Digidexo.com

Alternativer til Briller

Alternativer til Briller


Mange har behov for å iverksette tiltak for å rette opp feil visjon og ofte vil få reseptbelagte briller for å møte det behovet. Andre, derimot, kan velge andre alternativer for å korrigere sin visjon, av grunner som forfengelighet og brukervennlighet. Det finnes flere alternativer, fra ulike typer kontaktlinser til kirurgi.

Kontaktlinser

Kontaktlinser er reseptbelagte linser som brukes direkte på øyeeplet. De kan brukes til å korrigere flere øyeproblemer, inkludert nærsynthet, langsynthet og skjeve hornhinner. De kommer i tre linse stiler: harde, myke og gass permeable og som daglig slitasje, som må fjernes om natten, og utvidet slitasje, som kan brukes i flere dager på rad, selv om natten. Kontaktlinser ofte må byttes ut ofte for å redusere risikoen for infeksjon på øyet.

Hornhinnen Refractive Therapy

En annen stil av kontaktlinse tilbyr hornhinnen refraktiv terapi. Med slike objektiver, som er for nærsynte barn over en alder av 10, hornhinnen er midlertidig omformet når barnet sover; visjonen vil være normalt i løpet av dagen uten linsene. Den synskorreksjon varer, men bare så lenge barnet bærer linsene trofast hver kveld. I likhet med CRT-linser er orto-k linser, som også midlertidig omskape øyeeplet mens en wearer er sover; orto-k linser fungerer for voksne så vel som barn.

LASIK

Laser-Assisted in situ keratomileusis (LASIK) kirurgi har blitt mer populært de siste årene som et middel for å korrigere synet. Med LASIK er en liten klaff kutt i hornhinnen; en laser og deretter blir brukt til å korrigere syns ved å eliminere en del av den midtre del av hornhinnen, og deretter klaffen er erstattet. LASIK er en permanent måte å korrigere synet, men i et lite antall pasienter, kan det skape nye øyeproblemer. I sjeldne tilfeller har det forårsaket blindhet.

Implanterbare Lenses

Implanterbare linser, som er lik i stil til kontaktlinser, er kirurgisk implantert i øyeeplet. Mens implanterte linser opprinnelig ble tenkt på som bare for de som er ekstremt nærsynt, viser en fersk undersøkelse at de kan også være bra for folk med moderat nærsynthet - og et bedre alternativ i slike tilfeller enn LASIK kirurgi.