Digidexo.com

Botemidler for grå hår

Hvis du mener den siste Internett-søk, det finnes en rekke rettsmidler og botemidler for grått hår tilgjengelig i bytte for din kredittkortinformasjon. Men herding grå hår er ikke så enkelt, og du kan godt være å kjøpe et produkt som ikke har noen vitenskapelige studier for å støtte sine påstander. Så før du setter din tro på fristende grå hår kur produkter, sørg for at du forstår hva som forårsaker grått hår - samt eneste god måte å "kurere" det.

Finnes det en kur for Gray?

Dessverre, når håret blir grå, er det ingen konvensjonell medisinsk behandling som vil føre til at håret til å vokse ut til fargen det pleide å være. Men forskere og medisinske forskere har studert den grånende prosessen grundig, samt noen av faktorene som kan føre til at håret til å gråne. For eksempel, i juni 2009, resultatene av en studie utført av Tokyo Medical and Dental Universitetet foreslår at gjentatt eksponering for visse miljømessige og fysiske belastninger kan føre til irreversible skader på DNA, som i sin tur utløser grått hår, samt den fysiske aldringsprosessen . Dette bringer oss nærmere å forstå hva som forårsaker grått hår - og nærmere en medisinsk behandling.

Om håret

Hver av hårsekkene består av en "fadderordning" av to spesielle celler. Keratinocytter, som regulerer produksjonen av keratin, er ansvarlig for å lage den fysiske strukturen på håret ditt. Melanocytter, på den annen side, diktere produksjonen av melanin, eller pigment. Ikke bare melancytes bestemme hvilken farge håret ditt vil være - blond, rød, brun eller svart og alle nyanser i mellom - men mengden av melanin utgitt. Når melanocyttene slutte å fungere, slutter melanin som produseres og hår etter hvert vokser ut transparente. Gray eller sølv hår har fremdeles et melanin, mens et rent hvitt hår ikke har noen pigment i det hele tatt.

Gray Hair Årsaker

Vitenskapelig forskning sånn utført av Toyko team av forskning har identifisert noen måter som melanocytter kan deaktiveres. Ytterligere forskning på mennesker med vitiligo, en type albinisme som resulterer i hvite flekker av hår, indikerer også at melanocytter kan deaktiveres ved visse medisinske tilstander (andre sykdommer som er kjent for å forårsake grå hår inkluderer skjoldbrusk lidelser og visse typer anemi). Men til slutt, den sterkeste uavgjort mellom grått hår og tidspunktet for når melanocyttene stoppe funksjon er arvelighet. Hver melanocyte har en forhåndsbestemt levetid som er i stor grad bestemt av din genetiske make-up. Noen mennesker dør i alderdommen med et hode av mørkt hår, mens andre begynner å se for tidlig grå i begynnelsen av tyveårene. Men i de fleste tilfeller er grått hår bare en naturlig sideeffekt av den fysiske aldringsprosessen.

Gray Hair Cures: Er de Svindel?

Det er en overflod av helhetlige kosttilskudd som hevder å kurere grått hår - men gjør de det? Forbrukere som investerer en betydelig mengde tid og penger i en viss grå hår kur som ikke er støttet opp av vitenskapelige studier eller godkjent av US Food & Drug Administration absolutt ønsker å vite. Et velkjent grå hår kur er den kinesiske urt Fo-Ti; Legenden forteller at en gammel kinesisk landsbyboer ved navn "Mr. Han" tok urten og gjenopprettet sin hvite håret tilbake til svart. Ikke bare det, Fo-Ti også angivelig gjort ham til noe fysisk ung igjen. Enten Mr. Han virkelig eksisterte er ukjent, men grått hår produkter som inneholder Fo-Ti er svært populære og selges på en rekke nettsteder. Andre kosttilskudd høy i B-vitaminer hevder å kurere grått hår, også. Igjen, er effekten av disse støttes bare av ord-av-munnen vitnesbyrd. Før du investerer mye penger i en ukjent grå hår kur, er det nyttig å gjøre forskning på produktet og se hva folk som har brukt dem sier.

Kvitte seg med Gray

Vitenskapelig forskning på de ulike årsakene til grått hår gir forbrukerne håper at en dag vil det være en medisinsk behandling som kan hindre eller forsinke graying prosessen. Men for tiden, det er bare en "kur" for grånende hår, og som kan bli funnet i en eske av Miss Clairol eller i ferdighetene til en salong stylist som har spesialisert seg på farging grått hår.