Digidexo.com

Tegn og symptomer på Lichtheim sykdom

Lichtheim sykdom er også kjent som subakutt kombinert degenerasjon. Det oppstår når det er skade på det isolerende myelin lag, som omgir nervefibre, som ofte forekommer i ryggmargen. Det oppstår vanligvis i ryggmargen, men noen ganger kan påvirke hjernen, øynene og andre steder i kroppen berørt av nerver. Hvis det oppdages tidlig, det finnes behandlinger tilgjengelig for å hindre varig skade.

Prikking og nummenhet

Mange av symptomene er betydelig over påvirke det har på nervene. En person kan oppleve prikking og nummenhet i mange områder av kroppen. De fleste begynner å føle denne kriblende følelse i føttene. En kriblende følelse eller en nummenhet i føttene, eller andre områder, som oppstår uten kjent årsak, som varer over lengre tid, bør sjekkes ut av lege. Komplett parestesi, eller følelsen av musklene "sovner" kan også forekomme.

Svakhet eller manglende evne

Andre symptomer som kan oppstå er leg svakhet eller generell muskelsvakhet. Mange av disse tilfellene oppstår med fokus på føtter og ben først. Andre symptomer kan inkludere en ustø holdning eller gangart. En person kan virke ustø grunn av nummenhet i føtter eller ben. Symptomene kan inneholde den manglende evnen til å føle vibrasjonene, eller for å avføle posisjonen til kroppen.

Andre symptomer

Andre symptomer varierer fra generell klossethet eller stive og vanskelige bevegelser fra lemmer og føtter. En person kan oppleve problemer med hukommelsen eller forvirring. I noen tilfeller symptomer kan omfatte demens eller apati. Nedsatt syn, depresjon og et ønske om å sove eller tretthet kan være fremtredende. I sjeldne tilfeller kan det føre til talevansker.

Hvorfor det skjer

Lichtheim sykdom kan oppstå på grunn av en alvorlig mangel på vitamin B12. Noen mennesker som har alvorlige vitaminmangel kan ha en av flere sykdommer som forekommer fra mangel på næringsstoffer, hvorav Lichtheim sin kan være en av dem. Personer med Crohns sykdom, diabetes eller en tilstand der kroppen ikke kan absorbere vitaminer effektivt har høyere risiko for å få Lichtheim tallet.

Hvordan behandle Lichtheim sykdom

En lege er nødvendig for å teste og behandle Lichtheim sykdom, som kan kreve B12 skudd og kontinuerlig vitamin injeksjoner før mangel er løst. Skuddene som injiseres i muskelen, og de kan gis en gang om dagen. Behandlingen varer vanligvis en uke. Etter det, kan en pasient være foreskrevet ukentlige injeksjoner for en måned, og deretter reoccurring månedlig. Dette er en levetid behandling for å forhindre symptomene vises på nytt igjen.