Digidexo.com

Irritabel tarm syndrom Behandling & symptomer

Irritabel tarm syndrom er en tilstand som påvirker fordøyelsessystemet. IBS gjør noen permanent skade på kroppen i motsetning til mer alvorlige tilstander slik som Crohns sykdom og ulcerøs kolitt. Ifølge National Digestive Diseases Information Clearing House, én av fem amerikanere har symptomer på irritabel tarm syndrom eller IBS.

Identifikasjon

Symptomer på irritabel tarm syndrom er diaré, forstoppelse, oppblåsthet, magesmerter og ubehag, gass, slim stede i avføring og kramper.

Typer

Noen mennesker med IBS bare oppleve forstoppelse med den medfølgende smerter, kramper og oppblåsthet. Andre bare har diaré med løs og vannaktig avføring, krevende hyppig avføring. Av og til vil en person som lider av både forstoppelse og diaré, noe som gjør det vanskeligere å kontrollere tilstanden.

Time Frame

IBS er en kronisk tilstand, men noen mennesker vil ha perioder når symptomene forsvinner eller minske.

Betraktninger

Irritabel tarm syndrom er en kontrollerbar tilstand for de fleste, men det er sjelden enkeltpersoner for hvem symptomene er så alvorlige at de hindrer vanlig liv og hindre profesjonelle forpliktelser.

Forebygging / løsning

Det finnes ingen kur for IBS, men det finnes behandlingstilbud som forbedrer livskvaliteten. Reseptbelagte medisiner, avføringsmidler og fiber kosttilskudd hjelpe kontroll symptomer. Stressmestring og kosttilskudd endringer slik som å spise mindre måltider, unngå visse korn, sjokolade, melk, alkohol og koffeinholdige drikker er også anbefalt. Det er også viktig å drikke åtte glass vann om dagen for å unngå dehydrering forårsaket av diaré.