Digidexo.com

Hvordan skrive en Social Story for barn med autisme eller Aspergers, eller andre atferdsproblemer

Hvordan skrive en Social Story for barn med autisme eller Aspergers, eller andre atferdsproblemer


Sosiale Stories er en svært effektiv og velprøvd metode for å hjelpe barn på autismespekteret lære en ny oppgave, ferdigheter eller forståelse. Du kan også skrive et bibliotek av sosiale historier for din kjære eller studenter, sparer tusenvis av dollar i spesialisttakster.

Bruksanvisning

•  Bruk ett ark med bokstaven størrelse, ufôret papir for å lage utkast til historien din på, og en annen 4-5 ark til å bruke som "historie bok". Vanligvis seks til åtte halv-sider for det indre av historien fungerer godt, avhengig av tema og alder på barnet. Inkluder to halvdeler for omslaget og "The End" side, og du har 4 eller 5 hele ark. (Selvfølgelig, vil du ønsker ekstra ark, bare i tilfelle.)

Jot ned poengene dine til å gjøre. Vi gjør et poeng på hver side, og hvert punkt tar oss nærmere målet atferd. Antall til 8 eller 10 på arket, skrive Innstilling på # 1, og The End i siste nummer. Historien bør gå frem i en trinnvis format: Først neste, vare. Å gi rekkefølgen av trinnene hjelper dem å huske prosessen.

Snu problemet inn i en positiv atferd. Bestem på atferden til å endre, og hva du ønsker å erstatte atferden med. For dette eksempelet vil vi bruke spørsmålet om ikke å lytte til læreren, noe som resulterer i ikke å følge retninger. Den positive atferd kan være "fulgte anvisningene på skolen".

Sett innstillingen i et positivt lys. Målet med dette trinnet er å innføre innstillingen av historien til barnet, og for å forsikre barnet om at alt vil være ok. Som med de fleste sider i historien, ikke mer enn 3-4 setninger per side er en god rettesnor. (MERK:. Selv om det ikke alltid brukt i sosiale historier, er det svært effektivt å skrive historien n "first person", som om barnet var å fortelle historien Dette gir et bekreftende kvalitet til historien.) Hvis vi ønsker å "sette scenen "for å følge instruksjonene på skolen, kan vi si:" Å være på skolen kan være morsomt jeg er her for å lære nye ting Læreren min vet mye Hun kan hjelpe meg å lære mange nye ting ".... Med teksten ovenfor, kan vi fortelle barnet a) Dette har å gjøre med å være på skolen b) Hvorfor er vi på skolen? Å lære. c) introdusere element som han / hun samhandler med, elementet avgjørende for endringen. (F.eks Vi ønsker at barnet skal høre på læreren, slik at læreren er den kritiske element i innstillingen.) Og d) den kritiske element kan være til nytte for barnet. MERK: Barn med autisme kan være veldig opptatt av det ukjente. Å gjøre det ukjente kjent er betryggende.

Command oppmerksomhet. En god andre punkt å gjøre er å sette kritisk element i en viktig referanseramme. Dette får barnets oppmerksomhet. Du vil deretter fortsette, på utkastet side, skrive ned de punktene du ønsker å gjøre for hver side.

Si hva du vil skal skje. Følgende punkter / sider bør reflektere atferden du ønsker å se, ikke hva du ikke ønsker å se. Det som er lest eller hørt blir vanligvis behandlet med flertallet av de ord som er brukt. For eksempel, når du fjerner ett ord ("ikke") fra «Ikke snakk når læreren gir retninger", får du oppførselen motsatte av hva du ønsker. "... Se på henne mens hun gir meg retninger" er bedre.

Lag en overbevisende argument. I neste side i dette eksempelet, sier vi til barnet, "Neste jeg vil prøve å tenke på hva hun sier. Dette kan hjelpe meg å huske bedre!" Vi fortelle barnet at hvis han / hun mener om hva læreren sier, vil det være en fordel for barnet. MERK: Barn med autisme, særlig HFA eller Aspergers, vet at de glemmer, og det er frustrerende for dem. Å gi et barn med autisme verktøy for å hjelpe med frustrasjoner er typisk av stor personlig tilfredsstillelse for barnet.

8. Ta ut målet. Det neste trinnet viser målet atferd. "Sist, vil jeg prøve å følge instruksjonene så tett som mulig."

Gjør rom for endring. Sørg for at dine baser er dekket med eventuelle situasjoner. For eksempel: "Jeg kan ha spørsmål om
retninger. "Å vite hva du skal gjøre når det er en endring er en annen betryggende ting for barn på Autism Spectrum.

Det neste punktet i vårt eksempel illustrerer gir mer informasjon: Skrive instruksjoner ned kan hjelpe ham eller henne huske retninger. Teksten lyder: "Noen ganger skrive ned instruksjonene kan være nyttig hvis jeg har en hard tid å huske retninger, vil jeg prøve å skrive dem ned.."

Pakk den opp. Avslutte på en positiv, positive punkt som oppfordrer leseren til å gjøre en innsats mot målet atferd. "Når jeg følger retninger, min
Læreren kan hjelpe meg å lære mye "MERK: Kids spesielt med Aspergers elsker å lære nye ting, det er ikke et ork, men et privilegium!.

Se for det. Less is more med illustrasjonene. Legg en prøve illustrasjon ved siden av hvert trinn av utkastet. Illustrasjoner kan være så enkelt som en smiley face, stokk tall, en pil som peker til noe som øyne eller ører. Det er ikke nødvendig å foreta kompliserte eller detaljerte bilder, som som kan trekke oppmerksomheten bort fra budskapet. Illustrasjonene skal støtte teksten som om barnet ikke kunne lese teksten. Ideelt sett bør budskapet være ganske klart med bildene alene.

Trekk den sammen. Sett hvert punkt av tekst på sin egen banehalvdel siden, sammen med sin illustrasjon. Ikke glem et cover og en THE END side, og stift!

Tips og advarsler

  • Bruk ord som har slingringsmonn, som "Jeg skal prøve å ..." i stedet for "Jeg vil ...".
  • Du kan bruke et enkelt desktop publishing program, for eksempel MS Publisher, eller Photoshop.
  • Skreddersy en historie for et barn hjelpe ham eller henne forholde seg bedre, for eksempel "Carson historie om å spise ulike teksturer av mat."
  • Få din gutten min tilbakemelding! Historien er ment å bli lest og lest, så gjør det en som han / hun liker.
  • Ikke vær avgrensa. Bruke ord som "noen ganger", "kanskje", "... som mulig." og "kan" i stedet for DO eller gjør.
  • Begrense fargeillustrasjoner, som tar mer tanke behandling enn svart og hvitt.
  • Ikke forelese. I stedet lærer!