Digidexo.com

Angina Symptomer

Angina Symptomer


Angina er en smertefull tilstand som er et symptom på underliggende hjertesykdom. Over 9 millioner mennesker i USA lider av sykdommen, ifølge American Heart Association, og nesten 500.000 nye tilfeller er diagnostisert hvert år. En rekke kirurgiske og ikke-kirurgiske behandlinger er tilgjengelige for å behandle angina.

Identifikasjon

Angina pectoris er betegnelsen som brukes for å beskrive brystsmerter som oppstår på grunn av koronarsykdom. Symptomer oppstår når hjertemuskelen ikke blir tilstrekkelige mengder av blod og oksygen på grunn av en innsnevring i en eller flere arterier.

Symptomer

Symptomer på angina smerte, trykk eller en klem fornemmelse i midten av brystet. Du kan også føle ubehag i skulder, arm, rygg, kjeve eller hals. Du kan merke at anginasymptomene begynne når du er aktiv, og smerten kan være så intens at du må stoppe hva du gjør. Dette er fordi hjertet trenger mer blod når du er trener eller utøver selv, men på grunn av innsnevring av blodårene dine, det er en utilstrekkelig blodstrømmen gjennom hjertet. Anginasymptomene også streike dersom du føler følelsesmessig stresset eller etter at du har spist et tungt måltid.

Risikofaktorer

Du er mer sannsynlig å utvikle angina hvis du røyker, er overvektig, har diabetes, høyt kolesterol eller høyt blodtrykk. Menopause kan øke risikoen for å utvikle angina for kvinner. Å ha et familiemedlem diagnostisert med hjertesykdom i relativt ung alder kan øke risikoen, enten du er mann eller kvinne.

Diagnose

Ditt første besøk til en lege på grunn av angina symptomer kan meget vel skje på en thrilleren, som angina symptomer er skremmende lik hjerteinfarkt symptomer. Enten en thrilleren lege eller din egen lege diagnostiserer angina, vil du også trenger å bli vurdert av en kardiolog, en lege som behandler tilstander og sykdommer i hjertet. Den kardiolog vil at du skal ha et elektrokardiogram (EKG), en test som registrerer hjertets elektriske aktivitet. Du vil mest sannsynlig gjennomgå en stresstest. Under denne testen, vil du gå på en tredemølle, gradvis øke aktivitetsnivået. Hjertet ditt vil overvåkes i løpet av testen, som vil la legen få vite hvor hardt hjertet må arbeide på ulike nivåer av treningen.

Hjertekateterisering kan være nødvendig for å fastslå om noen av blodårene dine er blokkert, og for å vurdere funksjon av hjertemuskelen og ventiler. Under kateterisering, er et tynt rør plassert i en arterie i beinet eller armen og guidet inn i hjertet. Etter at fargestoff injiseres i blodårene, har et røntgen tatt. Fargestoffet bidrar til å belyse bestemte områder i arteriene som blokkeres eller begrenses.

Behandling

Angina er ofte behandlet med medisiner, for eksempel nitroglyserin, som slappe blodårene og forbedrer blodstrømmen til hjertet. Senke blodtrykket og reduserer hjertefrekvensen er viktige skritt i å redusere hjertets arbeidsbelastning. For å oppnå dette, medikamenter til behandling av forhøyet blodtrykk, for eksempel kalsium-antagonister og betablokkere, kan være foreskrevet.

Avhengig av dine symptomer og alvorlighetsgraden av koronarsykdom, kan legen anbefale perkutan transluminal koronar angioplastikk, ofte kalles angioplastikk. Den angioplastikk prosedyre begynner med innsetting av et kateter inn i arm eller ben. En oppblåste ballongen er festet til enden av kateteret, og når hjertet blokkering er nådd, blir ballongen oppblåst, komprimere plakkavleiringer i blodårene og øker blodstrømmen. Laser angioplasti benytter en laser på enden av kateteret for å åpne den tilstopping, mens en prosedyre kalt atherektomi bruker en enhet som ser ut som en roterende barbermaskin for å skjære gjennom plakk. Ved slutten av en hvilken som helst angioplastiske prosedyren, kan en stent settes på plass for å holde de nylig fjernet arterier åpne.

Koronar bypass kirurgi kan være nødvendig i mer alvorlige tilfeller. I løpet av denne prosedyren, er blod omdirigert rundt en del av tilstoppede arterier ved hjelp av et blodkar tatt fra en annen del av kroppen.

Advarsel

Ikke overse økte smerter eller andre symptomer hvis du har blitt diagnostisert med angina. Stabil angina kan endre til ustabil angina, setter deg i fare for hjerteinfarkt. Hvis symptomene dine forverres etter å ha ligget ganske stabil for en periode, leger anbefaler at du ringe 911 umiddelbart.