Digidexo.com

tramadol bivirkninger

Tramadol Vs. Oksykodon

Tramadol Vs.  Oksykodon


Tramadol og oksykodon er reseptbelagte legemidler som brukes til å behandle smerte. Selv om disse to stoffene brukes til å behandle lignende forhold, de jobber for å behandle smerter på forskjellige måter.

Tramadol

Tramadol er i en klasse legemidler som kalles opiater agonister. Ifølge National Institutes of Health, er Tramadol et syntetisk opiat som arbeider for å endre hvordan kroppen føles smerte. Stoffet virker til å behandle moderat til alvorlig smerte noe for lange perioder av tid, og det er en risiko for avhengighet med langvarig bruk.

Oksykodon

Oksykodon er i en klasse legemidler som kalles opiater analgetika. Disse stoffene påvirker måten hjernen og sentralnervesystemet reagerer på smerte. Oksykodon brukes til å behandle moderat til alvorlig smerte over en lang tidsperiode og kan være vanedannende.

Tramadol bivirkninger

Tramadol kan forårsake hodepine, tretthet eller søvnløshet, svimmelhet og ukontrollerbar risting. I alvorlige tilfeller kan Tramadol forårsake kramper, elveblest og hallusinasjoner. Dette stoffet bør ikke tas under kjøring og alkoholforbruk øker bivirkninger av medisinen.

Oksykodon bivirkninger

Oksykodon kan føre til kvalme, forstoppelse, svimmelhet og tretthet. Noen alvorlige bivirkninger inkluderer akselerert hjerterytme, pustevansker, elveblest og utslett. Dette stoffet bør ikke tas mens du kjører og bivirkninger kan økes dersom det tas sammen med alkohol.

Bivirkninger av tramadol HCL

Tramadol hydroklorid (HCl) er et reseptbelagt smertestillende medisiner som selges under merkenavnene Ultram og Ryzolt. Den er tilgjengelig i vanlige tabletter samt utvidet utgave for folk som trenger kontinuerlig smertestillende medikamenter i lange perioder av gangen. Mange av bivirkningene er mulig.

De fleste vanlige bivirkninger

I kliniske studier med tramadol HCL, som beskrevet av eMedTV, forstoppelse og kvalme skjedde i nesten halvparten av deltakerne i enkelte studier. Svimmelhet, hodepine og døsighet også var vanlig.

Andre bivirkninger

Bivirkninger som forekommer hos mellom 1 og 14 prosent av deltakerne inkluderte agitasjon, endringer i vannlating, diaré, munntørrhet, eufori, hetetokter, økt svette, halsbrann, fordøyelsesbesvær, kløe, nervøsitet, skjelving, synsproblemer og svakhet.

Alvorlige bivirkninger

Alvorlige bivirkninger er sjeldne, men mulig når du tar tramadol HCl. Disse inkluderer brystsmerter, forvirring eller desorientering, rask puls, hallusinasjoner, kramper, prikking i hender eller føtter og sår i munn, nese, øyne eller hals.

Allergisk reaksjon

Også sjelden, kan noen mennesker oppleve en allergisk reaksjon på tramadol HCl. Tegn er utslett eller elveblest, hevelse, kraftig svimmelhet, heshet og pustevansker.

Uttak

Tramadol er vanedannende og har betydelig potensial for misbruk. Pasienter bør ikke slutte å bruke stoffet plutselig etter en lengre periode eller abstinenssymptomer kan forekomme. Disse inkluderer angst, svetting, kvalme og oppkast, diaré og rystelser.

Bivirkninger av tramadol

Tramadol er et stoff som selges i tablettform under merkenavnet Ultram. Den brukes til å behandle moderat til alvorlig smerte og kan forårsake en rekke bivirkninger, avhengig av den enkelte og dosering.

Identifikasjon

Tramadol er et reseptbelagt legemiddel klassifisert som et narkotisk lignende smertestillende. Tramadol jobber spesielt ved lammende visse reseptorer i hjernen og nervesystemet fra smerte. Fordi Tramadol kan være vanedannende, er de fleste individer foreskrevet medisinen for kortsiktig bruk.

Vanlige bivirkninger

Brukere av Tramadol har opplevd følgende vanlige bivirkninger: munntørrhet, svimmelhet, diaré, hodepine, kvalme, mild søvnløshet, forstoppelse, tretthet, svakhet og oppkast. Selv om mindre alvorlige enn andre bivirkninger, kan utholdenhet av en eller flere bivirkninger fra listen ovenfor signalisere en alvorlig tilstand. Søk øyeblikkelig medisinsk hjelp i et slikt tilfelle.

Alvorlige bivirkninger

Ifølge Drugs.com, kan Tramadol forårsake alvorlige bivirkninger, inkludert brystsmerter, kraftig svimmelhet og tretthet, alvorlig hudutslett eller irritasjon, uregelmessig hjerterytme, hallusinasjoner, smertefull vannlating, tap av koordinasjon, humørsvingninger og uro. Alvorlig allergisk reaksjon kan også forekomme ved bruk. Kontakt legen din umiddelbart dersom noen av disse alvorlige bivirkninger oppstår.

Bruk

Tramadol bør tas som foreskrevet til deg av legen din for å unngå alvorlige bivirkninger eller andre komplikasjoner. Aldri endre dosen eller varighet av bruk, da dette kan øke risikoen for alvorlige bivirkninger. Ta medisinen med et fullt glass (8 oz.) Vann. Selv Tramadol kan tas med eller uten mat, sørg for å ta det på samme måte hver gang. Svelg tabletten hel for å sikre riktig utgivelsen av medisinen.

Advarsel

Tramadol kan være vanedannende. Ikke bruk Tramadol hvis du noen gang har blitt avhengige av narkotika eller alkohol. Ikke konsumere alkohol mens du bruker Tramadol, da det kan øke alvorlighetsgraden av visse bivirkninger. Tramadol kan føre til en potensielt dødelig bivirkning som kalles serotonergt syndrom, som er når medisiner du tar årsaken høyere nivåer av kjemiske serotonin å bygge opp i kroppen. Sikkerhet av denne medisinen i barn yngre enn 16 er ikke fastslått. Ikke ta hvis du har nyre- eller leverproblemer.

L 5 Hydroxytryptophan bivirkninger

L-5-hydroxytryptophan, også kjent som 5-HTP, er en kjemisk legemet skaper fra aminosyren L-tryptofan. L-tryptofan er en essensiell aminosyre, som betyr at kroppen ikke kan lage stoffet, og det må innhentes fra mat eller kosttilskudd. Kroppen omdanner 5-HTP til hjernen kjemiske serotonin. L-5-hydroxytryptophan kan ikke hentes fra mat, men tryptofan er tilgjengelig i rødt kjøtt, fjærkre, sjømat, cottage cheese, peanøtter og mange andre matvarer. 5-HTP kosttilskudd også er tilgjengelig.

