Digidexo.com

Cushings sykdom symptomer hos personer

Cushings sykdom er en hormonforstyrrelse som utvikler seg i folk som har hatt langvarig eksponering for høye nivåer av hormonet kortisol. I noen tilfeller, kroppen produserer for mye kortisol. Cushings sykdom kan også forekomme hos mennesker som tar medisiner som er klassifisert som kortikosteroider over lengre perioder. Tilstanden, som også kalles Cushings syndrom, er mest vanlig hos personer i alderen 20 og 50. overvekt og type 2 diabetes er risikofaktorer for utvikling av Cushings sykdom.

Fedme

Personer som har Cushings sykdom tendens til å være overvektig eller oppleve en plutselig vektøkning. Den ekstra vekten utføres vanligvis i overkroppen eller rundt magen. Personer med Cushings også utvikle et rundt ansikt, og kan få en fet hump eller bump mellom sine skuldre. Til tross for den ekstra vekten, personer med Cushings ofte har tynne armer og ben. Hos barn med tilstanden, vekstratene er tregere enn normalt.

Hudproblemer

Cushings sykdom kan føre til mange endringer i huden. Det har en tendens til å bli tynn og vil lett får blåmerker. Kutt, skrubbsår og andre hudskader leges sakte, og rosa eller lilla strekkmerker kan utvikle seg på bein, rygg, mage, bryster og rumpe.

Kvinnelige Symptomer

Kvinner med Cushings sykdom ofte opplever symptomer som er unike for kvinner. Mange kvinner vil vokse overflødig hår på deres ansikt, nakke, lår, mage og bryst. I tillegg kan menstruasjonsperioder blir uregelmessig eller stoppe oppstår.

Mann Symptomer

Hos menn med Cushings sykdom, kan erektil dysfunksjon bli et problem. Fertilitet kan påvirkes også, og noen menn med tilstanden kan ha en redusert ønske om sex.

Andre symptomer

Blant de andre vanlige symptomer på Cushings sykdom er benbrudd, hodepine, høyt blodtrykk, kviser, muskelsvakhet, tretthet, høyt blodsukker, depresjon og økt tørste og vannlating.