Digidexo.com

Hvordan velge fisk som er trygg å spise

Velge fisk pleide å være enkelt. Fisk som tunfisk og ørret var gode lav-fett valg mens fet fisk som laks gitt sunne omega-3 fettsyrer. Men nå, på grunn av økende nivåer av kvikksølv som finnes i fisk, problemene med fiske gårder og overfiske, det kan være vanskelig å velge hvilken type fisk er både en miljøvennlig og gunstig valg. Snarere enn å skade din helse., Her er noen tips og forslag til hvordan å velge fisk som er trygge å spise.

Hvordan velge fisk som er trygg å spise

Hvordan velge fisk som er trygg å spise

•  Unngå oppfôret fisk. Disse fiskene lever sine korte liv i overfylte penner. Oppdrettsfisk har vært kjent for å utvikle helseproblemer som spenner fra de antibiotika som fremmer PCB s, dioksin og andre kreftfremkallende stoffer til lus Metodene som benyttes ved oppdrettsanlegg også forstyrrer den skjøre økosystemer som vill fisk bebor. Det er ikke uvanlig for farm-reist fisk å unnslippe sin penn og forstyrre en vill fiskestim.

Unngå fisk kjent for å konsekvent ha høye nivåer av kvikksølv. Disse fiskene primært omfatte hai, sverdfisk, konge makrell, og Tilefish. Kvinner som er gravide, ammende mødre og små barn bør spesielt unngå disse fiskene helt. Du kan også bli overrasket over at tunfisk i sushi kan også ha høyt nivå av kvikksølv.

Forskning Environmental Defense Fund som takler problemer som global oppvarming, truede arter, og beskytte våre hav. De har en har en liste du kan skrive ut at listene fisk du kan spise regelmessig, og til og de å unngå. For eksempel er en chilensk havabbor ikke et godt valg, fordi befolkningen har overfisket. Med mindre du kan finne en MSC-sertifisert chilensk havabbor, et trygt spise valg, bør du unngå denne fisken.

Bruk FishPhone tekstmeldinger fra Blue Ocean. Tekst navnet på fisk eller skalldyr til antall 30644. Du skal da få en tekst tilbake som priser fisken: grønn, som mener det er greit å kjøpe, gul, som betyr forsiktighet, og rødt, som betyr at du bør absolutt ikke kjøpe det, fordi det ikke er miljøvennlig, eller det kan være giftig.

Hint

  • * Unngå steking fisk som prosessen ødelegger omega-3 fordeler.
  • * Hvis du ser "hav-hevet" fisk for salg, oppmerksom på at det er virkelig "farm-reist." Dette er rett og slett en ny markedsføring knep. Oppfôret fisk i merder i havet. Det må si "vill" hvis det ikke er oppfôret.
  • * Din fiskehandler bør vite opprinnelsen til fisken. Hvis hun eller han hevder ikke å, unngå å kjøpe den.