Bruksområder

Serotonin er en viktig nevrotransmitter, og lave nivåer kan føre til angst, appetitt uregelmessigheter, depresjon, impulsiv atferd, tvangslidelser og søvnforstyrrelser. Noen mennesker tar 5-HTP kosttilskudd for å hjelpe i vekttap, fordi stoffet kan redusere mat cravings og impulsive overspising, og kan gjøre folk føler seg mer full etter å ha spist. Det er også brukt til å lindre mild til moderat depresjon og angst, sammen med oppmerksomhetssvikt-lidelse, søvnløshet og premenstruelt uorden. I tillegg er mange mennesker med fibromyalgi har lave nivåer av serotonin, og 5-hydroxytryptophan kan være til nytte for dem også.

Produkt Kontaminant

Det amerikanske Food and Drug Administration (FDA) utestengt L-tryptophan kosttilskudd i 1989 Noen mennesker hadde utviklet en livstruende lidelse kalt eosinofili myalgi syndrom (EMS) etter å ha tatt disse kosttilskudd, og en forurensning ble funnet som kan ha forårsaket sykdommen. Siden da har denne forurensningen også blitt funnet i noen 5-HTP kosttilskudd. Ti rapporter om EMS har vært knyttet til 5-HTP kosttilskudd, ifølge University of Maryland Medical Center.

Typiske bivirkninger

L-5-hydroxytryptophan kapsler og tabletter er 50 mg, og anbefalte dosering er en kapsel én, to eller tre ganger om dagen. Bivirkninger er vanligvis milde og kan bli verre med høyere doser. Disse effektene inkluderer hodepine, søvnighet, kvalme, oppkast, halsbrann, gass og diaré. Senking av dosen og gradvis øke den igjen kan eliminere bivirkninger. Tar 5-HTP med mat kan også hjelpe.

Serotonin syndrom

Høye doser av 5-hydroxytryptophan kan resultere i serotonin-syndrom, en sjelden tilstand som kan være livstruende. Symptomer inkluderer agitasjon, hallusinasjoner, hetetokter, og svingende blodtrykk og hjertefrekvens. Folk bør ikke ta 5-hydroxytryptophan med andre medisiner som øker serotoninnivået, inkludert alle typer antidepressiva; den smertestillende midler meperidine og tramadol; hoste suppressant dekstrometorfan; og triptaner, som brukes til å behandle migrene.

Kontra

Høye doser av L-5-hydroxytryptophan også bør unngås fordi de kan resultere i leveren eller hjerne toksisitet. Personer med leversykdom bør ikke ta dette tillegget fordi de ikke kan være i stand til å regulere den. I tillegg tar 5-HTP med karbidopa, et stoff som brukes til å behandle Parkinsons sykdom, kan føre til en alvorlig hudsykdom.

HTP bivirkninger

5-HTP er en forkortelse for fem-hydroxytrytophan. 5-HTP er en naturlig aminosyre som meget ligner serotonin, som er et viktig kjemisk stoff som er plassert i hele kroppen (også kjent som en monoamin-neurotransmitter). 5-HTP er en vanlig bestanddel av forskjellige urtetilskudd, og antas å være nyttig ved behandling av en rekke medisinske tilstander, inkludert fibromyalgi, spiseforstyrrelser (for eksempel anorexia nervosa og bulimi), angst, depresjon, obsessiv-kompulsiv forstyrrelse (OCD), hodepine og premenstruelle lidelse.

Mindre bivirkninger

Flere mindre bivirkninger er mulig med 5-HTP. Disse bivirkningene har ofte fordøyelsen-relaterte og er vanligvis ikke anses for å være alvorlige på grunn av det faktum at de vanligvis går bort like etter starten bruk av 5-HTP. Disse bivirkningene er kvalme og oppkast, dårlig fordøyelse, halsbrann, magesmerter, raping, diaré og tap av matlyst. Hvis du har noen av disse bivirkningene, imidlertid, og de skaper stort ubehag eller de ikke avta, må du ringe legen din.

Alvorlige bivirkninger

Selv om de er sjeldne, alvorlige bivirkninger av 5-HTP også kan forekomme. Disse bivirkningene kan føre til alvorlige konsekvenser, så det er viktig å søke legehjelp hvis du opplever noen av dem. De inkluderer kramper og ekstrem muskelsmerter. Ekstrem muskelsmerter er noen ganger et tidlig symptom på en medisinsk tilstand som kalles eosinofili myalgi syndrom (eller EMS), som ofte er knyttet til bruk av 5-HTP.

Allergiske Reaksjoner

Alvorlige allergiske reaksjoner på denne aminosyre er meget uvanlig, men noen ganger skje. I disse tilfellene er det viktig å få akutt medisinsk hjelp så snart som mulig. Noen tegn på denne typen reaksjon inkluderer å ha problemer med å puste, kløe, hevelse i halsen eller munnen, hudutslett, bryte ut i elveblest og tungpustethet.

Overdose

Det er viktig å bare ta den anbefalte doseringsmengde av 5-HTP. Hvis du frykter at du kan ha tatt for mye og dermed overdosert, få medisinsk hjelp umiddelbart. Noen symptomer på 5-HTP overdose inkluderer muskelkramper, diaré, har problemer med å gå, svimmelhet, hallusinasjoner, rask hjerterytme (kjent som takykardi), svetting og feber.

Legemiddelinteraksjoner

Legemiddelinteraksjoner er noen ganger farlige fordi de kan redusere effekten av 5-HTP. De kan skje med alle medisiner og kosttilskudd. Noen stoffer som kan føre til legemiddelinteraksjoner med 5-HTP er St. Johannesurt, antidepressiva, tryptofan, triptaner, tramadol, meperidin og MAO (monoaminoksidase) hemmere.

Cranberry Pomegranate bivirkninger

Tranebær og granateple juice, te og kosttilskudd er allment markedsført for å øke helse og energi. Til tross for bruk av tranebær og granatepler for å forhindre urinveisinfeksjoner og styrke immunforsvaret, både frukt har potensial til å forårsake bivirkninger.

Betydning

Spise tyttebær eller granatepler eller drikke juice av og til er trygt, ifølge National Center for komplementær og alternativ medisin. Men forbruker for mye kan føre til problemer.

