Digidexo.com

Slik pakker du ut Isop Oil

"Rens meg med isop så jeg blir ren." Det gamle bibelske påbudet fanger perfekt stikkende, woodsy hyssopus officinalis. Urten gir også en utrolig potent eterisk olje når damp destillert. Ifølge organicfacts.net, kan isop olje behandle luftveisproblemer, helbrede eksem, blåmerker og sår, og selv desinfisere huset. Profesjonelle stills gjøre kort prosess å utvinne eterisk olje fra isop og andre planter. Men en enklere metode finnes for amatører herbalist. En grunnleggende hjem fortsatt kan gjøres med litt mer enn en kjele, en bolle og noen isbiter.

Bruksanvisning

I de tidlige morgentimene, samle en sjenerøs kurv av blomster og blader fra Isop planter.

Skyll, tørk og hakk hyssop.Crush plantematerialet litt for å løsne sine flyktige oljer.

Plasser en ren murstein eller hermetisering rack på bunnen av et lager potten.

Sett en ildfast bolle på toppen av stativet eller murstein. Denne bolle vil virke som "mottaker" av den kondenserte damp isop.

Omgi interiøret bolle med hakket isop. Urten bør komme omtrent halvveis opp på siden av bollen.

Hell nok varmt destillert vann over isopen å dekke det, men ikke søl vann i bollen.

Slå brenneren til høy før vannet koker, senk til et oppkok.

Inverter lokket på kjele og bruke den til å dekke potten Lokket håndtaket vil nå henge ned på innsiden av potten, og danner en perfekt "dryppemekanisme" hvorfra den kondenserte damp kan dryppe ned i beholderen.

Place flere isbiter på utsiden av den inverterte lokket, i sentrum depresjon. Fortsett å legge friske kuber som de eldre smelte.

Etter tre eller fire timer, skru av varmen og fjern den indre bollen, som skulle ha fylt med kondensdråper fra det fordampede isop vann. Dette er din isop hydrosol, eller urte vann.

Hvis du vil trekke den essensielle oljen fra hydrosol, hell den i en krukke og legg den i fryseren. Den flytende delen av blandingen vil fryse, men fabrikkens flyktige oljer --- isopen eterisk olje --- vil ikke.

Hell den essensielle oljen inn i en liten flaske eller ampulle. Cork blandingen og oppbevar i en mørk, trekkfritt sted.

Tips og advarsler

  • En tilført olje laget med isop gir en enda enklere, men ikke så potent, blanding. Bare hogge rene, tørre never isop og løst fylle en krukke eller to med plantemateriale. Deretter helle nok olivenolje over isop å dekke det, forsegle glasset, sette den i solen og la oljen bratt for flere uker. Sil materialet og bruke tilført olje til å massere verkende og leddgikt ledd og muskler, og som en slags "VAPO gni" for brystet lunger.
  • Bruk isop eterisk olje som en del av en blanding; av seg selv oljen har en tendens til å være for kraftig for de fleste anvendelser. For å gjøre en luftblanding til bruk i en diffuser, for eksempel, bland 20 dråper hver av isop, basilikum, elecampane, lavendel, myrra og kamille essensielle oljer; 5 dråper peppermynteolje; og 40 dråper eucalyptus olje.