Digidexo.com

Komplikasjoner med Rom & Root Canals

Mens en rotfylling prosedyre kan hjelpe lindre tann smerter, kan det også føre til komplikasjoner; noen som forstyrrer omfanget av bevegelse (ROM) i kjeven. Ifølge Mayo Clinic, tannleger og endodontists utføre root kanalene for å fjerne syk papirmasse fra de naturlige kamre - eller kanaler - for en tann røtter. Dette krever boring i kronen av tannen, ved hjelp av små verktøy for å rense ut kanalene, og deretter fylle disse kanalene med en bonding materiale.

Muscle Strain

Som rotkanalen ressurs nettsted Root Canal Øvelser notater, tar en rotfylling prosedyre vanligvis mellom 40 minutter og time, men kan noen ganger vare lenger. I løpet av denne tiden, holder oral kirurg pasientens hode tittelen tilbake og munnen hans holdt åpen-wide, og dermed gir enkel tilgang til tennene. Problemet med å bo i en slik posisjon over lengre tid er at det kan stamme muskler, leddbånd og sener i nakken og kjeven. Denne stamme kan gjøre det vanskelig for en pasient å tygge og ellers åpne og lukke munnen etter en rotfylling prosedyre.

Bakteriell infeksjon

Smerter og hevelse er en vanlig komplikasjon etter rotfyllinger pasienter, som New York University Langone Medical Center nevner. Imidlertid, hvis symptomene er utrolig alvorlige eller ikke forsvinne, kan det være et tegn på en bakterieinfeksjon. Når en kjevekirurg borer gjennom en infisert tann og eksponerer rotkanalen til luft, kan oksygenet utløse bakterier i munnen til å vokse og spre seg. Ifølge Sunnyvale Dental Practice, noen ganger disse bakteriene kan selv legge inn det lille hullet i bunnen av en tann rot der blodårer inn, forårsaker alvorlig betennelse. Og mens en bakteriell infeksjon vil typisk ikke direkte påvirker kjeve ROM, kan det selvfølgelig gjøre åpning og lukking av munnen vanskelig og smertefull.

Apicoectomy

Under en rotfylling prosedyre, kan spissen av en kirurg metall rengjøringsverktøyet potensielt snap off og forblir fast i tannen. I disse tilfeller kan en kirurgen være i stand til å fjerne metallavfall fra samme inngangspunkt som han brukte for den opprinnelige fremgangsmåte, som går gjennom tannkronen. Men hvis han ikke er i stand til å gjøre dette, vil pasienten sannsynligvis nødt til å gjennomgå en apicoectomy. Under en apicoectomy, gjør en kirurg en spalte i tannkjøttet, noe som gir tilgang til roten av tannen nedenfra. Han er så ideelt i stand til å fjerne rusk fra kanalen. Men som DC Endodonti bemerker, etter en apicoectomy, en pasient kan oppleve mye hevelse, noe som gjør det vanskelig å åpne munnen. I tillegg, å trekke av og å bevege leppene overdrevet kunne føre til suturene fra kirurgi til å falle ut. For disse grunner, anbefaler DC Endodonti unngå matvarer som krever kraftig tygging for de første dagene etter en apicoectomy.