Digidexo.com

The Best legemidler for behandling av ulcerøs kolitt

Ulcerøs kolitt er en kronisk sykdom definert ved blødning og betente sår i tykktarmen eller kolon. Sykdommen fører til en myriade av ubehagelige symptomer, inkludert hyppig, blodig diaré og intense magekramper. Selv om medisinen ikke kan brukes til å kurere sykdommen, en rekke legemidler er nyttig i å håndtere symptomer og minimere flareups.

Anti-inflammatoriske midler

Anti-inflammatoriske legemidler, inkludert Asacol, Azulfidine og Dipentum, er ofte foreskrevet i pilleform for å redusere hevelse inne i tykktarmen, og dermed redusere magesmerter og bremse rektal blødning.

Anti-diaré medisiner

Anti-diaré medisiner, inkludert Imodium, blir brukt til å kontrollere anfall med diaré felles for mennesker plaget med ulcerøs kolitt. Denne klassen av stoffet er antatt å redusere intestinal motilitet.

Biologiske

I 2005, Food and Drug Administration godkjent bruk av den biologiske stoffet Remicade å behandle ulcerøs kolitt. Biologics er laget av levende organismer, og for noen pasienter, minske bivirkningene av kortikosteroider.

Immun Modifiers

Immun modifikatorer, som Imuran, redusere spesifikke hvite blodceller og kan føre til lengre remisjon av sykdommen.

Kortikosteroider

Kortikosteroider, inkludert prednison, raskt redusere betennelse og er derfor nyttig ved behandling av kolitt flareups. De kan administreres oralt, rektalt eller intravenøst, avhengig av alvorligheten av symptomene.