Digidexo.com

Hvordan hjelpe en venn eller familiemedlem Stop Overspising

Hvordan hjelpe en venn eller familiemedlem Stop Overspising


To viktige poeng forme diskusjonen om overspising. Først, folk overspise for en grunn. Det kan ha sine røtter i følelser, fysiologi, eller miljø. Sekund, definisjonen av "overspise" omfatter mer enn begrepet "for mye." Det betyr å forbruke mer enn nødvendig for en bestemt organ for å støtte liv og helse. Hva som er overspising for én person kan derfor ikke for en annen. Å hjelpe noen stoppe overspising, begynn med å gå med den personen å finne kilden behovet for overflødig mat --- følelser, fysiologi, eller miljø --- og deretter møte det behovet med noe annet enn mat, eller med ulike matvarer.

Hvordan hjelpe en venn eller familiemedlem Stop Overspising

•  Hvis personen aldri ser ut til å føle deg mett, eller har en forsinket reaksjon på mett, gi personen grunner til å kontakte en lege. Tilby denne meldingen: Kroppen din kan trenge hjelp at selvhjelpsbøker og artikler ikke kan gi. Varsle personen om at noe kunne være skjer i kroppen at behandling kan rette opp relativt raskt. Hjelp din venn eller et familiemedlem gjøre avtalen og beholde den. Et godt stykke agn kan være eksponering for "doktor talk" om grunner til at noen mennesker spiser ukontrollert, som i en artikkel i Obesity Surgery Journal om sammenhengen mellom noens spytt og tendensen til fedme.

Se for utmattelse som utløser overspising. Kom med forslag på å spise mer frukt og nøtter til mamma, pappa, high school gutt, CEO, eller noen andre overfor store krav som synes å spise ukontrollert når de får muligheten. De kan gjenkjenne det fysiske behovet for kalorier, men ikke gjør en god jobb med å velge riktig kilde til disse kaloriene. Sukkerholdige matvarer levere en energi boost, men effekten varer mindre enn en time, når behovet for mer energi dukker opp igjen. Stivelsesholdige matvarer, som potetmos eller pizza, tar tid å fordøye, og i mellomtiden, kan personen spise i håp om å få en sårt tiltrengt bølge av energi. Matvarer som gir en energi boost, men ikke fører til craving mer for tidlig, inkluderer en kombinasjon av frukt og nøtter. En unse av mørk sjokolade lagt til snack vil gjøre det enda bedre for mange mennesker fra både en nærings-og en smak synspunkt. En annen enkel "øvre": Grønn te med honning.

Ta turer eller spille spill eller sport med en stresset ut eater. Folk i en vanlig tilstand av stress har forhøyede nivåer av kortisol, hormonet bak et sterkt ønske om såkalte trøstemat. For å hjelpe engstelig person holde seg borte fra potetgull, finne en alternativ aktivitet som har synker stressnivået - fortrinnsvis en fysisk aktivitet. The American Council on Exercise tilbyr et dusin, konkrete tips om hvordan du kan integrere bevegelse inn i arbeidslivet, og disse tipsene foreslå mange måter å gjøre det samme hjemme.

Bruk personlig eller faglig samspill for å hjelpe en trengende eater. En lav følelse av egenverd eller mangel på tillit om relasjoner kan kjøre en person til å søke trøst i mat. Uttrykke takknemlighet til den personen for bidrag, enten det betyr å brette tøyet hjemme eller gjør en lysbildepresentasjon i møte. Inviter personen til å bli med på en tur i stedet for å bo hjemme å spise foran TV, eller å bli med i gjengen for kaffe på et sted hvor ingen donuts lurer bak plexiglass.

Ikke tilby "dårlige" matvarer til en kronisk overspiser. Enten hjemme eller på en sosial eller kontor hendelse, bare ikke tjene snack mat som lokker overeaters med sine fett, salt og knase. Hvis personen er et familiemedlem, kaste ut chips og smurte popcorn og erstatte dem med blandede nøtter, tørket og frisk frukt, og poser med små gulrøtter som tjener energibehov, men har ikke samme type vanedannende appell. Noen mennesker spiser bare fordi de er lei eller fordi maten er der, og det smaker godt. Fjern de største lovbrytere fra eater miljø og at personen kan finne noen annen kilde til "underholdning."

Limit porsjoner og deretter gå videre til en ikke-spising aktivitet. Folk som vokste opp i en husholdning der en "ren plate" signalisert dyd, og har sekunder hedret kokken kan overspise fordi det er en familietradisjon. Unngå å bruke familie stil modell av serverer mat til dem; sette hver persons måltid på en plate som en restaurant ville gjøre. Og når det kommer til ørkenen, ikke tjener en haug av informasjonskapsler eller noe annet som inviterer endeløs buldre. Og når du går til en restaurant med en overspise, unngå buffeer og bedriftene som annonserer en "heapin 'Hjelper" av noe.