Digidexo.com

Hva er behandlingen for Fibroid Svulster?

Fibroids er ikke-kreftsvulster som vokser i en kvinnes livmor, forårsaker kraftig menstruasjonsblødning og bekkensmerter. Ifølge National kvinner Health Information Center, 20 til 80 prosent av kvinner i USA utvikle fibroids før fylte 50. En rekke behandlingstilbud eksisterer for å enten krympe eller fjerne fibroids.

Symptomer

Symptomer på fibroidtumorer inkluderer smertefulle menstruasjonsperioder og kraftig blødning. I noen tilfeller er blødning tunge nok til å føre til anemi, en tilstand karakterisert ved en nedgang i friske røde blodceller. Andre symptomer er hyppig vannlating, metthetsfølelse eller trykk i nedre del av magen, smerter i korsryggen, smerter under sex, og komplikasjoner under graviditet eller fødsel.

Observasjon

Hvis du har fibroids, men ikke opplever noen plagsomme symptomer, kan legen anbefale at du overvåke situasjonen og bare begynne behandling hvis de fibroids forårsake symptomer. Under overgangsalderen, svulstene vanligvis krympe som hormonnivåer nedgang, og du kan finne denne prosessen å være en naturlig løsning på problemet.

Intrauterin Devices (spiral)

Intrauterine enheter (iuds) som frigjør hormonet gestagen kan hjelpe treg kraftig blødning og redusere smerte. Kobberspiral er små, t-formet enheter som er satt inn i livmoren for å hindre graviditet. Mens hormoner utgitt av spiralen kan føle deg bedre, kan de ikke krympe fibroids eller få dem til å forsvinne.

Hormonelle medisiner

Gonadotropin-frigjørende hormon agonister (GnRHa) virker ved å forårsake et fall i progesteron og østrogen nivå. Når denne reduksjonen skjer, du slutter å ha menstruasjon og fibroids avta i størrelse, redusere symptomer. Androgen, en mannlig hormon, kan være nyttig for å redusere størrelsen av livmoren, krymping fibroider, forbedring av anemi og stopping av menstruasjon. Hvis kraftig blødning er et problem, kan p-piller som inneholder hormonet gestagen bidra til å redusere blødning, selv om pillene ikke forårsaker fibroids å krympe.

Medisinske prosedyrer

Små partikler kjent som emboliske midler som injiseres i livmoren for å skjære av blodstrømmen til de fibroider i livmor arterie embolisering. Uterina embolisering anbefales hvis fibroids forårsaker betydelige smerter eller kraftig blødning, eller presser på endetarmen eller blære. Livmor ablasjon blir brukt til å ødelegge slimhinnen i livmoren med en spesielt oppvarmet instrument eller elektrisk strøm. Prosedyren enten reduserer menstruasjonsblødning eller slutter menstruasjon helt. Begge prosedyrer er anbefalt for kvinner som er sikker på at de ikke ønsker flere barn, da disse metodene gjør det umulig for en kvinne å opprettholde en graviditet.

Kirurgiske prosedyrer

Myolyse er en laparascopic prosedyre som bruker en laser, elektrisk strøm eller flytende nitrogen for å ødelegge fibroids og krympe blodkar nærende svulster. Fremgangsmåten utføres ved hjelp av et tynt, fleksibelt rør som er ført gjennom et lite innsnitt gjøres i magen. Fibroids kan fjernes under en myomektomi. Denne fremgangsmåten kan utføres som en åpen kirurgisk prosedyre eller som en laparascopic prosedyre, avhengig av størrelsen og plasseringen av fibroider. Legen din kan anbefale at du tar GnRHa narkotika før operasjonen for å krympe fibroids og gjøre dem lettere å fjerne. Hvis du velger å ha en hysterektomi vil livmoren bli fjernet, eliminere fibroids helt.