Digidexo.com

Jaw Kabling og Vekttap

Mange har tatt drastiske metoder for å miste vekt. Ved å koble din kjeve lukket, er du alltid tvinge deg selv til å følge en flytende diett, som til slutt vil tillate deg å gå ned i vekt. Jaw kabling er en enkel dental prosedyre, og hvis du er sykelig overvektige, kan legen anbefale det som et alternativ til gastrisk bypass eller lap band kirurgi.

Prosedyre

Jaw kablingen er utført av en kjevekirurg eller kjeveortoped. Det er ikke-invasiv og ingen anestesi er nødvendig, siden den kjeve og tennene forblir i en fast posisjon via binding. Brak er bundet til de øvre og nedre tenner og en tynn tråd brukes til å forbinde brakettene for å holde kjeven i posisjon. Brakettene og vaier er arrangert for å holde underkjeven semi-lukket og i en hvilestilling, som gir mulighet for moderat bevegelse slik at du kan snakke tydelig, men likevel hindrer deg fra å tygge fast føde.

Betydning

Kabling av kjeven for behandling av fedme var populær på 1970-tallet og 80-tallet, og nå ser ut til å ha blitt erstattet som en populær vekttap metode ved gastrisk bypass og lap band kirurgi. Imidlertid er kjeven ledninger fremdeles en effektiv tilnærming til vektreduksjon. Målet med kjeve ledninger er å hemme inntak av fast føde, dramatisk redusere mengden kalorier du vil konsumere. Ved å koble kjeve, er du ikke i stand til å tygge og hovedsak får alle dine næringsstoffer fra en flytende diett.

Effekter

Ifølge Ted Rothstein, DDS, PhD, er kjeve kabling en trygg og relativt enkel tilnærming til vekttap. Dr. Rothstein sier at de helsemessige farene forbundet med gastric bypass ikke er til stede med kjeve ledninger siden det er en ikke-kirurgisk prosedyre. For å oppnå maksimal vekttap fordeler fra kjeve ledninger, anbefaler Dr. Rothstein du begrense mengden av høy kalori drikker som vibrering og sportsdrikke.

Betraktninger

I henhold til en undersøkelse gjort i British Medical Journal, er kjeven ledninger en effektiv behandling av vekttap, siden det begrenser inntaket av mat. Imidlertid, når ledningene er fjernet, vekt er typisk gjenvunnet. For å opprettholde vekttap, er det anbefalt at du fastslå årsakene til hvorfor du overspiser. Etter ledningene er fjernet og du begynner å spise fast føde igjen, må du overholde riktig kosthold og ernæring for å holde vekten av.

Advarsel

Sjekk med legen din før du har din kjeve kablet for å se om du er en egnet kandidat for denne metoden for vekttap. Du burde ikke ha denne prosedyren gjøres hvis du har forhåndseksisterende helsemessige forhold som inkluderer: en historie med kjevesykdommer; en historie med bulimi eller anoreksi; helsemessige problemer som kan bli berørt av en langvarig flytende diett.