Digidexo.com

Slik unngår du vektøkning under overgangsalder

Slik unngår du vektøkning under overgangsalder


Under overgangsalderen er det flere faktorer som kjemper mot en kvinners evne til å opprettholde en sunn vekt. Mellom hormonsvingninger, en langsommere metabolisme, tap av muskler og stress i hverdagen, synes vektøkning uunngåelig. Heldigvis er det et par ting kvinner kan gjøre for å gi kroppen sin balansen de trenger for å unngå vektøkning i overgangsalderen.

Slik unngår du vektøkning under overgangsalder

•  Legg soya i kostholdet ditt. Østrogennivået faller under overgangsalderen, og kroppen ser ut til andre kilder, for eksempel kroppsfett, hud og organer, for å erstatte østrogen. Dette vil gjøre kroppen å holde på fett til tross for diett eller trening nivåer. Spise mer soya eller ta soya isoflavoner tabletter vil erstatte tapt østrogen og balansere dine hormoner. Erstatte noen daglig melkeprodukter eller kjøtt med soya vil også lavere kalorier i kostholdet ditt, som vil bistå i å miste vekt.

Spis rikelig med frukt og grønnsaker. Mange frukt og grønnsaker inneholder fytoøstrogener, kjemikalier som lure kroppen til å tro den har mer østrogen enn det faktisk gjør. Frukt og grønnsaker inneholder også bor, et mineral som hjelper kroppen med å opprettholde østrogen. Spise mer frukt og grønnsaker er også sunnere: De er lavere i kalorier og at du føler deg mett lenger.

Spis en diett lav på enkle karbohydrater. Karbohydrater finnes i matvarer som hvitt brød, bearbeidet snacks, pasta og alkoholholdige drikkevarer øker blodsukkernivået og forstyrre stoffskiftet. Å spise for mange enkle karbohydrater kan føre til insulinresistens, en tilstand der alle kalorier du forbruker slå til fett. Velg komplekse karbohydrater, som finnes i grønnsaker, frukt, havregryn, brun ris og hele hvete brød i stedet.

Tilsett litt protein til hvert måltid. Etter 35 år begynner muskelmasse å bryte ned i fett. Å spise protein, sammen med trening, vil bidra til å bygge muskler. Velg nøtter, bønner og magert kjøtt, som fjærkre, fisk eller kalkun.

øke stoffskiftet. Legge trening til din daglige rutine vil akselerere stoffskiftet, bygge muskler, redusere stress og redusere risikoen for hjertesykdom. Gjøre noen form for trening --- inkludert aerobic, svømming, turgåing, sykling eller sport eller styrketrening --- minst 30 minutter hver dag.

Administrere stress. Kronisk stress får kroppen til å frigjøre hormonet kortisol, noe som reduserer din evne til å gå ned i vekt. Calm stress gjennom regelmessig mosjon, få nok søvn, spise et sunt kosthold, ta et daglig B-kompleks vitamin og, om nødvendig, søker rådgivning eller terapi.

Prøv urte kosttilskudd. Klaseormedrue, wild yam, chasteberry, johannesurt og dong quai er kosttilskudd som hjelper på å balansere dine hormoner slik at kroppen kan gå ned i vekt.

Hint

  • Snakk med legen din om din overgangsalder symptomer og måter å lindre dem.
  • Noen urte kosttilskudd kan samhandle negativt med reseptbelagte medisiner, så les alle advarsler før du prøver en urte supplement.