Digidexo.com

De viktigste kildene til energi i kroppen

De viktigste kildene til energi i kroppen


Menneskekroppen, som alle andre levende ting, krever energi for å overleve. For mennesker, kommer energi i form av mat. Når mat kommer inn i fordøyelsessystemet gjennom munnen, blir den brutt ned av syrer og enzymer i mindre deler, som deretter kan omdannes til energi av fordøyelsessystemet. Maten består av flere forskjellige typer av næringsstoffer, hvorav de fleste kan brukes som drivstoff for kroppen.

Sukker

Sukker, spesielt glukose molekyler, er den mest grunnleggende form for energi for menneskekroppen. Glukose er nødvendig ved starten av den cellulære respirasjonssyklusen, som konverterer mat til energi for kroppen. Mens sukker er teknisk klassifiseres som et karbohydrat, alle karbohydrater trenger å bli brutt ned til glukose for å bli brukt i kroppen, og det er den glukose som er avgjørende for å overleve. Andre eksempler på enkle sukkerarter omfatter fruktose, funnet i frukt, og laktose, som finnes i melk.

Karbohydrater

Karbohydrater er den viktigste kilde til drivstoff for kroppen. De kan være enkle, slik som maissirup, eller kompleks som kornblanding eller brød. Begge typer av karbohydrater omdannes til energi i menneskekroppen, men komplekse karbohydrater gir andre næringsstoffer, inkludert vitaminer, mineraler og fiber, slik at de anses bedre for generelt god helse.

Proteiner

Protein er et essensielt næringsstoff for alle levende organismer. I tillegg til å være byggesteinene i muskler, er protein ansvarlig for immunregulering, vev vekst, hormon regulering og et vell av andre funksjoner. Overflødig protein i kosten er brutt i enkelte aminosyrer, som kan komme inn i celleåndingen syklus. Det er viktig å merke seg at mens aminosyrer kan erstatte glukose i cellulær respirasjon, er glukose mye mer effektiv til å produsere energi.

Fett

Newscasters og nettsteder blir stadig fremhevet farene ved trans-og mettet fett, men sannheten er fett er nødvendig for å overleve, selv om umettet fett er bedre enn trans og mettet fett. Foruten å gi isolasjon, beskyttelse og strukturell støtte, er en av fett hovedformål å lagre energi i kroppen. Faktisk, er det den mest konsentrerte form for energi i kroppen. I fravær av sukker, karbohydrater og protein i dietten, vil leveren omdanne fett til glyserol og fettsyrer. I en prosess som kalles glukoneogenese, og deretter omdanner leveren glyserol til glukose.