Faste ledd

Faste eller fiber leddene er urokkelig. De består av ben som holdes sammen med brusk og ikke har sene vedlegg. Skallen er bygget opp av faste ledd som holdes sammen av suturer, et fibrøst materiale, ved fødselen. Disse sting tillate skallen til å flytte under fødsel og la skallen til å utvide hjernen vokser. Over tid suturene lukke for å danne skallen. Faste ledd eksisterer også i munnen, der tennene koble til kjevebeinet.

Hengselledd

Hengs leddene tillate bevegelse fremover og tilbake, men hindre bevegelse fra side til side. Albuen og kneet er eksempler på hengselledd i menneskekroppen. De er bygd opp av den konkave ende - buet innover - av ett ben og den konvekse ende - den avrundede kant som passer inn i den buede delen av den andre bein - av et annet ben. Sterke leddbånd feste på hver side av disse ledd for å forhindre side-til-side bevegelse oppstår.

Andre ledd

Saddle leddene er oppkalt etter sin form, som ligner en hest 'salen. Skjøten på bunnen av tommelen er et sadelleddet. En pivot felles grenser felles bevegelse på rotasjon alene. Dette skjer i underarmen nær albuen der ulna og radius bein kommer sammen. Bevegelse av denne felles fører til at underarmen til å rotere fra håndflaten opp til palm-ned posisjon. En dreieforbindelse også er tilstede på toppen av ryggraden for å tillate rotasjon av hodet fra side til side. Leddene som er laget av mer enn to bein kalles sammensatte leddene.