Typer av bivirkninger

I store mengder, tyttebær har potensial til å forårsake diaré og magesmerter. Når forbrukes i mengder på mer enn 1 liter per dag i en lengre periode, bidrar tranebærjuice til dannelse av nyrestein hos noen pasienter.

Allergier

Personer med allergi mot salisylsyre eller aspirin er i faresonen for å utvikle en alvorlig reaksjon på store mengder tranebærjuice eller kosttilskudd. Når den brukes til å behandle huden, granateple noen ganger fører til allergiske reaksjoner, for eksempel hud kløe eller hevelse, rennende nese og pustevansker.

Legemiddelinteraksjoner

Når det kombineres med blodfortynnende som warfarin, tyttebær øke risikoen for å utvikle ukontrollerbar blødning, mens kombinasjonen av granatepler med legemidler som behandler hypertensjon noen ganger fører til farlige dråper i blodtrykket. I tillegg, ved bruk av en tranebær og granateple produkt har potensial til å øke bivirkningene av mange stoffer, inkludert kreft stoffet tamoxifen, epilepsi medisinering fenytoin, det antidepressive fluoxetin, det narkotiske smertestillende tramadol og kolesterol medisinering rosuvastatin.

Betraktninger

Selv typisk granatepler og tyttebær er trygge for gravide eller ammende kvinner individuelt, konsultere legen din før du bruker et produkt som inneholder en kombinasjon av begge deler, spesielt hvis det er et kosttilskudd i stedet for en type mat eller drikke.

Feire Vs. Tramadol

Feire Vs.  Tramadol


Feire (celecoxib merkenavn) og tramadol (solgt som Ultram) er medisiner som er foreskrevet for smerte. Feire er klassifisert som et NSAID, eller ikke-steroid antiinflammatorisk middel. Denne typen smertestillende blokkerer kroppens produksjon av prostaglandiner (hormonliknende stoffer i kroppen som er kilden til betennelser og smerte.) Tramadol er klassifisert som et opioid (narkotiske-lignende) medisinering. Begge medisinene hjelpe kontroll smerte, men de fungerer veldig annerledes.

Betydning

Ryggsmerter og leddgikt er to av de vanligste tilstander som behandles med reseptbelagte smertestillende medikamenter som Celebrex og tramadol. Den type av smerte medisin som brukes avhenger av årsaken eller mengden av smerte og også hvordan medikamentet blir tolerert av pasienten. Å velge den rette medisinen kan også bestemmes av andre helsemessige faktorer.

Om Celebrex

Celebrex anti-inflammatoriske egenskaper gjør det ligner på over-the-counter medisiner som ibuprofen (solgt som Motrin eller advil).

Både Celebrex og ibuprofen reduserer betennelse, men forskjellen mellom de to er at Feire er designet for å være selektiv mot enzymer som forårsaker smerte og er mer effektivt for visse leddgikt smerte. Celebrex er den eneste syklooksygenase-2 (COX-2 enzymet) inhibitor som selges i USA.

Om Tramadol

Tramadol er klassifisert som et sentralt virkende opioidanalgetikum, noe som betyr at den fungerer i kroppen som et narkotisk stoff. Selv om forskerne ikke helt forstår nøyaktig hvordan denne typen medisiner virker, vet de at medikamenter som tramadol påvirke sentralnervesystemet og stoppe smerte bevissthet. Tramadol fungerer også i hjernen som en antidepressant.

Sammenligning Celebrex og Tramadol

Feire er foreskrevet for både slitasjegikt og leddgikt, og det har lite bivirkninger for de fleste, bortsett fra noen magesyke og hodepine. Men stoffet kan føre til at noen betydelige problemer hos personer med hjertesykdommer. I 2005, FDA fastslått at folk tar Feire var på en økt risiko for alvorlige kardiovaskulære hendelser og bør vurdere ulike valg for behandling hvis de har hjerteproblemer.

Tramadol er vanligvis foreskrevet for å behandle kroniske smerter som er moderat til alvorlig. Medisinen kan forårsake magesyke, som sannsynligvis er en av de største grunnene til at folk slutter å ta medisinen. Det har også potensial til å gjøre noen mennesker døsig.

I en 2006, Pfizer gjennomført en klinisk studie sammenligning av de to stoffene. Det ble konkludert med at Feire var mer effektiv enn tramadol og også bedre tolerert.

Advarsel

Både Celebrex og tramadol er reseptbelagte medisiner og har potensielle interaksjonen eller alvorlige bivirkninger. Personer som er allergiske mot sulfa eller aspirin sensitive bør ikke ta Celebra. Tramadol kan ikke kombineres med visse typer av andre medisiner, for eksempel enkelte antidepressiva. Verken medisiner har vist seg trygt å ta under graviditet. Hvis du vurderer å ta enten Celebrex eller tramadol, diskutere eventuelle sikkerhetsmessige eller helsemessige bekymringer med din lege eller apotek.

Tramadol & Leg Nerve Pain

Tramadol & Leg Nerve Pain


Tramadol (merkenavn Ultram) er en muntlig reseptbelagte medisiner produsert av Micromedex. Det brukes til å lindre smerte, inkludert det som følger kirurgi. Foreskrevet i enten en vanlig eller langtidsvirkende dose, er Tramadol ofte brukt til å bekjempe beinet nerve smerte, muligens som følge av diabetisk nevropati.

Dosering

Hvis du har round-the-clock moderat eller moderat alvorlig smerte i bena som er forventet å være langvarig, kan legen din forskrive Tramadol. Du kan få en tablett som må tas hver 4-6 timer, eller en tidsbestemt-release tablett som tas en gang om dagen. Vanligvis vil legen din begynne med en lav dose, overvåke effektiviteten og deretter øke dosen hver tre til fem dager hvis det er nødvendig.

Avhengighet Risiko

I likhet med narkotiske smertestillende midler (for eksempel Tylenol med kodein), Tramadol er klassifisert som et opiat-agonist, noe som betyr at det forandrer måten kroppen avføler smerte. Hvis man tar tramadol, er det en risiko for fysisk og psykisk avhengighet. Av denne grunn, ikke øke beløpet du ta hvis det har sluttet å være så effektiv som den var. I stedet, ring din lege. Risikoen for pasienter med rusmisbruk er spesielt høy.

Advarsel

I tillegg må du ikke slutte å ta Tramadol plutselig. Panikk, svette, nervøsitet, frysninger, nummenhet, smerter, forkjølelse symptomer og hallusinasjoner er på en lang liste over mulige konsekvenser. Kontakt legen din for eventuelle endringer i doseringen, for å inkludere stoppe det helt.

