Digidexo.com

Hva er fordelene med triglyserider?

Hva er fordelene med triglyserider?


Triglyserider er nødvendig for god helse på flere svært forskjellige måter. De gir lagret energi til kroppen, og deres nivåer kan tjene som en advarsel tegn på potensielt farlige forhold og risikofaktorer. Høye triglyserider kan til og med utløse en person til å gjøre sunne livsstilsendringer, og overvåke deres nivåer kan tjene som en måte å vurdere effekten av disse endringene

Definisjon

Triglyserider er fettstoffer som i utgangspunktet er lagret i kroppens celler. Mange mennesker forveksler triglyserider med kolesterol fordi de er begge fett som finnes i blodet. Heller ikke kan oppløses i blodet, slik at de sirkulerer gjennom hele kroppen. Kolesterol, men bygger celler, mens triglycerider fungere som en energikilde. De er begge nødvendige for god helse, men de kan også forårsake problemer hvis deres nivå er for høye.

Funksjon

Triglyserider er fordelaktig som en brennstoffkilde for kroppen, lagring av overskuddsenergi før det er nødvendig. Ifølge Mayo Clinic, mellom måltidene, hormoner føre triglyserider å bli sluppet ut i blodet når kroppen trenger energi. Hvis du konsekvent spiser mat som inneholder mer kalorier enn du forbrenner, kan triglyserider blir for høy, fordi du ikke har behov for energi og fett er ikke brent.

Advarsler for Disease

Triglyseridnivåer kan gi en advarsel på en underliggende sykdom. The Mayo Clinic sier at høye triglyseridnivåer kan signalisere tilstedeværelsen av hypotyreose, nyresykdom, leversykdom eller type 2 diabetes. De kan også være et tegn på en sjelden genetisk tilstand der kroppen kan ikke riktig konvertere fett til energi. Hvis du har et høyt triglyseridnivå, kan legen din skjerme deg for andre sykdommer som kan være relatert.

Advarsel s av risikofaktorer

Høye triglyseridnivåer kan tjene som en advarsel for andre risikofaktorer for potensielle helseproblemer som åreforkalkning og åreforkalkning. Disse forholdene kan gjøre en person mer utsatt for å utvikle hjertesykdom eller lider et hjerteinfarkt eller hjerneslag. Hvis du har et høyt triglyseridnivå, legen din vil bli varslet for å se etter andre risikofaktorer som høyt blodtrykk og høyt kolesterol nivåer, slik at du kan lage en plan for å minimere disse forholdene.

Livsstil Fordeler

Trigylceride nivåer kan være gunstig som effektiv motivasjon for sunne livsstilsvalg. Et høyt triglyseridnivå er et signal om at du trenger å gjøre noen endringer. The Mayo Clinic sier at nivået kan senkes ved å miste vekt, forbruker færre kalorier, opprettholde et sunnere kosthold, unngå alkohol og spise sunnere fett. Regelmessig trening kan også bidra til å opprettholde et normalt triglyseridnivå. I tillegg kan disse endringene også nytte hjertehelse.