Digidexo.com

Nosokomiale infeksjon årsaker

Nosokomiale infeksjoner, som også omtales som sykehusinfeksjoner, er en vanlig årsak til komplikasjoner hos personer som har vært innlagt på sykehus. Nosokomiale infeksjoner kan forekomme i mennesker i alle aldre, fra nyfødte til eldre, uansett hva årsaken til den opprinnelige sykehusopphold var, selv om folk med dårlig fungerende immunforsvar kan være mer sannsynlig å få disse infeksjonene. Vurdere denne informasjonen stammer fra National Library of Medicine og Centers for Disease Control om årsakene til nosokomiale infeksjoner.

Puste Machines

Folk som er på sykehuset og ved hjelp av pustemaskin som vifter kan få nosokomiale infeksjoner som lungebetennelse (se referanser). Puste maskiner kan bli forurenset med bakterier, spesielt når håndtert av medisinsk personell som ikke bruker de riktige infeksjon kontrollrutiner. Folk på pustemaskiner kan også være ute av stand til å hoste og utvise bakterier fra lungene, som er en annen årsak til nosokomiale infeksjoner.

Katetre

Katetre er et medisinsk apparat som brukes til å fjerne urin fra sykehuspasienter som ikke klarer å bruke et toalett. Kateteret er en vanlig årsak til urinveisinfeksjoner som oppstår under et sykehusopphold (se referanser). Urinveisinfeksjoner resultatet når kateteret blir forurenset av medisinsk personell under innsetting eller ikke er riktig vedlikeholdt under bruk.

Uriktig Hygiene

Besøkende og ansatte ved sykehusene kan smitte pasienter med sykdommer som lungebetennelse og meticillinresistente Staphylococcus aureus (MRSA) som et resultat av feil hygiene (se referanser). Leger og sykepleiere som glemmer å vaske hendene før du utfører en eksamen av en pasient kan spre MRSA blant sykehusinnlagte personer. Besøkende som har luftveissykdommer og nyse i luften eller hendene kan spre sine bakterier også.

Injeksjoner

Sykehuspersonell som ikke riktig gi injeksjoner kan forårsake nosokomiale infeksjoner hos pasienter (se referanser). Infeksjoner som hepatitt B, C og HIV kan spre seg gjennom deling av sprøyter som berører forurenset blod. Pasienter kan få medisiner i sine intravenøse linjer av ansatte som ikke endrer sprøyter mellom pasienter, som er en annen måte å spre infeksjoner.

Kirurgi

Folk i sykehus for kirurgiske prosedyrer kan utvikle nosokomiale infeksjoner (se referanser). Hvis snitt tåre eller ikke er riktig bandasjert, kan de bli forurenset med bakterier fra huden. Kirurgisk utstyr kan også være forurenset og innføre bakterier inn i pasientens kropp, noe som resulterer i infeksjoner.

Transplantasjoner

Selv om mindre vanlig i dag enn tidligere, kan visse prosedyrer som for eksempel transplantasjoner og transfusjoner resultere i nosokomiale infeksjoner (se referanser). Sykdommer som hepatitt B, hepatitt C, HIV og syfilis kan spres gjennom bein og vev grafts. Nosokomiale infeksjoner kan også spres via blodoverføringer, orgel og delhudstransplantat.