Vanlige bivirkninger

Selv Tramadol kan effektivt behandle beinet nerve smerte, har mange bivirkninger er rapportert. Vanlige bivirkninger er svimmelhet, svakhet, søvnproblemer, hodepine, nervøsitet, uro, ukontrollerbar risting av en kroppsdel, stramme muskler, humørsvingninger, tretthet, dårlig fordøyelse, kvalme, diaré, forstoppelse, kløe, frysninger, tørr munn og svette. Ofte disse bivirkningene vil stoppe på sine egne som kroppen din blir vant til legemidlet. Men hvis bivirkningene fortsetter eller er plagsomme, må du kontakte legen din.

Mindre vanlige bivirkninger

Hvis du opplever noen av disse mindre vanlige, men alvorlige bivirkninger, ringe legen din umiddelbart: beslag; sår på innsiden av munnen, nese, øyne eller hals; symptomer på influensa; elveblest eller utslett; problemer med å svelge eller puste; hevelse i ansikt, hals, tunge, lepper, øyne, hender, føtter, ankler eller lavere ben; heshet eller hallusinasjoner.

Tramadol hydroklorid Drug Interaksjon med mat

Tramadol hydroklorid, (også foreskrevet under merkenavnet, Ultram) har noen mage interaksjoner som brukere bør være kjent med før og under bruk av dette stoffet. Det kan få spise erfaring og fordøyelse ubehagelig hvis maten er tatt med dette stoffet.

Rapporterte fakta

Ifølge RxList, tramadolhydroklorid største-rapporterte skadevirkninger vises i det sentrale nervesystemet og det gastrointestinale system. Disse resultatene ble vanligvis rapportert innen syv dager etter behandling selv om bivirkninger ble også rapportert i løpet av 30 og 90 dager i tillegg.

Bivirkninger

Noen personer som tar tramadol hydroklorid rapportert kvalme, diaré, oppkast, munntørrhet, dyspepsi (mageproblemer) og forstoppelse. På syv dager til behandling, 24 prosent opplevde kvalme, 24 prosent opplevde forstoppelse, 9 prosent erfaren oppkast, 5 prosent opplevde dyspepsi, 5 prosent erfaren munntørrhet og 5 prosent har opplevd diaré.

Kumulativ effekt

Den kumulative effekten av kvalme, diaré, oppkast, munntørrhet, dyspepsi og forstoppelse kan gjøre spising og fordøyelse lider betydelig, noe som gjør det å spise og fordøyelsesprosessen svært ubehagelig for enkelte brukere. Det kan dempe appetitten og gjør at du spiser mindre, så du slipper å håndtere konsekvensene forårsaket av behandling med denne medisinen. Dette legemidlet bør ikke tas av alle som tar medisiner for oppkast eller noen med en stoffskiftesykdom.

Har Lexapro Have seksuelle bivirkninger?

Lexapro er en antidepressant brukes mot depresjon og angst, og er medlem av familien av legemidler som kalles selektive serotonin reopptakshemmere (SSRI). Det fungerer ved å øke nivåene av serotonin og gjenopprette hjernens kjemiske balansen. Serotonin er tenkt å påvirke humør og følelser. Den tekniske navnet på Lexapro er escitalopram oksalat.

Seksuelle bivirkninger

Lexapro og alle andre stoffer som er klassifisert som SSRI har lenge vært kjent for å forårsake seksuelle bivirkninger hos noen mennesker som tar dem regelmessig. Disse bivirkningene er forskjellig for hver person. Noen mennesker kan oppleve noen bivirkninger i det hele tatt, mens andre vil oppleve noen eller alle av bivirkningene. Disse effektene kan potensielt vare lenge etter at du har sluttet å ta medisinen. De vanligste seksuelle bivirkninger er utløsning lidelse (forsinkelse i ejakulasjon), impotens (manglende evne til å oppnå og opprettholde en ereksjon) og anorgasmia (vanskeligheter med å nå klimaks). For menn er priapisme mulig (en smertefull eller langvarig ereksjon som varer fire timer eller mer), og de bør oppsøke lege umiddelbart. En libido nedgang er vanlig med mange behandlinger for depresjon og angst, inkludert SSRI.

Behandling

Det er begrenset behandlingstilbud for seksuelle bivirkninger av SSRI, og du bør ikke slutte å ta medisinen plutselig eller uten godkjenning og tilsyn av lege. Du kan snakke med legen din om de seksuelle effekter, og de kan anbefale alternative legemidler eller andre kurs av handlingen som kognitiv terapi. Stopp stoffet plutselig kan føre til alvorlig ubehagelige abstinenssymptomer som inkluderer både fysiske og psykiske symptomer. Det har vært en viss suksess i lesse symptomene med andre stoffer som Yohimbine, Nefazodon, Cyproheptadine, Granisetron., Amantadine og Pramipexole.

Legemiddelinteraksjoner

Lexapro kan være farlig når det blandes med andre stoffer. Informer legen din dersom du bruker noen av følgende legemidler: Monoaminooksidasehemmere (MAO-hemmere), den antipsykotiske medisinen Pimozid, andre SSRI, serotonin / noradrenalin reopptakshemmere (SNRI), migrene eller hodepine medisiner som inneholder triptaner eller tramadol eller tryptofan, annet medisiner foreskrevet for psykiatriske eller nevrologiske tilstander, smertestillende midler som ibuprofen eller naproxen, aspirin, warfarin, blodfortynnende eller diuretika.

Andre vanlige bivirkninger

De vanligste bivirkningene som er ikke-seksuell i naturen inkluderer kvalme, tørr munn, søvnproblemer, tap av matlyst, svakhet, tretthet, døsighet, svimmelhet, økt svetting, og gjesper. Flere alvorlige bivirkninger kan være uvanlige eller alvorlige psykiske / humørsvingninger og rystelser. Noen ganger Lexapro kan føre til en svært alvorlig tilstand som kalles serotonergt syndrom. Symptomene inkluderer hallusinasjoner, rastløshet, tap av koordinasjonsevne, rask hjerterytme, alvorlig svimmelhet, uforklarlig feber, kvalme / oppkast / diaré, twitchy muskler.

Lexapro og Suicide

Av og til pasienter med alvorlig depressiv lidelse (MDD), både voksne og barn, kan oppleve en økning i psykiatriske symptomer inkludert sucidal tanker og uberegnelig oppførsel. Det har vært studier som viser SSRI og andre legemidler som brukes i behandlingen av depresjon, viste en økt risiko for selvmordstanker og selvmordsatferd hos barn, ungdom og unge voksne (alder 18-24). Risikoen er mindre med voksne, men disse problemene kan fortsatt dukke opp.

