Digidexo.com

Hvor lenge kan et foster overleve uten mat?

Hvor lenge kan et foster overleve uten mat?


Det er ingen hemmelighet at mennesker trenger mat for å overleve. For en voksende fosteret, er riktig ernæring spesielt viktig. Når mor spiser en vanlig diett, er næringsstoffer automatisk gått fra henne til babyen. Imidlertid, hvis maten er begrenset av en eller annen grunn, kan foster fosteret være utsatt for noen alvorlige helseproblemer.

Betraktninger

Så lenge de har vann, kan voksne mennesker overleve i gjennomsnitt fire til fem uker uten mat. Men kan noen individuelle egenskaper påvirker dette, blant annet hvor sunt personen er før han slutter å spise, hans fysiske størrelse, spesielt muskelmasse og hvor mye kroppsfett han har, og hans vilje til å leve. Andre hensyn er hvor mye at personen beveger seg rundt under sult, og den type været han er utsatt for på den tiden.

Fetal Sult

Et foster kan være i fare for å sulte av to grunner. Først, det er et problem med morens indre organer. En livstruende tilstand som kalles pre-eklampsi noen ganger oppstår sent i svangerskapet, hvor morkaken ikke har dannet riktig, og fosteret er avskåret fra sin matforsyning. Den andre grunnen et foster ville være i fare for å sulte er mye mer vanlig: mor slutter å spise. Dette kan skje hvis maten er utilgjengelig for moren, eller dersom mor er syk (inkludert depresjon og spiseforstyrrelser), bestemmer seg for å starte en diett eller målrettet ønsker å skade babyen.

Dødelighet

Drs. DL Hard og LL Anderson gjennomført en studie i 1979 for å se hva effekten av sult ville være på et ufødt barn. En prøve av gravide svin, alt i sitt andre eller tredje trimester, ble gitt annet enn vann i 40 dager rett. Sytti-fire prosent av disse grisene endte opp med å føde normalt, noe som betyr at deres babyer døde ikke selv etter en halvparten av komplett sult i måneden og. Griser ikke er mennesker, selvfølgelig, men de er biologisk meget like mennesker. Dette eksperimentet viser at et foster har en god sjanse til å overleve sult for samme mengde tid som voksen. Derfor, hvis en mor slutter å spise, hennes baby vil sannsynligvis ikke dø før hun gjør.

Utvikling

Mens døden er en mulighet, er en mye mer sannsynlig utfall fra foster sult fødselsskader. En av de best dokumenterte tilfeller av foster sult tilgjengelig for moderne forskere involverer Hunger nederlandske Winter. Vinteren 1944 to1945 i Nederland, ble verdenskrig raste og de fleste mennesker i visse nederlandske populasjoner levde på ca 1000 kalorier om dagen, inkludert gravide kvinner. Virkningene på babyer født i løpet av denne vinteren sult har blitt studert. Problemer inkluderer lav fødselsvekt, et lite hode, dårlig hjernens utvikling, og psykiske lidelser senere i livet. I en separat studie gjort av Dr. AL Schaefer og hans kolleger i 1984, virkningene av sult på ufødte sau inkludert genetiske misdannelser i hjerne, nyrer, lever, lunger og muskler.

Diet

Ingen gravide moren bør gå på en diett for å gå ned i vekt uten å konsultere lege først. Graviditet er en tid hvor du ønsker å få vekt, ikke ned i vekt. The Mayo Clinic foreslår å spise et vanlig balansert kosthold, og legger til matvarer rike på folat (folsyre) og kalsium, og å ta prenatal vitaminer. Vordende mødre er den eneste forbindelsen deres baby har til omverdenen, og det er opp til fremtidige moms overalt for å gi den beste dietten de kan for deres ufødte barn.