Digidexo.com

Tegn og symptomer på Childhood Type 1 Diabetes

Tegn og symptomer på Childhood Type 1 Diabetes


Type 1 diabetes er en form for diabetes som rammer barn. I denne form for diabetes, bukspyttkjertelen mister sin evne til å lage insulin fordi barnet immunsystem begynner å angripe og ødelegge de insulinproduserende celler. Når dette skjer, vil disse cellene ikke lenger gjøre insulin for resten av barnets liv. Heldigvis, det er symptomer som manifesterer, som vil hjelpe advare foreldre til et helseproblem i barnet sitt.

Milde symptomer

Ved utbruddet av denne sykdommen, vil et barn viser symptomer som mange foreldre feil for andre helsemessige problemer. Disse symptomene er vanligvis milde og kan faktisk ikke bety at barnet ditt har type 1-diabetes. Men hvis barnet ditt begynner å vise disse tegnene, bør du ta ham til lege så snart som mulig for å finne årsaken. Barnet i dette stadium av sykdom vil urinere ofte fordi nyrene vil prøve å spyle den ekstra glukose ut av systemet. Dette kan manifestere seg som en økning i sengevæting, selv om barnet ikke har vært et våtere før. Barnet ditt vil også være tørstere å erstatte tapt vann. Et annet tegn er et vekttap på et barn, selv om han har en god appetitt. Endelig kan barnet begynne å føle tretthet fordi kroppen hans ikke er i stand til å bruke glukose i hans system riktig.

Store Symptomer

Hvis de tidlige symptom systemene ikke blir behandlet raskt nok, vil det være en opphoping av kjemikalier som kalles ketoner i barnets blodstrømmen. Denne oppsamlingen vil gi magesmerter, kvalme og oppkast. Det vil også gi barnets luftveiene problemer, for eksempel velduftende ånde (fra den ekstra glukose), pusteproblemer og i noen tilfeller tap av bevissthet. Mange foreldre tilskriver dette til influensa. På grunn av dette, disse symptomene går ofte ubehandlet fordi foreldrene ikke tar sine barn i for en sjekk. Selv om disse symptomene er tegn på en vanlig sykdom, vil de bli innledet av de milde symptomer omtalt ovenfor.

Langsiktig Signs

Diabetes, hvis venstre ubehandlet, kan føre til massive langsiktig skade på barnets helse. Hvis hun har denne sykdommen, vil hun være mer utsatt for hjertesykdom og slag. Type 1 diabetes kan også føre til nyreskader, synshemning, tannkjøtt problemer, og nerve og blodkar skade. Disse symptomene, men er sjeldne og vanligvis begynne å dukke opp etter hvert som barnet flytter inn i slutten av tenårene til tidlig voksen alder.