Hva er Tramadol HCL 50?

Tramadol HCL 50 er en reseptbelagte medisiner som brukes til å behandle smerte. Det har vært noen bivirkninger forbundet med anvendelse av tramadol.

Identifikasjon

Tramadol HCL 50 er et sentralt virkende analgetikum medisinering. Den dosering er 50 mg per tablett. Det er indisert for bruk av mild til moderat smerte.

Effekter

Det har vært noen bivirkninger forbundet med bruk av tramadol HCL 50. Disse inkluderer svimmelhet, kvalme, forstoppelse, hodepine, søvnighet, oppkast, svetting, tørr munn og diaré. Tramadol HCL 50 kan også produsere sentralnervesystemet stimulering, som kan bestå av eufori, nervøsitet, angst, agitasjon, tremor, emosjonell labilitet, spastisitet og hallusinasjoner.

Potensial

Ifølge US Food and Drug Administration, Tramadol HCL 50 har potensial for narkotikamisbruk, på grunn av sin opioide egenskaper.

Betraktninger

Medikamentavhengighet kan oppstå med anvendelse av tramadol HCL 50. Dette skiller seg fra narkotikamisbruk, som pasienter som kan utvikle en toleranse overfor medikamentet over tid.

Legemiddelinteraksjoner

Tramadol HCl 50 bør ikke brukes sammen med MAO-hemmere, selektive seratonin reopptakshemmere, triptaner, linezolid, litium eller Johannesurt for å unngå farlige legemiddelinteraksjoner. Sørg for å fortelle legen din dersom du tar noen medisiner før du tar Tramadol HCL 50.

Advarsel

Krampeanfall er rapportert ved bruk av tramadol HCL 50, når det brukes innenfor det anbefalte doseringsområdet. Denne risikoen øker hvis pasienten har en historie av anfallslidelser, hodeskade, narkotika eller alkohol misbruk, sentralnervesystemet infeksjoner og metabolske forstyrrelser.

Beste måten å Detox Fra Tramadol

Beste måten å Detox Fra Tramadol


Tramadol er et stoff som brukes som et smertestillende, men er også svært vanedannende og kan forårsake alvorlige bivirkninger som gjelder funksjonen til hjernen. For personer som bruker dette stoffet hvis de er ute mot rehabilitering eller å bare få det ut av systemet sitt før har de forferdelige effekter, kan de velge å bruke en detox program. Mens det er sikkert noen der ute å velge mellom, noen er bedre enn andre, og dette synes å være den beste.

Bivirkninger og Overvåking

Dersom en person tar Tramadol under omsorg av en lege da ville de vanligvis bli tatt ut av stoffet gradvis å redusere abstinenssymptomene. Men når en person slutter å ta dette stoffet eller reduserer dosen, og de begynner å føle noen av følgende symptomer, så er det en god indikasjon på at de allerede er avhengige, og at de skal gå gjennom en rask detox program. Disse er vanligvis alvorlige bivirkninger, og de inkluderer kvalme, oppkast, angst, depresjon, søvnløshet, svette, svakhet, hallusinasjoner og rystelser. Det kan også være flere mindre bivirkninger som for eksempel rennende nese, kløende hud, diaré, halsbrann og fordøyelsesbesvær.

Det er ekstremt viktig å være under oppsyn av en lege når du forsøker dette detox på grunn av dette og muligheten for tilbakefall. Personen må også ha hjertet og resten av deres kardiovaskulære systemet sjekket ut for å være sikker på at de er i god nok helse til å gjennomgå en slik detox.

Rapid Detox

Normalt leger vil sette den enkelte gjennom en rask detox program for å få alle de stoffene ut av systemet deres. For dette de plasserer deretter under anestesi som for å hindre dem fra å føle mye av den verste del av bivirkningene.

Disse programmer som brukes er vanligvis ANR eller Waismann metoder. Personen vil være under bedøvelse for mellom fire og seks timer, og da de våkner opp, vil medisinene være ute av kroppen sin. Dette betyr at de vil være tilbake til utgangspunktet normal funksjon i løpet av få dager etter behandlingen.

Etter hoved Detox

Etter at hoveddelen av detox-programmet har funnet sted vil du da bli gitt et annet medikament kalt buprenorfin. Dette er også et opiat, men blir brukt til å hindre personen i å føle de normale abstinenssymptomer fra tramadol.

Under og etter denne tid, personen er anbefalt å besøke enten poliklinisk klinikk på sykehuset, for å se deres lege, eller å delta på et rehabiliteringssenter for å hindre tilbakefall og for å overvåke utviklingen av utvinning. Dette er en veldig alvorlig type detox fra en svært vanedannende stoff, slik at alle de riktige skritt må tas for å hjelpe en person i denne situasjonen.

Bivirkninger av hydrokloridet

Saltet hydroklorid blir dannet når saltsyre blir blandet med organiske stoffer kjent som aminer. Kroppen din produserer naturlig noen aminer, den vanligste kjente gruppen av aminer blir aminosyrer. Anvendelse av ulike amingrupper kan produsere medisiner som er rettet mot spesifikke lidelser, og bringer lindring fra visse plager. Selv da, når det brukes som en ingrediens i medisin, er hydrokloridet fremdeles sannsynligvis vil føre til noen uønskede bivirkninger.

Medisiner som inneholder hydroklorid

Mye brukt medisiner som inneholder hydroklorid inkluderer Arpicolin Procyclidine hydroklorid, tramadol hydroklorid, og Adipex-P. Procyclidine hydroklorid behandler antipsykotiske medikament-indusert pseudoparkinson symptomer som ofte forbindes med schizofreni. Tramadol er en moderat til alvorlig smertestillende middel, og Adipex-P er en appetitt suppressant. Alle disse medikamentene har lignende nevrologiske og gastrointestinale bivirkninger og kan påvirke hjerte og øyne.

Nevrologiske bivirkninger

Pasienter som tar foreskrevne doser rapporterer ofte svimmelhet og nervøsitet på grunn av hvordan disse kraftige medisiner direkte påvirker hjernen. Hydroklorid narkotikabruk kan forårsake hodepine, humørsvingninger, hallusinasjoner, hukommelsestap og forvirring. Forekomsten av krampeanfall er grunnen til pasienter med ukontrollert epilepsi bør ikke bruke den. Langvarig bruk kan føre til avhengighet av stoffet. Ta riktig dosering til alle tider. Etter lang tids bruk, kan det være abstinenssymptomer som nervøsitet, uro, skjelving eller søvnløshet.

