Digidexo.com

Hva er Gold behandling for prostatakreft?

Gull anses å være et edelt metall, og kan komme til å bli verdsatt ganske høyt blant menn med prostatakreft og deres kjære. En teknologi som kalles gull nanoteknologi er å hjelpe leger til å behandle prostatakreft mer trygt og effektivt. Gullet i seg selv ikke direkte bekjempe kreft. Metallet gjør imidlertid fungere som en guide for å fortelle legene nøyaktig hvor kreften er lokalisert slik at behandling kan være fokusert direkte på kreftvev.

The Gold

Gullet som brukes til å behandle prostatakreft er solid 24 karat gull som har blitt formet til små stenger. Disse stengene er omtrent samme størrelse som en enkelt riskorn. Kreftceller er kjent for å inneholde en stor mengde av et protein som kalles epidermal vekstfaktor reseptor (EGFR). På grunn av dette, blir gull stenger dekket i kreft antistoffer som binder EGFR med, slik at de kan tjene som markører som viser nøyaktig hvor prostatakreftceller er. Stengene er også rillet slik at de enkelt kan feste til prostatavevet hvis kreften er vellykket utryddet.

Behovet

Prostata er ikke i ro i kroppen, men beveger seg i bekken. Denne konstante bevegelse gjør det vanskelig for legene å målrette prostata spesifikt ved hjelp av ekstern stråling uten å forårsake noen skade på det friske vevet rundt. På grunn av dette, menn som gjennomgår behandling for prostatakreft ofte lider ubehagelige bivirkninger, inkludert blære ubehag og blødning. Legens tidligere har forsøkt å målrette prostata ved å implantere radioaktive frø direkte i prostatavevet. Men dette alternativet, men effektive, tvinger menn som gjennomgår behandling for å unngå kontakt med små barn og gravide kvinner.

Prosessen

Etter diagnostisering av prostatakreft har blitt bekreftet, kan en urolog plassere tre gylne stenger direkte inn i pasientens prostata ved hjelp av en nål. Prosedyren er vanligvis gjort på poliklinisk basis som det er minimalt invasiv og tar bare noen få minutter. De gylne stenger binde seg til kreftceller i prostata. Gullet fører lett til å diffundere, noe som gjør kreftcellene gløde på røntgenstråle-avbildning. Bildene blir deretter tatt ofte - og til og med daglig - å spore bevegelsen av prostata før hver strålingsbehandling.

Fordelene

Selv bruker gullstenger å spore prostata krever mange turer til legekontoret, kan prosedyren legens å målrette strålebehandling innen 1 til 2 millimeter prostata i stedet for 3 til 5 millimeter vinduet fra andre eksterne behandlinger. I motsetning til de radioaktive staver som er anvendt tidligere for å målrette bare prostatavev, er denne behandlingen i stand til å målrette prostata spesifikt vev uten å skape en fare for små barn og gravide kvinner som kan utsettes for pasienten. Fordi prostata kan være så nøyaktig målrettet, tillater bruk av gull stenger som markører leger å bruke høyere, mer effektive doser av bestråling, uten frykt for å skade friskt vev. Stavene ikke forårsake noen skade på pasienten, slik at det ikke er behov for å hente stavene etter behandling.

The Future

Mostafa El-Sayed er en kjemiprofessor ved Georgia Tech og halvparten av far og sønn laget som var en pioner forskning på bruk av gull nanoteknologi som et hjelpemiddel for behandling av prostatakreft. Han håper å en dag kunne bruke små partikler av gull for å oppdage og behandle kreft for små til å bli oppdaget av andre midler. Mostafa siterer potensialet løfte om gull nanoteknologi som en rimelig behandling fordi en så liten mengde gull er nødvendig for å oppnå resultater. Ivan El-Sayed, den andre halvparten av far-sønn-teamet, håper spesielt at gull nanoteknologi kan bidra til å behandle og oppdage de muntlige kreft han jobber med, samt mage, tykktarm og hudkreft.