Digidexo.com

Diett for å unngå lungekreft

En diett for å unngå lunge, eller noen form for, kreft er, i utgangspunktet, et sunt kosthold. Det må være godt balansert, som inneholder mat fra alle matvaregrupper i anbefalte porsjoner. Det er ikke nok å vite hvilken mat som er gunstig og som må overvåkes. Du trenger også å bli klar over andre problemer som spiller en rolle i å spise sunt valg.

Nyt Frukt og grønnsaker

Spis en fargerik kosthold rikt på råvarer. Ifølge American Cancer Society, spise en godt balansert måltid rikt på frukt og grønnsaker kan bidra til å redusere risikoen for kreft. Frukt og grønnsaker er rike på betakaroten, et næringsstoff som har vist seg å bidra til lavere kreftrisiko. Frukt og grønnsaker inneholder også vitamin E, C og A sammen med folat. Råvarene er også høy i fiber. Lag en wok av gule og rød paprika, hvit løk og skinn kylling for hovedrett. Har en mørk grønn salat med rød tomat som siderett. Nyt en frisk fruktsalat av mango, ananas og banan til dessert. Det anbefales at du spiser minst fem porsjoner daglig av frukt og grønnsaker, ifølge USDA.

Spis Lean Protein

Velg magert protein. Ifølge Mayo Clinic, kan magre proteiner bidra til å redusere risikoen for kreft. Velg kutt av rødt kjøtt som er lavere i fett. Se på kjøttet når du kjøper; hvis den inneholder tykke strimler av hvitt fett, unngå det. Begynne å spise bønner og linser. Ikke bare er disse gode kilder til magre proteiner, inneholder de løselig fiber. Lage en pott av svart bønne chili uten å legge noe rødt kjøtt. Damp opp noen laks og grønnsaker.

Spis fullkorn. Ifølge Mayo Clinic og USDA, hele korn er næringsrike matvarer som kan redusere risikoen for kreft. De kan gi magre proteiner sammen med fiber. Velg mat laget med korn mel i stedet for raffinerte versjoner.

Unngå mettet fett

Unngå, eller begrense mettet fett. Mettede fettsyrer er blitt vist til å øke risikoen for cancer, i henhold til Cancer Research UK. Mettet fett finnes i animalske produkter som svinekjøtt, lam og oksekjøtt, sier USDA. Bearbeidet kjøtt som pepperoni, pølser, bacon og skinke er høy i mettet fett, også. Hel-fete oster må erstattes med lav-fett versjoner. Velg fisk eller uten skinn fjærkre i stedet for kutt av fet rødt kjøtt.

Spis lav-salt Foods

Unngå overdreven salt. Dette er en annen grunn til å overvåke din bruk av bearbeidet og konservert mat som er kjent for sitt høye innhold av salt. Dreven saltforbruket, ifølge Mayo Clinic, kan resultere i å øke kreftrisiko. Unngå salt snacks og erstatte dem med ferske råvarer. Lag dine egne potetgull i stedet for å kjøpe dem.

Andre Diet Bekymringer

Lær å lese og forstå mat etiketter. Mange ganger behandlet og pakket mat inneholder en rekke ingredienser som kan øke risikoen for kreft. Et produkt kan inneholde store mengder salt, for eksempel, men du kunne ikke smake det på grunn av produktets høye sukkerinnhold. I tillegg til natrium (salt) innhold, vil mat etiketter liste konserveringsmidler, tilsetningsstoffer og kunstige ingredienser.

Tilberedningsmetoder er viktige. Ifølge Cancer Research UK, overvåke matlaging varme. For høy temperatur kan char maten, noe som kan øke risikoen for kreft. Velg dampende, grilling, posjere eller baking som din foretrukne sunn metode for matlaging.