Digidexo.com

Tegn og symptomer på en flytende Nyre

Tegn og symptomer på en flytende Nyre


En flytende nyre, også kjent som nephroptosis, en bevegelig nyre eller en vandrende nyre, omfatter en nedadgående bevegelse av nyrene og kan være smertefull hvis den ikke behandles på riktig måte.

Definisjon

"Flytende nyre" er en tilstand der en nyre beveger seg nedover inn i bekkenet når en person står. Det er mer vanlig hos kvinner enn hos menn. De fleste har ingen symptomer i det hele tatt, og hvis det ikke er noen symptomer, er ikke nødvendig behandling.

Årsaker

Flytende nyre er vanligvis en medfødt defekt, men det kan også være forårsaket av et hardt slag mot underlivet eller løfting av en tung gjenstand.

Symptomer

Noen mennesker faktisk får symptomer, som inkluderer kvalme, frysninger, smerter, høyt blodtrykk, eller blod eller protein i urinen. Smerten kan noen ganger være intens når personen er stående, men vanligvis avtar når hun legger seg ned.

Diagnose

Flytende nyre vanligvis ikke er diagnostisert med mindre symptomene oppstår. Leger kan gjøre fysisk eksamener, men en full diagnose innebærer vanligvis en X-ray av blære og nyrer.

Behandling

Hvis smertene vedvarer, er kirurgi nødvendig for å løse problemet.