Gastrointestinale bivirkninger

Noen ganske ubehagelige gastrointestinale bivirkninger er assosiert med disse medikamentene. Disse inkluderer tørr munn, kvalme, oppkast og forstoppelse. Forekomster av urinretensjon sunket med lavere doser av medisinen. Alvorlig oppkast kan være en alvorlig komplikasjon; ta kontakt med lege umiddelbart.

Endringer i Vision

Vision endringer er en alvorlig bivirkning av å ta denne medisinen. Tåkesyn kan være en indikasjon på at dosen kan være for høy for den enkelte. Av sikkerhetsmessige grunner, hvis du merker endringer i synet ditt, ta kontakt med lege umiddelbart.

Påvirkning av hjertet

Noen pasienter som tar disse medikamentene rapporterer merkhjerteproblemer. Eventuelle endringer i hjerterytme eller unormale hjerteslag skal rapporteres umiddelbart. Ofte senke dosen eller innføring av en andre medisiner for å kontrollere symptomene er alt som er nødvendig. Mens hydroklorid inneholder medisiner kan være gunstig for de fleste pasienter, kan de vanligste bivirkningene være farlig og er grunnen for nøye oppfølging fra helsepersonell.

Generelle hydroklorid bivirkninger

Døsighet kan oppstå når du tar disse medikamentene, så være svært forsiktig og unngå å kjøre eller bruke maskiner. Unngå alkohol, som kombinerer med noen av disse medikamentene for å bidra til leverskader. De som er gravid eller har en historie med nyreproblemer eller ukontrollert epilepsi bør sjekke med sin primære-omsorg lege før du tar disse medikamentene.

Tramadol HCL Informasjon

Tramadol HCL er en tid-release versjon av tramadol. Det er et smertestillende for smerter som kommer i pilleform. Det er bare tilgjengelig i USA gjennom en resept fra en lisensiert lege.

Klassifisering

Tramadol HCL er et smertestillende for moderat til alvorlig smerte. Det er ikke klassifisert som et narkotisk medisin som Vicodin eller Oxycontin og anses derfor ikke avhengighetsskapende.

Langtidsvirkende

Siden tramadol HCL er en utvidet frisetting av den generiske tramadol (også selges under merkenavnet Ultram ER), kan det fungere i opp til 24 timer som et smertestillende.

Bruk

Pasienter med smertefulle kroniske tilstander nytte av tramadol HCL. Det er ofte foreskrevet for ryggsmerter, fibromyalgi, slitasjegikt, og de med nevropatisk smerte.

Dose

Tramadol HCL er tilgjengelig på 100 mg og 200 mg doser. Den ikke-utvidede versjonen av tramadol er tilgjengelig på 50 mg og 100 mg tabletter.

Side Effects

Bivirkninger fra tramadol HCL er vanligvis milde. Kvalme, forstoppelse og hodepine fra medisiner er rapportert. Tramadol HCL kan gjøre deg døsig så vær forsiktig når du tar den.

Advarsler

Noen pasienter som tar tramadol HCL har hatt anfall. Hvis du har en historie med et anfall lidelse, la legen din vite før du tar Tramadol HCL.

Bivirkninger av Ultram

Ultram, som også er kjent som den generiske tramadol, er et syntetisk opioid analgetikum. Den er tilgjengelig på resept for å behandle smerte fra kirurgi eller skade. Ultram er også brukt til å behandle smerter fra kroniske tilstander som fibromyalgi og slitasjegikt. I tillegg til standard formel, er Ultram tilgjengelig i en utvidet utgave form (ultram er) og med paracetamol (Ultracet). Det har vært bivirkninger rapportert i alle former.

Vanlige problemer

Ultram fører ofte svimmelhet og kan svekke mental årvåkenhet, noe som gjør kjøring eller bruk av maskiner vanskelig. Mageproblemer, som kvalme og forstoppelse, er også vanlig.

Livstruende

Ultram kan hemme respirasjon og skape problemer i de med pustevansker. Det har vært en økt risiko for kramper rapportert med ultram bruk.

Interaksjoner

Alkohol og andre smertestillende midler bør ikke tas sammen med ultram. Karbamazepin, kinidin, har hemmere av CYP2D6 og Cimetidin alle vist seg å samhandle med ultram.

Andre mulige bivirkninger

Selv om ikke så vanlig, ble andre problemer rapportert med ultram bruk i kliniske studier. De omfatter synsforstyrrelser, leverproblemer, migrene og hyppig vannlating. Noen uvanlige symptomer bør rapporteres til lege.

Betraktninger

Som med alle medisiner, er allergiske reaksjoner er mulig. Det bør også bare brukes under oppsyn av lege for gravide og ammende kvinner.

Bivirkninger av Hydrobromide

The National Institute of Mental Health rapporterer at depresjon er den ledende årsak til uførhet i USA hos personer i alderen 15 og 44. Over hele USA, 14,8 millioner amerikanere lider av depresjon. Leger ofte avhengige av både terapi og anvendelsen av antidepressive midler for å lindre virkningene av depresjon. En populær antidepressiva i USA er hydrobromidet eller Celexa. Til tross for dets effektivitet, er hydrobromid ikke for alle som det presenterer flere risikoer for bivirkninger og komplikasjoner hos noen pasienter.

Vanlige bivirkninger

Omtrent 20 til 21 prosent av hydrobromide brukere rapporterer tørr munn og kvalme, noe som gjør disse de vanligste bivirkningene av stoffet. Døsighet og søvnløshet er også vanlig, forekommer hos minst 15 prosent av brukerne. Mer enn 5 prosent av pasienter som tar Celexa erfaring skjelvinger, diaré, dårlig fordøyelse, tretthet, rennende nese og økt forekomst av øvre luftveisinfeksjoner. Seks prosent av menn som tar hydrobromide erfaring vanskelig ejaculating.

Andre bivirkninger

Celexa har også potensial til å forårsake en rekke andre plagsomme eller irriterende, men ikke farlig, bivirkninger. Noen pasienter opplever gastrointestinale bivirkninger fra stoffet, som kvalme og magesmerter. I tillegg er noen Celexa brukere rapporterer ledd eller muskelsmerter, økt forekomst av bihulebetennelse og feber. Nevrologiske og hormonelle bivirkninger av hydrobromide omfatte angst, uro, gjesping, menstruasjonssmerter hos kvinner og impotens hos menn.

Legemiddelinteraksjoner

Det er noen medikamenter som produserer uønskede bivirkninger når de brukes i forbindelse med hydrobromid. For å hindre en ubalanse av kjemikalier i hjernen, leger vanligvis ikke foreskrive andre medisiner som øker serotoninnivået, slik som litium, tramadol og johannesurt. Når tatt med MAO-hemmere, har Celexa potensial til å forårsake, delirium, koma eller død. Bruken av ikke-steroide anti-inflammatoriske legemidler som Paracet og Advil eller blodfortynnende som warfarin øke risikoen for ukontrollert blødning.

