Digidexo.com

Hva Foods Hjelp håret vokser?

Tap av hår kan være på grunn av en dårlig eller plutselig endring av kostholdet. Kroppen din trenger visse næringsstoffer for å opprettholde riktig vekst, spesielt når det gjelder veksten av hårsekkene. Et riktig kosthold og å ta de riktige vitaminer og kosttilskudd vil hjelpe håret vokse tilbake raskere.

Protein

Mangel på protein kan føre til at håret til å tynne eller stunt vekstsyklusen for hårsekkene. Men hvis du spiser mer protein du kan stimulere hår-vekstprosessen. Siden hårsekkene er protein selv, vil mer protein i systemet øke protein celler å bygge. Vurdere et proteinrikt kosthold som inneholder kalver leveren, ølgjær og hvetekim (se referanser). Også ta minst to spiseskjeer med granulert lecithin, noe som vil bidra til å styrke håret som det vokser (se referanser). Prøv å balansere ut din protein diett med andre proteinkilder, som egg, bønner, nøtter, yoghurt og ost. Soyaprotein, som finnes i tofu og andre produkter, er også en fordelaktig kilde. For eksempel vil en salat med egg, kylling og tofu for ett måltid øke mengden protein du vanligvis spiser.

Næringsstoffer

Andre næringsstoffer i kostholdet ditt kan hjelpe med hårvekst. Spis måltider med mye jern, for eksempel hel-korn korn, mørkegrønne grønnsaker og rosiner. Å spise både lever og egg kan gi deg den nødvendige jern og protein som du trenger. Egg, kjøtt og andre fugler har også B-vitaminer er viktige for å stimulere hårvekst. (Hvis du velger å ta vitamin B i pilleform for å hjelpe til med hårvekst, sørg for å ta bare ett B-vitamin supplement en dag.) En annen viktig er vitamin E, som kan finnes i avokado, nøtter og frø (se referanser ). Også inkludere fettsyrer og svovel til kosthold ved å spise valnøtter, fisk, soya og masse grønnsaker. Løk spesielt er full av gunstig svovel.

Sørg for å blande dine måltider opp slik at du ikke blir lei med det du spiser. Ikke anser det som en diett for å miste vekt eller slå den inn i noe som du kommer til å hate. Trening og avslapping vil også bidra med kostholdet ditt og hjelpe håret til å vokse raskere.

Matvarer for å unngå

Du må også vurdere mat som kan hindre håret reproduksjon. Matvarer som du bør definitivt unngå er de med overdreven koffein, sukker og fett (se referanser). I det minste, kan du prøve å kutte ned på kaffe, brus, smurte popcorn og potetgull.

Hvis du ikke ser endringer innen en måned mens man følger strengt til denne dietten, se en lege for å finne ut hva som forårsaker håret ikke å vokse. Mulige vekstblokkere kan inkludere en underliggende medisinsk tilstand. Enkelte resepter kan ha side-effekter av å forårsake hår tap eller stoppe hårvekst. Sørg for å lese bivirkninger av resepter du tar. Aldri slutte å ta en resept som du må ta bare for å hjelpe håret til å vokse. En lege kan være i stand til å foreskrive kosttilskudd som fungerer mot disse bivirkninger.