Digidexo.com

Hvordan vite om en Rotator Cuff er revet

Hvordan vite om en Rotator Cuff er revet


En revet rotator cuff er en vanlig skade skulder. Skulderen er en svært kompleks felles som den kan bevege seg i mange retninger. Hvis du deltar i en sport som krever repeterende arm bevegelser eller din hverdag krever at du bruker dine skuldre, kan du skade rotator cuff. Utvinning fra en revet rotator cuff kan være treg. Lære å gjenkjenne tegn og symptomer kan hjelpe deg til å få behandling for denne tilstanden før du trenger kirurgi.

Bruksanvisning

Se etter spesifikke symptomer

Hvis du har revet musklene i rotatorcuffen vil du ha spesifikke symptomer. Dette omfatter atrofi av musklene rundt skulderen. Det kan ta litt tid før dette er synlig for deg.

Merknad hvis du har smerter når du prøver å løfte armen opp eller når du senker det fra en full løftet stilling. Når rotatorcuffen blir revet du vil finne det vanskelig, og til slutt være i stand til å løfte armen over hodet eller rotere det.

Vær oppmerksom på om det er noen knasende lyder når du beveger skulderen din.

Vær oppmerksom på hvordan en Rotator Cuff Tear Føles

Smerten fra en rotator cuff tåre er vanligvis isolert til området rett rundt skulderen. Men noen ganger smerten kan også stråle nedover armen.

Det kan også være en smellende lyd når du beveger armen. Du har kanskje bare mild smerte eller en følelse av armen "fange" med spesifikke bevegelser.

Symptomatisk behandling umiddelbart. Det er vanlig at pasienter gå i månedsvis med en rotator cuff tåre før de søker behandling. Dessverre, bare fører dette mer skade på leddet.

Se din lege for nødvendige undersøkelser

Få en fysisk eksamen. Legen kan utføre en eksamen for å finne ut om rotator cuff er revet. De kan trykke rundt i området for å finne ut om det er noen ømhet eller misdannelse i leddet.

Har omfanget av bevegelse testet. Under en fysisk eksamen legen din vil avgjøre om det er en reduksjon i skuld utvalg av bevegelse eller et tap av styrke i skulder eller arm. Han eller hun vil også teste for å se om det er noen ustabilitet i leddet under bevegelse.

Få en røntgen, MR-tallet eller en ultralyd. Alle disse testene kan vise om det er en faktisk rift i rotator cuff samt hvor stor tåre er. Disse testene vil også vise om senen faktisk har forstuet fra benet.

Hint

  • Hvis du deltar i idretter som krever repeterende arm eller skulder bevegelser sørg for at du også gjør en solid styrketrening og stretching program. Holde skuldermusklene sterk og fleksibel vil gå langs veien for å forebygge skader.
  • Aldri ignorere symptomer som kroniske smerter eller manglende evne til å bevege armen. Jo lenger du bruker armen og skulderen jo større rift i rotator cuff kan bli. Når din tåre blir for stor vil du trenger kirurgi.