Risiko

I tillegg til mindre bivirkninger og risiko for interaksjoner, hydrobromid har potensiale til å forårsake alvorlige medisinske komplikasjoner. Kardiovaskulære bivirkninger av Celexa inkluderer uregelmessig hjerterytme, økt blodtrykk, angina, hjertesvikt, hjerteinfarkt og hjerneslag. Det er også en risiko for nevrologiske effekter, for eksempel svimmelhet, ufrivillige muskelsammentrekninger og mangel på koordinering. Hormonelle komplikasjoner av hydrobromide under aktiv skjoldbruskkjertelen og hevelse i hevelse av brystene hos menn.

Selvmord

I likhet med andre antidepressiva, presenterer hydrobromide en risiko for økt hyppighet eller utbruddet av selvmordstanker eller handlinger. Dette er mest vanlig hos unge voksne i alderen 18 til 24. I mange tilfeller er dette bare en midlertidig hendelse, som fades i løpet av de første 12 ukene av Celexa bruk. I løpet av denne tiden, leger vanligvis gjennomføre regelmessige helseundersøkelser for å overvåke pasienter for noen tegn til selvmord. Over alt, skjer selvmord i mindre enn 1 prosent av pasienter som tar hydrobromidet for depresjon.

Bivirkninger av Esipram

The World Federation for Mental Health rapporterer at så mye som 22 prosent av verdens befolkning lider av generalisert angstlidelse. Generalisert angstlidelse fører til bekymring og nervøsitet som forstyrrer dag-til-dag-aktiviteter og ofte fører til søvnløshet, depresjon, hodepine og fordøyelsessykdommer. Det finnes en rekke behandlinger tilgjengelig for å hjelpe deg å dempe virkningene av generalisert angstlidelse. I Australia, er en vanlig foreskrevet medisiner Esipram eller escitalopram. Til tross for dets effektivitet, er Esipram ikke for alle som det presenterer flere risikoer for bivirkninger og komplikasjoner hos noen pasienter.

Vanlige bivirkninger

Omtrent 18 prosent av Esipram brukere rapporterer kvalme, noe som gjør dette til det mest vanlig bivirkning av medisinen. Søvnløshet og tretthet er også vanlig, forekommer i 8-9 prosent av brukerne. Mer enn 2 prosent av pasienter som tar Esipram erfaring økt svetting, tretthet og vanskelig eller forsinket utløsning.

Andre bivirkninger

Esipram har også potensial til å forårsake en rekke andre plagsomme eller irriterende, men ikke farlig, bivirkninger. Nevrologiske og psykiske bivirkninger av stoffet er hodepine, svimmelhet, unormale drømmer, apati, prikking i ekstremiteter, konsentrasjonsvansker, økt appetitt, ørhet og irritabilitet. Noen pasienter opplever andre gastrointestinale bivirkninger, som diaré, tørr munn, forstoppelse, fordøyelsesbesvær, oppkast, magesmerter og tannpine. Mulige muskel bivirkninger av Esipram inkluderer nakke eller skuldersmerter og ledd eller muskelsmerter.

Legemiddelinteraksjoner

Det er noen medikamenter som gir uønskede bivirkninger når de brukes i forbindelse med Esipram. For eksempel bør du ikke kombinere Esipram med andre legemidler som øker nivåene av hjernen kjemiske serotonin, som sumatriptan, Linezolid, johannesurt, amfetamin og tramadol. Overdreven serotonin ofte resulterer i en tilstand som kalles serotonergt syndrom som har potensial til å forårsake alvorlige symptomer, inkludert anfall, uregelmessig hjerterytme, høy feber og bevisstløshet. Når det kombineres med blodfortynnende som warfarin, øker Espiram din risiko for å oppleve ukontrollerbar blødning under operasjon eller etter en skade.

Risiko for selvmord

I løpet av de første 6 til 12 uker med Esipram behandling, er det ikke uvanlig for deg å oppleve en forverring i angst før kroppen justerer til medisinering. Noen pasienter opplever tilfeller av selvmordstanker i løpet av denne tiden av justering. Dette er mest vanlig hos barn, ungdom og unge voksne eller personer som har opplevd selvmord tendenser i det siste. På grunn av risiko for selvmord, er legen din sannsynligvis til å utføre kontroller annenhver uke i løpet av de første månedene som du tar Esipram. Hvis du opplever noen tanker om å skade deg selv, bør du søke rask legehjelp.

Risiko

I tillegg til mindre bivirkninger og risiko for interaksjoner og selvmordstanker, har Esipram potensial til å forårsake alvorlige medisinske komplikasjoner. Kardiovaskulære bivirkninger av Esipram inkluderer økt blodtrykk, hjertebank, hjertesvikt og dannelse av blodpropper. Sjelden, Esipram bruk resulterer i alvorlige nevrologiske bivirkninger, inkludert psykose, delirium, aggressivitet, kramper og hallusinasjoner. Esipram kan føre til forhøyede kaliumnivå i blodet eller hyperkalemi, som kan skade eller forstyrre hjertet og blodomløpet. Andre sjeldne bivirkninger av Esipram inkluderer nyre eller leversvikt, lungeemboli eller blokkering i lungehovedåren og nedbryting av muskelfibre eller rabdomyolyse.

Bivirkninger av Zofran

Zofran er et reseptbelagt legemiddel som brukes til å administrere symptomer som følge av kjemoterapi, som er en medikamentell behandling for kreft. Den behandler også strålebehandling symptomer. Det hindrer både kvalme og kaster opp. Medisinen kan brukes alene eller sammen med andre. Det finnes flere forskjellige bivirkninger som kan skje som følge av bruk av Zofran.

Mindre bivirkninger

Det er noen mindre bivirkninger av Zofran som vanligvis går bort relativt raskt. Hvis du finner ut at disse bivirkningene er problematisk eller, bør du varsle legen din om situasjonen. Disse vanligvis mindre bivirkninger inkluderer døsighet, svimmelhet, forstoppelse, diaré, utmattelse, hodepine og følelse av svakhet.

Alvorlige bivirkninger

Selv om ikke veldig vanlig, alvorlige bivirkninger som følge av Zofran bruk er også en mulighet. Hvis du skulle merke noen symptomer på mulige skadelige Zofran bivirkninger, bør du få akutt medisinsk hjelp. Disse bivirkningene er svimmelhet, besvimelse, midlertidig å være blind, uskarpt syn, pustevansker, langsom hjerterytme, agitasjon, angst, nervøsitet, skjelvinger, feber og urinering med mindre frekvens.

