Digidexo.com

Hvordan hjelpe kneproblemer

Som vi alder er leddene bli et problem. Knesmerter er et vanlig problem, forårsaket av slike ting som aldring, sportsaktiviteter og belastningsskader fra hard trening. Heldigvis finnes det mange alternativer for behandling av knesmerter.

Sjekk med en lege

Konsultere lege før du gjør noen beslutninger om hvordan du skal behandle knesmerter. Smerten kan være et tegn på en alvorlig skade som trenger behandling utover standard RICE (hvile, is, kompresjon, høyde) som ortopediske kirurger bruker til å behandle milde til moderate smerter i kneet.

Få din Rest

Du ønsker å hvile kneet som forårsaker smerte. Hva aktiviteter du gjorde som forårsaket smertene, dvs. trening, sport, hagearbeid, vil du ønsker å stoppe for et par dager for å gi kneet tid til å gro. Belastningsskader er vanlig hos folk som ikke gir sine skjøter en sjanse til å helbrede.

Is It Down

Ise kneet ned. Isen vil ikke bare avlaste noen hevelse som kan ha oppstått i kneet, men det vil hjelpe deg med den smerte også. Hvis du ikke har en ispose, kan du fylle en sandwich pose med is, pakk det et papirhåndkle og plasser den på kneet ditt.

Få en Knee Brace

Bruk en trykkbandasje eller knee brace å vikle kneet tett og tett, men ikke så tett at det vil føre til mer smerte. Kompresjonen vil bidra til å holde hevelsen nede, hjelpe med smerte og bidra til å beskytte kneet når du flytter rundt.

Heve

Hev kneet. Heve kneet vil gi deg en sjanse til å slappe av leddene, hindre eventuelle potensielt skadelige bevegelser og lette uansett smerte du kan være følelsen siden kneet er i en helt avslappet tilstand. Det hjelper også med noen hevelse som du måtte ha fra deg kneskade.

Medisinering

Ta litt aspirin eller ibuprofen. De er enkle smertestillende som vil lindre smerten og hjelpe med noen hevelse.

One More Legens Visit

Oppsøke lege på nytt. Hvis du etter at du har fullført RICE teknikk og smertene vedvarer din skade kan være verre enn tidligere antatt og kan kreve en lege oppmerksomhet. Du ønsker ikke å vente for lenge med å oppsøke lege fordi en liten skade kan bli til en alvorlig en.