Digidexo.com

Vitaminer for senior menn

Vitaminer for senior menn


Senior menn trenger spesifikke viktige vitaminer og mineraler for å opprettholde optimal helse. Det er ofte ikke mulig å få nok næringsstoffer fra mat siden appetitten tendens til å avta i senior år, så en bevissthet om kroppens behov er viktig i tilfelle du trenger å supplere. Ifølge Health.Harvard.edu, kan en rekke andre faktorer føre til dårlig ernæring og mangel på viktige vitaminer som menn alder: "Ikke å ha samvær under måltidene, for lite mobilitet gå innkjøp av mat, tannproblemer som forstyrrer tygging og medisiner kan føre til manglende interesse i mat. " Visse vitaminer er viktig for kroppens grunnleggende funksjoner, og bør være en del av dietten til alle tider.

Vitamin B6

Vitamin B6 bidrar til kroppen for å redusere nivåer av en aminosyre som kalles homocystein, som har blitt identifisert som en risikofaktor i hjertesykdom og slag, i henhold til Harvard Medical School. Menn over 50 år bør innta 1.7mg av vitamin B6 på en daglig basis.

Folic Acid

Folinsyre, i likhet med vitamin B6, er viktig for å redusere nivåer av homocystein i kroppen, og derved forebygge hjertesykdom og slag. Folic Acid kan også bidra til å forebygge kreft, ifølge Science Daily. Forsiktighet bør utvises for å unngå for mye folsyre inntak. Harvard Medical School anbefaler 400mcg av folsyre daglig for menn over 50 år.

Kalsium

Kalsium kan bidra til å forhindre osteoporose i senior menn, akkurat som det kan i kvinner, men inntak av overflødig kalsium kan være skadelig. Gloria Tang, en registrert kostholdsekspert og eier av Helse Castle, rapporterer at "studier har vist at menn som spiste høye nivåer av kalsium fra mat og kosttilskudd har en økt risiko for prostatakreft." 800mg av kalsium hver dag, det beløpet som finnes i omtrent tre porsjoner med meieriprodukter, er den anbefalte mengden for senior menn.

Iron

Senior menn trenger jern i kosten, men i betydelig lavere beløp enn senior kvinner trenger. Menn bør innta ca 8 mg jern hver dag, og dette kan ofte fås gjennom et normalt kosthold med grønne blader, egg og fisk. Mange multi-vitamintilskudd inneholder en dag igjen av jern, så menn tar slike kosttilskudd bør være forsiktig med å overstige daglige jern anbefalinger.

Fiber

Mens fiber er ikke et vitamin, "det er et stoff som også er viktig for god helse," ifølge Robert D. Sheeler, MD, i Mayo Clinic Health Letter. Menn over 51 år bør spise minst 30g fiber hver dag. Utilstrekkelige mengder av fiber er et vanlig problem i dietten til ledende menn. The Mayo Clinic anbefaler en diett rik på hele korn, belgfrukter og grønnsaker. Dersom tilskudd er nødvendig, pass på å ikke ta for mye fiber, siden det kan føre til ubehag i magen og oppblåsthet.