Digidexo.com

Hvordan å beregne hvor mange kalorier jeg spiste i dag

Hvordan å beregne hvor mange kalorier jeg spiste i dag


Riktig ernæring dreier seg om å opprettholde en balansert diett og spise sunt. En måte å holde oversikt over dine matvaner og forstå din ernæring er å holde orden på ditt daglige matinntak. Mens andre faktorer, som for eksempel fett og fiber, spille betydelig rolle i kosthold og ernæring samt, beregne mengden kalorier du forbruker er en måte å holde et øye med helsen din.

Hvordan å beregne hvor mange kalorier jeg spiste i dag

•  Hold styr på hva du spiser i løpet av dagen. Bruk en bærbar PC for å skrive ned de bestemte typer mat, samt mengder av mat som du forbruker. Bruk målekopper og måleskjeer slik at du har et nøyaktig bilde av hvor mye mat du spiste.

Les de ernæringsmessige etikettene på matemballasje å beregne hvor mange kalorier du spiste. Husk å betale hensyn til servering størrelse. For eksempel, en servering størrelse, eller en kopp, frokostblanding kan ha 100 kalorier; en bolle, men kan holde to eller tre porsjoner.

Gå på nettet for å lære om mengden kalorier i andre matvarer du forbruker. Det er mange online ressurser som gir ernæringsmessige informasjon om en mengde ulike matvarer, inkludert de som kanskje ikke har etiketter, som frukt og grønnsaker.

Legg opp den totale mengden kalorier du spiste i løpet av dagen. En kalkulator kan hjelpe deg med å legge sammen tallene.