Digidexo.com

Hvordan statin narkotika arbeid?

Hva er statin narkotika?

Statin narkotika er en klasse av reseptbelagte legemidler som brukes til å senke kolesterolet. De er noen ganger referert til som HMG-CoA-reduktasehemmere. Noen av de mer kjente eksemplene på denne klassen av narkotika er Lipitor, Crestor, Caduet og Zocor. Statin undersøkelser ble opprinnelig utført i Japan basert på enzym-inhiberende virkninger av noen mikroorganismer. Det finnes to typer av statin: gjæring-baserte og syntetiske statiner. De gjæring baserte statiner er avledet fra støpeformer slik som Aspergillus terreus.

Effekt i kroppen

Leveren er primært ansvarlig for produksjonen av kolesterol i kroppen. Det finnes to hovedtyper av kolesterol: low-density lipoprotein (LDL) og high-density lipoproteiner (HDL). LDL-kolesterol er den referert til som det dårlige kolesterolet. Statinene hjelper til å redusere mengden av LDL i kroppen. De gjør dette ved å inhibere produksjon av et enzym i leveren som produserer LDL - HMG-CoA-reduktase. De oppnå denne effekten fordi statiner er strukturelt lik HMG-CoA-reduktase og effektivt lure kroppen til å tro at de er HMG-CoA, men faktisk forstyrre prosessen av kolesterol dannelse. Leveren, i stedet for å produsere mer LDL, deretter begynner å trekke ldls ut av kroppen. Ved å redusere produksjonen av enzymet, blir produksjonen av redusert LDL og totale kolesterolnivåer er brakt ned.

Årsak til bruk

LDL-kolesterol er ansvarlig for en rekke helseproblemer, blant annet høyt blodtrykk, åreforkalkning, hjerneslag og hjerteinfarkt. Dette er spesielt relevant for aterosklerose. Den er forårsaket av akkumulering av kolesterol i arteriene som fører til arteriell herding og blokkeringer. Statiner brukes også i tilfeller der det er en historie eller risiko for hjerte- og karsykdommer, selv om kolesterolnivået er normalt. Selv om de mekanismene som er involvert forbli dårlig forstått, statiner har en gunstig effekt i disse tilfellene, og redusere forekomsten av hjerte-problemer.