Allergiske Reaksjoner

Av og til kan folk tar Zofran oppleve allergiske reaksjoner. Disse reaksjonene kaller for øyeblikkelig medisinsk hjelp. Noen tegn på Zofran allergisk reaksjon er problemer med å puste, hevelse, og bryte ut i elveblest over hele huden.

Legemiddelinteraksjoner

Det er visse medisiner som kan ha en effekt på Zofran. Interaksjoner kan endre de tilsiktede virkninger av medisiner. Noen medisiner som kan føre til mulige interaksjoner med Zofran er tramadol, fenytoin, karbamazepin og rifampicin. Du bør la legen vite om du bruker noen av disse medikamentene på forhånd.

Overdose

Hvis du tror at du kanskje har muligens overdose på Zofran, bør du ikke nøle med å få akutt medisinsk behandling. Noen Zofran overdose symptomer omfatter plutselig synstap, ekstrem svimmelhet, besvimelse og alvorlig forstoppelse.

Hvordan detox Bruke Tramadol

Tramadol er en reseptbelagte medisiner gis til pasienter som en måte å lindre smerte symptomer. Langvarig bruk av stoffet kan føre til avhengighet og endrer hjernens normale funksjoner. For å starte rehabilitering av stoffmisbrukere, vil en person trenger for å gå gjennom Tramadol detox.

Bruksanvisning

•  Først vil en lege må kontaktes for å overvåke pasienten under tramadol detox. På grunn av alvorlighetsgraden av abstinenssymptomer, vil en lege må sørge for at det ikke er noen bivirkninger fra plutselig stopper Tramadol. Vanlige abstinenssymptomer inkluderer kvalme, oppkast, angst, depresjon, svetting, søvnløshet, skjelvinger og hallusinasjoner.

Deretter mottar en fysisk før du går gjennom tramadol detox. Legen din vil ønske å teste ditt hjerte-systemet for å sikre at du er frisk nok til å gå gjennom detox, på grunn av effekten av tramadol tilbaketrekning.

Da ser du etter en detox program for å slutte å ta Tramadol. En velkjent program er Waismann Måte Accelerated Neuro-forordning som er utført i et sykehus. Pasienten plasseres under sedasjon som medisiner er renset fra kroppen. På grunn av sedasjon, ikke person ikke opplever noen av de alvorlige abstinenssymptomer og våkner rusfritt. Metoden hastigheter opp detox prosess for å vare bare noen få timer i stedet for den vanlige 3 til 4 dagers range.

Til slutt, fortsetter behandlingen ved poliklinisk eller døgninstitusjoner rehabiliteringssenter. Når du går gjennom detox for Tramadol, vil du ønsker å gå videre til et rehabiliteringsprogram for å forhindre tilbakefall. Mange detox-programmer har egne rehab sentre eller kan gi deg en henvisning.

Etter å ha fullført en detox program for Tramadol, må du informere legen din av avhengighet. På denne måten kan han foreta justeringer i saken som du trenger igjen en resept på smertestillende medikamenter.

Tips og advarsler

  • En annen detox metode for å vurdere er å gradvis redusere dosen av Tramadol. Under legens veiledning, kan du sakte begynne å avvenne off av stoffet til du ikke lenger har den i systemet ditt.

Tryptofan bivirkninger

Tryptofan, mer kjent som L-tryptophan, er en urte supplement som kan finnes i helsekostbutikker. Tryptofan anvendes for å bekjempe søvnløshet, angst og depresjon. Tryptofan er ikke godkjent av FDA i USA fordi det er solgt som en urte eller kosttilskudd. Rådfør deg med en lege før du bruker tryptofan hvis du har en helsetilstand eller ta andre medisiner, da det kan føre til bivirkninger eller samhandle med visse medisiner.

Mindre alvorlige

De mindre alvorlige bivirkninger av tryptofan som kan forekomme er munntørrhet, halsbrann, raping og gass. Tryptofan kan føre til tap av matlyst, hodepine, tåkesyn, døsighet, kvalme, diaré eller oppkast. Hvis disse bivirkningene blir plagsomme, se en lege og slutte å ta tryptofan.

Eosinofili-myalgi syndrom

Eosinofili-myalgi syndrom er en alvorlig tilstand som dukket opp i 1989 i folk som tok tryptofan produsert av et japansk selskap. Eosinofili-myalgi syndrom ble forårsaket av urene ingredienser i supplement. I de senere årene har det ikke vært rapportert tilfeller av EMS, men noen tar tryptofan bør vite hva symptomene på EMS er og søke øyeblikkelig hjelp hvis de oppstår. Innkjøp tryptofan fra kilder utenfor USA øke risikoen for mulig EMS.

Symptomene på EMS inkluderer alvorlige muskelsmerter i skuldre, rygg eller ben; svakhet, tørrhet, gulnet eller herding av huden; hevelse, hjerterytme som er ujevn, skjelving, nummenhet, prikking eller en brennende smerte som oppstår oftest om natten.

Serotonin syndrom

Risiko for serotonergt syndrom øker hvis tryptofan er tatt med reseptbelagte medisiner som litium, tramadol, migrene medisiner og antidepressiva. Dette syndrom kan også oppstå hvis mengden av tryptofan tatt økes. Dette er en svært alvorlig bivirkning og om noen av disse symptomene oppstår, må du søke legehjelp. Symptomene på serotonergt syndrom inkluderer rask hjerterytme, tap av koordinasjonsevne, høy feber, svette, ekstrem angst, forvirring, gangvansker, rare tanker, muskler rykninger, kvalme, oppkast og diaré som er alvorlig og vil ikke stoppe.

Allergisk reaksjon

Allergiske reaksjoner på tryptofan er sjeldne. Hvis noen tegn til en allergisk reaksjon oppstår, skal 911 bli kalt umiddelbart. Tegn på en allergisk reaksjon inkluderer elveblest, problemer med å puste; hevelse i tunge, ansikt, lepper eller hals; svimmelhet, utslett eller kløe.

Overdose

Som med alle medisiner eller supplement, kan overdose oppstå hvis for mye blir tatt. Symptomene på en tryptofan overdose inkluderer feber, uro, rastløshet, diaré, forvirring, reflekser som er overaktiv, mangel på koordinasjon, skjelving, svetting, skjelving og ukontrollerbare snakke eller spenning. Oppsøke lege umiddelbart hvis noen av disse symptomene.