Digidexo.com

Fytokjemikalier Cures

"Phyto" er avledet fra det greske betydningen anlegget. Fytokjemikalier (også kjent som fytokjemikalier) er ikke-essensielle næringsstoffer for livet, men er organiske komponenter som antas å fremme helse. Planter produserer disse næringsstoffene for å beskytte seg. Phytonutrient kilder inkluderer korn, grønnsaker, frukt, belgfrukter, te og nøtter. Fytokjemikalier jobbe sammen med vitaminer, mineraler og fiber for å lette god helse.

Klasser av Fytonæringsstoffer

Det er flere klasser av fytokjemikalier inkludert Karotenoider, Flavonoider, inositolfosfater, lignans, Isothiocyanates, Indoler, fenoler og sykliske forbindelser, saponiner, sulfider, tiol og Terpenes. Det finnes mer enn 1000 kjente phytonutients. Karotenoider er de røde, oransje og gule pigmenter i frukt og grønnsaker. Karotenoider er tenkt å være gunstig i å beskytte mot ulike krefttyper, hjertesykdom og makuladegenerasjon. Karotenoider også redusere sjansen for slag. Polyfenoler er plante metabolitter som gagner absorpsjon og metabolisme. Flavonoider er Polyfenoler og spesielt quercetin har vært mye forsket for sin helsemessige fordeler. Fytokjemikalier i tomat og tomatprodukter redusere risikoen for prostatakreft.

Hvordan Fytonæringsstoffer Beskytt

Fytokjemikalier nytte helse ved å fungere som antioksidanter, styrke immunrespons, styrke celle-til-celle kommunikasjon, endre østrogen metabolismen, konvertering til vitamin A, forårsaker kreftceller til å dø, stimulere enzymer, reparere DNA-skader (forårsaket av røyking og giftstoffer), forstyrrer med DNA replikasjon (kreftceller) og avgifte kreftfremkallende. Antioksidanter beskytter mot oksidativ skade og kan forebygge kreft. Isoflavoner redusere menopausale symptomer og osteoporose ved å etterligne menneskelig østrogen. Noen fytokjemikalier faktisk binde fysisk med cellevegger, hindrer vedheft av patogener. Flere fytokjemikalier har også anti-bakteriell og anti-viral egenskaper.

Innhenting Fytonæringsstoffer

Fytonæringsstoffer finnes i frukt, grønnsaker, hele korn, urter og nøtter. Det anbefales at for å få nok av fytokjemikalier å spise fem på ni porsjoner med frukt og grønnsaker daglig.